Type and press Enter.

Array
(
    [Bostadstyp] => Radhus
    [Adress] => Setterwalls väg 17
    [Område] => Nacka - Finntorp
    [Våning] => 
    [Rum] => 7 rum och kök
    [Area] => 230 + 10 kvm
Föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 5 500 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv [Andelstal] => 7,1429 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 17 )

Setterwalls väg 17

VÄLBEVARAT FUNKISRADHUS MED ÖPPEN SPIS OCH SÖDERVÄND TRÄDGÅRD

FOTO: SYLWAN STYLING: YNGFALK TEXT: SCHUMACHER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Setterwalls väg 17
Område
Nacka - Finntorp
Rum
7 rum och kök
Area
230 + 10 kvm
Föreningens information
Avgift
5 500 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och basutbud kabel-tv
Andelstal
7,1429 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
17

Driftskostnader

El
12 000 kr/år
Försäkring
5 400 kr/år
Total driftskostnad
17 400 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn. Elkostnad inkl. laddning av elbil.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Carl-Evin Sandberg 1949

Radhusen på Setterwalls väg i Nacka ritades 1949 av Carl-Evin Sandberg (1904–1979). Som arkitekt ritade han både bostadshus och offentliga byggnader, bland annat Danderyds sjukhus, ihop med Folke Löfström, och Huddinge sjukhus, ihop med Karl-Åke Hellman. Sandberg samarbetade bland annat med Svenska Bostäder och ritade en hel del i Bredäng. Ihop med nämnda arkitekter plus Sven Lindblom startade han 1962 HLLS Arkitektkontor AB med kontor i Stockholm och Växjö. Carl-Evin Sandberg har också ett finger med i spelet gällande omgivningarna i Finntorp, han har även ritat torget här. Radhuslängorna vid Setterwalls väg är två till antalet och ligger på var sida om den lilla återvändsgatan. Husen är placerad i suterräng och har två våningar mot framsidan och tre våningar mot baksidan. Fasaderna är klädda i rött tegel och bevarar en mängd originaldetaljer från byggnadsåret. Husen förvaltas av Brf Bergsmannen.

FÖRENINGEN

Brf Bergsmannen

Antal radhus

Brf Bergsmannen består av 14 radhus med bostadsrätt. Föreningen äger marken där deras hus står och är en s.k. äkta bostadsrättsförening.

Förvaltning

Föreningen sköter ekonomisk och teknisk förvaltning internt.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Ekonomi

Föreningen genomförde i juni 2020 en avgiftssänkning med 500 kr/mån därutöver finns inga beslutade avgiftsförändringar. Föreningen visade positivt resultat såväl 2020 som 2019 (plus 220 tkr respektive plus 140 tkr). De långfristiga skulderna ligger på ca 5,75 mkr, vilket ger oss ett nyckeltal på under 1 800 kr/kvm bostadsrättsyta. En synnerligen låg belåning för området. Årsavgifterna ligger även de på en låg nivå om 287 kr/kvm bostadsrättsyta.

Renoveringar

1985 bergvärme. 1995 omläggning tegeltak. 1998 renovering balkonger. 1988/1998 fönstermålning. 1998 vind. 2001 värmepumpar. 2004 stamrenovering. 2011 fönsterbyte till Velfac-fönster. 2016 förbättringsarbeten värmepumpar. 2017 balkongpaneler. 2018 underhåll spillvattensystem. 2019 löpande underhåll värmeanläggning. 2020 byte ackumulatortank samt nya skorstenshuvar i koppar.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar. En diskussion om säkerhet runt den höga skorstenen pågår.

Kabel-tv och bredband

Via Comhem, ingår i månadsavgiften. Medlem som önskar utöka sin brandbredd och utbud av tv-kanaler har tillgång till ett rabattavtal med Comhem.

El

Föreningen har ett gruppavtal gällande hushållsel. Varje hushåll debiteras 2 000 kr/kvartal. Årlig avläsning sker och aktuellt radhus har en årsförbrukning på ca 12 000 kr vilket även innefattar laddning av deras el-bil.

Kulvertar

Kulvert sammanbinder radhus, pannrum och skyddsrum. Kulverten medger en möjlighet till viss förvaring. Nuvarande ägare har en suverän förvaring med ett 7,5 meter långt Elfa-system. Bostadsrättens förråd nås också från kulverten och kan med fördel användas som vinkällare.

Parkering

Det går utmärkt att parkera två bilar på framsidan av huset.

Kontroll information

Ovanstående information kommer från årsredovisning 2020 samt kontroll med föreningens representant den 10 sept 2021. Uppgift som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med föreningens representant.

OMRÅDET

Finntorp ligger på en höjd mellan Svindersviken och Järlasjön och strax norr om Nacka station och Sickla köpkvarter. Området stadsplanerades 1949 och efter det växte flera bostadsområden och en centrumbebyggelse fram här. Bebyggelsen består både av lägenheter, radhus och villor. Ett stort antal förskolor och skolor finns i bekväm närhet, samma sak med fritidsaktiviteter och sportanläggningar. Omgivningarna ger massor av möjligheter till motion och friluftsliv med närhet till bland annat Hellasgården och hela Nackareservatet. Butiker, restauranger, bio och service i mängd finns i Sickla köpkvarter och vid Nacka forum. Tät busstrafik, Saltsjöbanan och Tvärbanan ger mycket goda pendlings- och reseförbindelser och så småningom ansluter också tunnelbanan då den blå linjen förlängs till Nacka. Du cyklar enkelt till Gamla stan på tio minuter eller varför inte en promenad till Nacka strands restaurangområde på 20 minuter. Setterwalls väg har fått sitt namn efter Jacob Gustaf Setterwall och den Setterwallska villan, en idag är byggnadsminnesförklarad patriciervilla från 1896. Villan ligger i nära anslutning till radhuset och omges av den Setterwallska parken som från början var en romantisk park runt den storslagna sommarvillan, men idag är en stadspark, en av Nackas få offentliga parker i mer urban miljö.