Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tre Kronors väg 39
  [Område] => Nacka - Kvarnholmen
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 90 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 6 453 kr/mån inkl värme, varmvatten, digital TV, IP-telefoni samt internet [Andelstal] => 0,9777 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 05.1303/1203 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 1 290 024 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 2023. )

Tre Kronors väg 39

LJUS OCH LUFTIG FYRA MED FANTASTISK TERRASS

FOTO: JOHANSEN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tre Kronors väg 39
Område
Nacka - Kvarnholmen
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
90 kvm
Förvaltarens information
Avgift
6 453 kr/mån inkl värme, varmvatten, digital TV, IP-telefoni samt internet
Andelstal
0,9777 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
05.1303/1203
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
1 290 024 kr, beräknad på uppgifter ur årsredovisning 2023.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

SL-båten
Att istället för att trängas på en tunnelbana gå ner till kajen på morgnarna, fälla upp semaforen och vänta in båten som på 25 minuter tar en in till city.
Yogastudio Updog Bodies
Yogastudion nere på norra kajen har utsikt mot Djurgården. Ger en bättre start på morgonen.
Den italienska delin
Att köpa charken, osten, desserten eller glassen på Deli Molinari. Är även ett riktigt fint ställe för en after work i solen – med utsikt över Stockholm och inloppet.
Närheten till barer vid vattnet i Nacka strand
En trevlig strandpromenad bort finns flera mysiga barer vid vattnet i Nacka strand. Känns som att komma till en semesterstad!

Arkitekturen

Arkitekt: OLOF HULT / BERGLUND ARKITEKTER

Kvarnholmen var en i stort sett obebodd plats fram till slutet av 1700-talet då välbärgade stockholmare började bygga sommarhus på ön. Vid 1800-talets slut köpte Qvarnaktiebolaget Tre Kronor upp mark på ön och byggde den stora pampiga kvarnen Tre Kronor. 1922 förvärvade Kooperativa Förbundet ön och platsen utvecklades med både näringsverksamhet och bostäder. Under slutet av 1920-talet och början av 1930-talet tillkom flera olika byggnader, som en makaronifabrik, en havregrynskvarn, några magasin och bostadshus i form av både radhus och smalhus. De äldsta ritningarna till Spisbrödsfabriken är signerade 1929. Arkitekt var Olof Huldt på Kooperativa Förbundets arkitekt- och ingenjörskontor. Olof Huldt ritade många industri- och lagerbyggnader åt kooperationen, och han ritade även möbler och inredningar till butiker och restauranger. Bageriet är en vacker tegelbyggnad med tydlig industrihistoria. Byggnaden stod klar 1932, men redan under 1940-talet påbörjades en av flera ombyggnationer av fastigheten. KF:s verksamhet upphörde 1992 och nu har en ny historia startat med en pågående omvandling av platsen. Dagens byggnader, som består av en hög före detta silobyggnad och en lång lägre byggnad, har inte så mycket av det ursprungliga utseendet kvar, men bland annat de vackra tegelmurarna är i original. Byggnaden har såklart måst förses med fler fönster för att kunna fungera som bostadshus och de är i de flesta fall stora och spröjsade. Brf Bageriet 3 omfattar cirka 128 bostadsrätter om ett till sex rum och kök. Man har en gemensam innergård ihop med Brf Spisbrödsfabriken. I huset finns flera barnvagnsrum, cykelrum, sopstationer och källsortering. Dessutom en trappa som smidigt leder till Coop:s butik. Föreningen har ett stort garage med många platser där boende kan ställa sig i kö för plats. Till lägenheten hör ett förråd.

FÖRENINGEN

Brf Bageriet 3

Allmän information

Brf Bageriet 3 (org. 769629-2791) är en äkta förening som registrerades hos Bolagsverket år 2014 och bildades 2017. Föreningen äger fastigheten Sicklaön 38:19 med adresserna Tre Kronors väg 31-39, 43 samt Kvarnholmsvägen 96. Föreningen består av ett flerbostadshus med 127 bostadsrättslägenheter fördelade på 7 trappuppgångar, total boarea är ca 8483 kvm. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lån / kvm boyta uppgår till 16 290 kr. Inga avgiftsändringar finns planerade. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Fastigheten är i nyskick och inget annat än löpande underhåll finns planerat de närmaste åren.

Parkering

Det finns 75 parkeringsplatser för boende i föreningen varav 20 har laddstolpar för elbilar, separat kö till dessa, en p-plats kostar 1000:-/ mån och en el-plats kostar 1 200 :- / mån (el tillkommer) Parkeringsgaraget är uppfört i 3st våningsplan och är beläget under gården mellan byggnaden och grannfastigheten. Nyligen installerades övervakningskameror. Det finns även 9 stycken besöksparkeringar.

Gemensamma utrymmen

Cykelförråd, källarförråd, soprum, barnvagnsrum, rullstolsrum samt ett styrelserum.

Tv/Internet

Fiberanslutning via Ownit med ett basutbud för tv, bredbandskapacitet 100/100 mbit/s. Varje lägenhet har tv-box och router från Ownit.

Förråd

Lägenheten disponerar ett förråd.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i september 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på gränsen mellan stad och skärgård, aldrig längre än några hundra meter till vattnet, och med många grönområden för promenader och löprundor. Runt området kommer en 2,2 km lång strandpromenad att sträcka sig. Här finns bland annat ett utegym. På Kvarnholmen växer en ny stadsdel nu fram. I samma byggnad som Bageriet finns ett nytt närcentrum där restauranger, caféer, butiker och serviceinrättningar infinner sig en efter en; Robin Delselius bageri, juicebar, pizzeria, apotek, vårdcentral till exempel. I området finns en ny grundskola, Ebba Braheskolan, och flera förskolor. En ny idrottshall håller på att byggas och det finns konstgräsplaner och lekparker. Till staden tar du dig smidigt på olika sätt. Härligast är att hoppa på pendelbåtarna som snabbt tar dig till Nybrokajen eller Djurgården. Med buss eller bil är du vid Slussen på tio minuter.