Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tegelbruksvägen 8A, 2+3 tr
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 2 av 2, ej hiss
  [Rum] => 6 rum
  [Area] => 124 + 9 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141 [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 4 407 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och tv [Andelstal] => 12,78 % [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas [Lägenhetsnummer] => 047/1202 )

Tegelbruksvägen 8A

Enastående etagelägenhet med fyra sovrum i charmiga Midsommarkransen

TEXT: NYSTED STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tegelbruksvägen 8A, 2+3 tr
Område
Midsommarkransen
Våning
2 av 2, ej hiss
Rum
6 rum
Area
124 + 9 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141
Avgift
4 407 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och tv
Andelstal
12,78 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
047/1202

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Rosander & Santesson 1934

Nässlan 3 är ett klassiskt funkishus om tre våningar och en källarvåning med en tidstypiskt sparsmakad fasad i en ljust gulbeige nyans, som i sin tur vilar på en gråputsad sockel. På bottenvåningen omger en portal i natursten porten av lättmetall och glas. 1930-talets senare del präglas inte helt oväntat av funktionalismen, som i och med Stockholmsutställningen sommaren 1930 fick stort genomslag i Sverige. Släta fasader och fönster utan spröjs utmärkte den populära stilen. Avsaknaden av ornament gjorde också att stor omsorg lades på fönster, balkonger och entré, vilket återspeglas i Nässlan 3, där fasaden pryds av ett stort antal fönster som är två lufter breda. Så präglas också bebyggelsen i hela kvarteret Nässlan av modernismens enkla formspråk, med strama exteriörer som stått sig väldigt väl genom åren. Så även Nässlan 3, som trots en ombyggnad under 1980-talet rymmer en del fina originaldetaljer från byggnadsåret.

FÖRENINGEN

Brf Nässlan 3

Föreningen

Brf Nässlan 3 (org. 769608–6540) är en av de bästa föreningarna i området med väldigt låg belåning samt dolda tillgångar i form av föreningens kvarvarande hyresrätt. Brf Nässlan 3 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Nässlan 3 år 2008. Föreningen består av ett gathus samt ett fristående gårdshus beläget på Tegelbruksvägen 8 A-C, och omfattar 17 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes år 1934 och ritades av arkitekten Olle Santesson.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2021 ligger på totalt 1 mkr vilket ger 944 kr per kvm bostadsyta. Det finns inga beslutade avgiftshöjningar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av medlemmarna själva.

Bredband och kabel-tv

Leverantör avseende fiberdraget bredband är Stockholms stadsnät och kabel-tv via Sappa.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem, däremot accepteras delat ägande med en minsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 838 kr samt en pantsättningsavgift på 785 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fantastisk trädgård med buskar, träd och uteplatser. Det är nästan som att bo i en villa där alla medlemmar tar hand om trädgården tillsammans. Utöver en gemensam trädgård finns cykelrum och tvättstuga.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Nuvarande lägenhetsinnehavare disponerar ett vindsförråd om ca 4 kvm.

Renoveringar i urval

2022 Byte av värmepanna, 2021 renovering av hyreslokal, 2020 OVK, renovering av takfönster gatuhus 2019 renovering och tätning av fönster, 2016 byte radiatorer, 2015 installation fiber, 2012 omläggning tak & stamspolning, 2011 renovering ekport, 1986 stambyte kök och badrum.

Planerade renoveringar

2023 Stamspolning.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år. Eftersom man köper en lägenhet i en förening med stor trädgård, förväntas man som medlem att klippa gräs och vattna under en två-veckorsperiod på sommarhalvåret samt ha ansvar för snöskottning under några veckor på vinterhalvåret

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i januari 2023. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Det är svårt att ha långtråkigt i Midsommarkransen. Den kulturella mångfalden är stor,
med konst, loppisar och charmiga vintage-butiker, som varvas med mysiga kvarterskrogar och ett rikt parkliv i Svandammsparken. Här samlas stora som små Kransenbor under sommarhalvåret runt lokala vattenhål som Svenska sushiköket, Hamburgerköket, Nygammalt och Pita i parken. Det är också i Kransen du hittar Sveriges äldsta biograf, Tellus. Sedan Vinterviken nyligen restaurerats med badplats, bryggor och kajakuthyrning finns även alla möjligheter till ett och annat dopp, liksom långa, sköna promenader i det gröna närområdet. Kommunikationsmässigt är läget optimalt, med tunnelbanans röda linje några minuter från bostaden, liksom närliggande Liljeholmen med bussar, tvärbana och shopping. Magiskt boende med mycket småstadskänsla, med innerstaden på ett betryggande avstånd.