Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Svandammsvägen 8
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 50 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 300 kr/mån inkl värme och vatten. Obl. Tillägg för kabel-TV OM 140 KR per mån. tillkommer. 
  [Andelstal] => 3,006 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 1103 - 07/1103
)

Svandammsvägen 8

TVÅA I ETT AV MIDSOMMARKRANSENS FINASTE HUS

TEXT: LINDEFORS FOTO: BOUKARI STYLING: COPPARSTAD

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Svandammsvägen 8
Område
Midsommarkransen
Rum
2 rum
Area
50 kvm
Avgift
2 300 kr/mån inkl värme och vatten. Obl. Tillägg för kabel-TV OM 140 KR per mån. tillkommer.
Andelstal
3,006 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1103 - 07/1103

Arkitekturen

Arkitekt: Arthur Clarin 1929

Lejongapet 33 är en av de äldre fastigheterna i det stora kvarteret Lejongapet. Huset uppfördes under åren 1929-1930 och ritades av arkitekt Arthur Clarin. Det är en vinkelfastighet belägen i hörnet av Tegelbruksvägen och Svandammsvägen vid den plats som kallas Skvallertorget. Huset har fyra våningar och fasad putsad i en rödbrun nyans. Byggnaden har inte genomgått några större förändringar utan bevarar i stort sett sitt ursprungliga utseende. Den är ett fint exempel på byggnad från den tid då klassicism och funktionalism möttes. Brf Lejongapet 33 bildades 1973 och är en trygg och skuldfri förening med alla större renoveringar gjorda. Här finns 39 lägenheter. Föreningen har en gemensam innergård med en fin pergola, utemöbler, grill, gräsytor, träd och planteringar. I huset finns tvättstuga, hobbyrum, samlingslokal, cykel- och barnvagnsförvaring och källarförråd.

FÖRENINGEN

Brf Lejongapet 33

Föreningen

Brf Lejongapet 33 (org. 702002-9489) är en äkta bostadsrättsförening som innehar fastigheten Lejongapet 33 med äganderätt. Föreningen består av ett gathus beläget på Svandammsvägen 8 samt Tegelbruksvägen 1, och omfattar 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Bostadsbyggnaden är från 1929 och har ett kulturhistoriskt värde.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi då de är helt skuldfria och har ca 3,6 mkr i kassan. De 4 lokalerna ger löpande goda intäkter. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar!

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo och den tekniska förvaltningen sköts av Driftia Förvaltning AB.

Bredband och kabel-tv

Leverantör avseende fiberdraget bredband är Bahnhof med en hastighet om 1000/1000 Mbit/s, gruppavtal finns för medlemmarna. Kabel-tv beställs av medlemmarna separat.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1433 kr som betalas av säljaren samt en pantsättningsavgift på 573 kr per pant.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam lugn och lummig innergård med plats för utemöbler, pergola etc. Denna håller just nu på att renoveras och ska färdigställas innan sommaren. Under sommartid är gården omgiven av buskar, träd med gräsmatta och plommonträd. Den slutna innergården är en fin oas som ligger skyddad mellan huskropparna och inbjuder till umgänge med grillning eller picknick under trevliga sammankomster med vänner och bekanta. Som boende har man också tillgång till mysiga och möblerade trapphusbalkonger, cykelförråd, barnvagnsförråd, samlingslokal och ett hobbyrum. Det finns en tvättstuga i källaren som är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel samt torkrum.

Renoveringar i urval

2023 påbörjat upprustning av innergården, 2022 stamspolning, 2022 brandskyddsbesiktning, 2021 säkrat upp taket och förlängt livslängden, 2020 installation av fiber från Bahnhof i samtliga lägenheter och lokaler, 2019 systematiskt brandskydd genomfördes under hösten och numera finns brandsläckare upphängda i källare och i trapphusen, ny energideklaration har genomförts, underhåll av föreningens gasledningar har genomförts, 2018 byte av tvättmaskin, kontroll av fasad samt reparation av skadade delar, besiktning och kontroll av fjärrvärmeanläggningen, spolning av stammarna, 2017 OVK besiktning, 2015 underhåll avloppsrör i källaren, 2014 installation av värmekablar på taken samt upprustning av innergården, översyn av avloppssystem, 2013 montering isolerglas i samtliga fönster samt målning utsida fönster, totalrenovering av tvättstugan, 2012 installation av sopsugsanläggning, 2010 OVK, 2009 spolning och renskärning av avloppsstammar, 2006 radonmätning, 1998 installation och anslutning av fjärrvärme, 1990 installation av nya avloppsstammar, nya tät- och ytskikt i badrum, nya el-stigare, 1988 renovering av fasad och takbeläggning.

Planerade renoveringar

Det finns inga stora renoveringar planerade, enbart löpande underhåll. Fortsatt underhåll av gården 2024: Under våren blir det fokus på grönska, pergola och möblemang. Underhåll av fönster och balkongdörrar planeras ske under 2024.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Parkering

Föreningen har inga egna bilplatser. Med ett boendeparkeringstillstånd från Stockholms kommun kan du parkera på närliggande gator enligt skyltbestämmelser till en fast månadskostnad (500 kronor i taxeområde 4). Läs mer på kommunens webbplats. Precis utanför huset finns relativt gott om parkeringsplatser och ett stenkast bort (i anslutning till coop) finns ett inomhusgarage.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument samt kontakt med styrelsen i januari 2024. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen är en klassisk gammal förstad och ett mycket charmfullt och levande område med en fin blandning av byggnader från olika decennier. Här är det svårt att inte trivas. Miljön är kreativ och dynamisk med bland annat ett stort utbud av unika butiker med design och vintage, till exempel Vintagefabriken, Svenska Armaturer och Mimmi Staaf. Här finns dessutom kvartersbion Tellus med film, föredrag, konserter, café och annat. På bara några minuters promenad finns tunnelbana.