Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nyborgsgränd 1
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 51 kvm
Förvaltarens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 875 kr/mån Inkl. Värme, V/A & Kabel-tv bas. [Andelstal] => 3,47377 % [Andel av årsavgift] => 3,39015 % [Lägenhetsnummer] => 00104/1004 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 434 216 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuld baseras på föreningens årsredovisning 2021. )

Nyborgsgränd 1

TVÅA I AB MACK-HUSET MED RUM I FIL OCH UTSIKT ÖVER LUMMIG TRÄDGÅRD

FOTO: OZOLLAPA STYLING: RYDMAN TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nyborgsgränd 1
Område
Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
51 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 875 kr/mån Inkl. Värme, V/A & Kabel-tv bas.
Andelstal
3,47377 %
Andel av årsavgift
3,39015 %
Lägenhetsnummer
00104/1004
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
434 216 kr, Bostadsrättens indirekta nettoskuld baseras på föreningens årsredovisning 2021.

Driftskostnader

El
5 000 kr/år
Total driftskostnad
5 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Svandammsparken
Vinterviken
Örnbergs klippor
Den grönskande innergården inbäddad i syrenbuskar.
Alla intilliggande restauranger

Arkitekturen

Arkitekt: ARKITEKT OKÄND, 1912

AB MACK-huset Konvolvulus 18 uppfördes 1912, men de ursprungliga ritningarna till byggnaden finns ej bevarade. Den del av byggnaden som vetter mot Nyborgsgränd innehöll från början verkstadslokaler där AB Mack i mitten av 1910-talet startade sin tillverkning av bensinpumpar med automatisk mätning. Grundarnas initialer bildade ordet MACK, som sedan ju också blev det ord vi idag använder för en tankningsstation. Namnet har bevarats på husets fasad. Konvolvulus 18 är ett hörnhus i tre våningar som är både tidstypiskt och välbevarat. Bottenvåningen är klädd i tegel och övriga bostadsplan är putsade i en ljust gul nyans. Detaljer som burspråk, prydnadsgavlar och takkupor ger huset karaktär. Fönstren är grönmålade och har småspröjsade överdelar. De flesta av husets entréer ligger mot gården vid Tegelbruksvägen, men det finns också portar mot Nyborgsgränd och Vattenledningsvägen. Huset är grönklassat i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att byggnaden är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt. Föreningen BRF tegelbruket bildades år 2000 och består av 32 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal upplåten med bostadsrätt på adresserna Tegelbruksvägen 22, Tegelbruksvägen 20 och Nyborgsgränd 1.

FÖRENINGEN

Brf Tegelbruket

Föreningen

Brf Tegelbruket (org. 769605-9299) är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten Konvolvulus 18 år 2000. Föreningen består av ett hörnhus beläget på Tegelbruksvägen 20-22 samt Nyborgsgränd 1, och omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt. Huset uppfördes omkring år 1912.

Ekonomi

Föreningens lån enligt årsredovisningen 2022 ligger på 8 809 kr per kvm bostadsrättsarea, totalt lånebelopp om ca 13,5 mkr. Styrelse tittar också på att eventuellt sälja av vissa kvarvarande vindsutrymmen som får anses vara en dold tillgång.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och den tekniska förvaltningen sköts av P.E.A.D Fastighetsskötsel.

Bredband och kabel-tv

Föreningens leverantör avseende bredband och kabel-tv är Tele2.

Ägarskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, däremot accepteras delat ägande accepteras med en minsta ägarandel om 10 %.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr samt en pantsättningsavgift på 573 kr/pant som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Brf Tegelbrukets mysiga gård är lummigt inbäddad av både syrener och äppelträd. Här finns flera grupper av utemöbler, solstolar och grill, fint belysta med ljusslingor året om. Gemensam tvättstuga finns i källaren på Tegelbruksvägen 20. Den är försedd med två tvättmaskiner, två torkskåp och en torktumlare. Förråd för cyklar och barnvagnar finns också.

Renoveringar i urval

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2011 och sträcker sig till 2035. Se föreningens senaste årsredovisning för detaljerad information om utförda renoveringar. Takrenovering 2022. Taket målades och repareras på vissa ställen. Ny grind och staket, 2020. Trapphusrenovering, stamspolning, 2019. Omputsning av fasaden samt renovering av takkupor, 2018. Nya portar, underhåll av fönster, 2017. Ommålning av fönster, 2013. Tillbyggnation av vind, 2010. Elstambyte, rörstambyte, omläggning av tak, 1995.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer 2 gånger per år.

Hemsida och kontaktuppgift

https://www.brftegelbruket.se styrelsen@brftegelbruket.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På Midsommarkransens mysiga gator blandas hus från olika tidsepoker med små butiker, restauranger och caféer. Här finns också den hundraåriga, lokala biografen Tellus med film, föredrag och konserter. Småstad möter storstad då du på tio minuters cykelfärd kan befinna dig på Södermalm. Området är kreativt och roligt likväl som barnvänligt, perfekt både för en kaffe i solen eller en öl på en uteservering med trevliga parker och stammishak i kvarteren. Som boende på denna adress finns tunnelbanan bara några minuter bort, och boendeparkering gäller längs gatorna. Numera finns även laddstolpar för den elbilsburne bara runt hörnet.