Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sjöbjörnsvägen 23
  [Område] => Gröndal
  [Våning] => 
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 35,5 kvm
  [Beskrivning uteplats] => 
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 3 253 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk avgift om 500kr/mån tillkommer för parkeringsplats. Platsen kan hyras ut för betydligt mer än så om man ej behöver bilplats. 
  [Andelstal] => 17 %
  [Andel av årsavgift] => Uppgift saknas
  [Lägenhetsnummer] => 1:5 ( 1101)
)

Sjöbjörnsvägen 23

GAVELLÄGENHET MED VILLAKÄNSLA I GRÖNDAL

TEXT: DALHAMN FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

BOKA EN KOSTNADADSFRI VÄRDERING!

Vi är nyfikta på din bostad! Fyll i formuläret och låt ass göra en kostnadsfri värdering inför en eventuell försäljning. Vi kontaktar dig efter genomförd förfrågan.

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sjöbjörnsvägen 23
Område
Gröndal
Rum
1 rum
Area
35,5 kvm
Avgift
3 253 kr/mån I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk avgift om 500kr/mån tillkommer för parkeringsplats. Platsen kan hyras ut för betydligt mer än så om man ej behöver bilplats.
Andelstal
17 %
Andel av årsavgift
Uppgift saknas
Lägenhetsnummer
1:5 ( 1101)

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: J A Lidström 1905

Huset byggdes 1905 av byggherren J A Lidström, som en praktfull villa med en stor tomt på bästa läge vid Sjöbjörnsvägen. Vid den tiden byggdes ett hundratal hyresvillor i Gröndal, men de flesta kom att rivas under 40- och 50-talen. Dock inte Lugnet, som denna fastighet heter. Byggnaden vilar på en svart, putsad sockel och är en våning högre mot gatan än mot gården. I fasadens mitt finnes en praktfull öppen veranda som avslutas först ovan takfoten av en ståtlig, panelklädd prydnadsgavel. Verandan pryds av en rik kontursågad dekor som är målad i en bruten vit nyans. Fasaden är grovt spritputsad med slätputsade fönsteromfattningar.

FÖRENINGEN

Brf Taljan Nr 22

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten med 5 lägenheter.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten under 1980- talet. Föreningen är äkta.

Mark

Föreningens mark är upplåten med tomträtt.

Förvaltare

Föreningen sköter den ekonomiska samt tekniska förvaltningen själva.

Renoveringar

Under mitten av 1980- talet gjordes omfattande ROT renoveringar med stammar etc (se årsredovisningen). Fasad, fönster, tak, snickerier och balkonger renoverades under 2012. Husets sköts om och man har under senare år bland annat spolat stammarna, renoverat de utvändiga förråden med ny panel etc (2017). Värmepannan har bytts (huset har elpanna). Man har i år grävt upp infarten och bytt grus etc.

Kommande renoveringar

Föreningen har en underhållsplan, Endast normalt underhåll är planerat. Ska byta golv och belysning i trapphuset i höst och håller på att plocka fram en budget för det. Och målet är att det ska rymmas inom föreningens nuvarande kassa.

Ekonomi

Enligt revisorn har föreningen bra ekonomi och bra kassaflöde. Belåningen är cirka 8.500 kr per kvm boyta. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Trappstädning

Föreningen sköts av de boende enligt rullande schema.

Tvättstuga

Tvättstuga beläget i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en fantastisk trädgård med plats för hängmatta, utemöbler och grill. Här finns bland annat jordgubbsland, vinrankor, äppelträd, körsbärsträd, päronträd, bärbuskar, kryddodling och gemensam kompost.

Parkering

Varje bostad har en parkeringsplats mot en avgift som är utöver den vanliga avgiften men går att hyra ut.

Förråd som disponeras av lägenheten:

Två förråd, ett i källaren och ett i ett fristående hus på tomten. Uteförråd 290 x 130 cm. Inneförråd 180 x 110 cm.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens ordförande. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gröndals centrum är en levande miljö med bland annat mataffär, småbutiker, bibliotek, matställen och spårväg. Sedan tvärbanan byggdes ut tar du dig smidigt mellan Solna och Sickla och innanför tullarna. På nära avstånd finns även Vintervikens trädgårdar med restaurang och café, samt nybyggda utomhus-padelbanor, liksom Liljeholmens centrum med stort shopping- och serviceutbud, konsthallen Färgfabriken, tunnelbana och flertal busslinjer. Vill du ha stadspuls hoppar du på cykeln och kommer på åtta minuter till Hornstull.