Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Finnboda Varvsväg 12A
  [Område] => Nacka - Finnboda
  [Våning] => 
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 97 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 5 242 kr/mån
  [Andelstal] => 3,18711 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 99-2531-1-19-2
)

Finnboda Varvsväg 12A

ÉTAGETREA MED SJÖUTSIKT OCH INDUSTRIKARAKTÄR

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMANS HEM TEXT: SVENSSON

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Finnboda Varvsväg 12A
Område
Nacka - Finnboda
Rum
3 rum
Area
97 kvm
Avgift
5 242 kr/mån
Andelstal
3,18711 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
99-2531-1-19-2

Arkitekturen

Arkitekt: OLLE ENKVIST 1940

Docklands får du ett modernt boende med historisk touch. Den gamla svetshallen som legat här sedan 1940-talet har byggts om och nu ståtar här moderna bostäder där delar av den vackra äldre fasaden bevarats. Svetshallen ritades i början av 1940-talet av AB ASA/Å Sandberg och ombyggnaden till bostäder startade 2013. Nyréns arkitekter stod för ombyggnaden och första inflyttning var 2015. Innanför de gamla industrifasaderna möts man nu av en inbjudande entrégård och ett modernt intryck. Huskropparna mot gården är klädda med skivor av varmförzinkad plåt och högtryckslaminat som ger en industriell känsla. Tillsammans med träfaner skapar det vackra kontraster som inspirerats av platsens historia. Huset har 40 lägenheter, varav 21 stycken är etagelägenheter.

FÖRENINGEN

HSB Brf Finnboda Docklands

Föreningen

HSB Brf Finnboda Dockland (org. 769622-0941) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sicklaön 37:74 år 2015. Föreningen består av ett flerbostadshus med 40 lägenheter med bostadsrätt samt 20 p-platser i garage. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Renovering

2022 OVK genomförs under året. Föreningens fastighet blev färdigställd 2015, det finns inga planerade renoveringar.

Genomförda renoveringar

2021 nytt passersystem har installerats, filterbyte i samtliga lägenheter, renovering av hiss, 2020 laddstolpar för elbilar har installerats i garaget.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till ca 19 MSEK vilket ger 8 920 kr i lån /kvm boyta. Föreningen har ett bra kassaflöde och amorterar regelbundet. Avgiften har legat still sedan fastigheten färdigställdes 2015 och det finns inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får endast ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg samt styrelseansvarsförsäkring. Medlem tecknar separat hemförsäkring.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad.

Förråd

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Föreningens innergård nominerades till designpris 2015, förutom denna finns även en föreningslokal, rymligt barnvagnsförråd, cykelförråd och hobbyrum med pingisbord. En gemensam tvättstuga finns också i källaren.

Parkering

Föreningen ingår i gemensamhetsanläggningen Nacka Sicklaön GA 112 innehållande garage beläget i Brf Finnboda Hamnplan. I denna GA ingår, förutom Brf Finnboda Dockland, Brf Finnboda Pirar och Brf Finnboda Hamnplan. Garageplats kostar 1 299 kr/ månad, boendeparkering på gatan kostar 700 kr/ månad. Allt som rör parkering sköts via Corepark.

Bredband

Föreningen har avtal med Tele2 (Comhem). Ett obligatoriskt tillägg om 193 kr / månad tillkommer.

Medlemskap

För att beviljas medlemskap i föreningen krävs ett individuellt medlemskap i HSB. Läs mer om medlemskapet på www.hsb.se. Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Namnet Finnboda kommer troligtvis från att hamnen som förr låg här var plats för så kallade finnskutor på 1700-talet. Det finns anteckningar hos lantmäteriet om att det redan 1805 låg ett torp på platsen med namnet Finnboda. Men det var först i slutet på 1800-talet som den unika varvsmiljö som många förknippar med platsen kom till. År 1991 var det slut med varvsindustrin och en ny era tog vid, en lite mer musikalisk sådan.1995 flyttade Docklands in i de gamla hallarna sina ravespelningar som blev mycket omskrivna på grund av drogmisstankar. Allt det är nu historia och idag är Finnboda en modern stadsdel i Nacka där det gamla varvsområdet har förvandlats till ett attraktivt bostadsområde. Här finns idag bland annat restaurang, café, gym, matbutik och på gångavstånd finns tre förskolor. Det är nära till Sickla köpcentrum, fyllt med butiker, mataffärer, systembolag, bio och restauranger, och du når Slussen på några minuter med buss. Vill du hellre färdas vattenvägen finns det möjlighet att SL-pendla med båt in till city, det tar cirka 20 minuter.