Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tottvägen 1A, 2+3tr
  [Område] => Solna - Gamla Råsunda
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 7,5 rum och kök
  [Area] => 163 + 42 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141
5 r o k enligt lägenhetsförteckning [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 7 251 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv, balkongavgift [Andelstal] => 9,72346 % [Andel av årsavgift] => 12,45348 % [Lägenhetsnummer] => 0006 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 618 987 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Beräkningen är inhämtad från föreningens ekonomiska förvaltning. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett källarförråd. )

Tottvägen 1A

STOR OCH HÄRLIG ETAGELÄGENHET MED KUNGSBALKONG OCH ÖPPEN SPIS

FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

BUDGIVNING

Högsta bud: 12 075 000 kr

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tottvägen 1A, 2+3tr
Område
Solna - Gamla Råsunda
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
7,5 rum och kök
Area
163 + 42 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141
5 r o k enligt lägenhetsförteckning
Avgift
7 251 kr/mån Inkl; värme, v/a, kabel-tv, balkongavgift
Andelstal
9,72346 %
Andel av årsavgift
12,45348 %
Lägenhetsnummer
0006
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
618 987 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Beräkningen är inhämtad från föreningens ekonomiska förvaltning.
Förråd
Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Driftskostnader

El
14 400 kr/år
Försäkring
4 800 kr/år
Övrigt
3 600 kr/år
Total driftskostnad
22 800 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Övrigt: gas

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Du Bon Pain
Vårt kvartersbageri cirka 100 meter bort, perfekt för både vardagsbröd och ugnsvarm levain på helgmornar.
Sardin
Mysig kvarterskrog med ambitiös mat och vinlista och fin uteservering.
Esuki Ramen och Esuki Sushi
Två separata ställen, det ena med väldigt autentisk ramen (och andra japanska rätter) och det andra med ambitiös sushi och sashimi.
Saaghi Grill
Genuin persisk mat med fokus på grillade rätter och väl valda viner, tvärs över gatan från lägenheten!
Råstasjön och Lötsjön
Enkel och nära möjlighet till promenader, löprundor och minigolf, fina lekparker, hundrastgård etc.

Arkitekturen

Arkitekt: Sandberg & Liljekvist & Cronstedt 1909

Spiran 2 är fastighetsbeteckningen på det pampiga hus som Råsundabolaget uppförde 1909 på Tottvägen 1 i Råsunda. Det är ett hörnhus i tre våningar med delvis inredd vindsvåning. Byggnaden ritades av en arkitekttrio bestående av tre namnkunniga yrkesmän; Gustav Hugo Sandberg, Fredrik Liljekvist och Sigge Cronstedt. G H Sandberg har ritat många byggnader i Solna, bland annat de originella radhusen i kvarteret Fyrväpplingen. Till Fredrik Liljekvists mest kända verk hör Kungliga Dramatiska teatern och Sigge Cronstedt har till exempel ritat Sturebadet, Råsunda vattentorn och Åre bergbana. Arkitekterna skapade här en levande fasad med många eleganta detaljer, som burspråk, prydnadsgavlar, ett rundat hörn och flera terrasser och balkonger. Huset inreddes med lägenheter som över lag var mycket påkostade och försågs med både elektricitet och wc och i A-uppgången inreddes dessutom badrum. Bostadsrummen värmdes upp av kakelugnar. De rumstyper som nämns på originalritningarna är herrum, matrum, vardagsrum, sovrum, barn- och jungfrukammare samt kök. 1935–1937 moderniserades huset. Centralvärme drogs in i lägenheterna som också delades upp med nya planlösningar och fick nya badrum och köksinredningar.

FÖRENINGEN

Brf Spiran 2

Föreningen

Brf Spiran 2 (org: 716419-3455) är en äkta bostadsrättsförening som består av 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler (en och samma hyresgäst hyr två lokaler) med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och man har en välskött fastighet. Man har ca 6,1 MSEK i lån vilket ger en belåningsgrad på 5 060 kr / kvm bostadsyta, vilket är bra. Man amorterar årligen, gör positiva resultat och har ett bra kassaflöde. Inga avgiftshöjningar finns planerade i nuläget.

Överlåtelseavgift

Köparen debiteras vid varje överlåtelse en expeditionsavgift på 2,5 % av basbeloppet (2023 = 1 313 kronor). Pantsättningsavgift debiteras med 1 % av basbeloppet (2023 = 525 kronor) vid varje pantsättning.

Renoveringar och underhåll, i urval

2023 OVK, 2022 byte av kodlås, 2021 stamspolning, brandskyddskontroll, 2020 OVK genomfördes av hyreslokaler, radonmätning genomfördes ua, statusbesiktning av gasledningar. Fastigheten är välskött och mellan år 2000-2018 har man genomfört följande: stambyte, byte till säkerhetsdörrar, fönsterrenovering med nya fönster, moderniserat värmesystem, målning av trapphus, ny el i alla gemensamma utrymmen.

Planerade renoveringar

2024 målning av takplåt.

Gemensamma utrymmen

Här finns en mysig innergård, dels med gräs, träd och planteringar, dels grusbelagd, med utemöbler och tält under sommarhalvåret. Gemensam tvättstuga finns i huset, två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, liksom ett hobbyrum, ett litet gym samt snickarplats.

Städning

Trappstädning sköts av städfirma.

Bredband och kabel-tv

Grundutbud tv från Tele2 ingår i avgiften, möjlighet att teckna bredband med Telenor eller Tele2.

Parkering/ garage

Föreningen har tre parkeringsplatser på gaveln av huset, en får användas för i - och urlastning och två hyrs ut årsvis efter intern kö.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Föreningen godkänner delat ägande.

Kontroll

Ovanstående uppgifter är hämtade från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör alltid kontrolleras med styrelsen.

OMRÅDET

På denna adress bor du centralt i Gamla Råsunda i vad som känns som en mycket levande och urban småstad. Här finns närhet till charmiga restauranger som representerar kök från alla delar av världen (persiskt, brittiskt, italienskt, indonesiskt, japanskt, amerikanskt, thai m m), den lummiga Slottsparken och Råstasjön och Lötsjön för längre promenad- och löprundor. I bostadens närhet finns också flera skolor för alla åldrar, från förskolor till gymnasium. Den som vill shoppa har både Solna centrum och Mall of Scandinavia att gå till. För pendlaren är kommunikationsmöjligheterna en stor fördel. Det är nära till tunnelbanan både vid Näckrosen och Solna Centrum (blå linje, cirka 10 minuter till T-centralen). Tvärbanan nås vid Solna centrum och pendeltåget vid Solna station. Dessutom trafikerar ett antal busslinjer nära, som 509 till Danderyds sjukhus och 515 till Odenplan.