Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Nynäsvägen 342A
  [Område] => Gamla Enskede
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 57 kvm
föreningens information [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 834 kr/mån inkl. värme & vatten [Andelstal] => 0,0537 % [Andel av årsavgift] => 5,50066 % [Lägenhetsnummer] => 00004 )

Nynäsvägen 342A

STOR TVÅA MED SMARTA LÖSNINGAR OCH LEKFULLA INSLAG

TEXT: ENGSTRÖM STYLING: RYDMAN FOTOGRAFI: BOUKARI

BUDGIVNING

Högsta bud: 3 200 000 kr

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Adam Smith
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Nynäsvägen 342A
Område
Gamla Enskede
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
57 kvm
föreningens information
Avgift
3 834 kr/mån inkl. värme & vatten
Andelstal
0,0537 %
Andel av årsavgift
5,50066 %
Lägenhetsnummer
00004

Driftskostnader

El
3 959 kr/år
Försäkring
1 608 kr/år
Total driftskostnad
5 567 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Driften varierar beroende på levnadsvanor och avtal.

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Edvin Engström 1942

Fastigheten Slagan 3 är byggt åren 1942-1943, huset är ritat av Edvin Engström på Stockholms stads fastighetskontor. Få arkitekter i Stockholm vid den tiden ligger bakom så många av stadens hus som han. Detta tvåvåningshus med trapphus ritade han med delvis inredd vindsvåning, och i källaren fanns ursprungligen två stora garage, idag är utrymmena bitvis inredda. Huset är ritat i stram funktionalistisk stil, med avskalade detaljer, här är det främst portar och fönster som stod för effekterna. Slagan 3 är ett tidstypiskt smalhus med en typisk funkisfasad, med sockel i grå puts och en fasad i gult. Entrén har en tegelomfattning och ett skärmtak för tiden, portarna har dock bytts ut över åren. Slagan 3 har renoverats över tid, bland annat har fönstren bytts ut. Slagan 3 ägs av Brf Nynäshus, föreningen består av 20 lägenheter och bildades 2007. Till huset hör en fin gemensam bakgård med cykelförråd. Här finns också en lummig uteplats med gemensamma utemöbler för de boende, och även en studsmatta för den hugade. Till huset hör också fem fria parkeringsplatser.

FÖRENINGEN

Brf Nynäshus

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Nynäshus (org. nr 769617-0815) innehar fastigheten Slagan 3. Föreningens bostadshus är beläget i Enskede och uppfördes 1943. Föreningen upplåter 20 st bostadsrätter i byggnaden.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 2007.

Mark

Föreningen har ett tomträttsavtal med Stockholms stad, tilläggsavtalas 2023-12-31.

Förvaltare

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Styrelsen överser byggnadens tekniska status men tar in hjälp när det behövs, t.ex. med underhållsplaner.

Renoveringar

Utfört underhåll i urval. Stambyte kök och badrum 2007/08 och byte av elstammar samt jobb med ventilation under samma period. 2011/13 installerades mekanisk ventilation under källarlägenheternas golv. 2015 reparerades en avloppstam under huset. 2016 drogs fiber in, godkänd fiberanslutning i alla lägenheter och en utförd och godkänd radonmätning. 2019 planerades för en omläggning av uteplats och gräsmatta samt tydligare gränsdragning mot granntomt, men detta sköts upp.

Kommande renoveringar:

Under 2020 planeras ommålning av fasad, ev. byte av häng- och stuprännor samt byte av plåt över entrén.

Ekonomi

Föreningens totala lån uppgår till ca 11,3 mkr och årliga intäkter uppgår till ca 850 tkr. I kassan finns ca 650 tkr. Skuldkvoten per kvm bostadsyta uppgår till cirka 10.600 kr. Föreningen har amorteringsfria lån med låga räntor. I resultaträkningen kan vi se att föreningen går kassamässigt plus, när vi bortser från byggnadsvärdesavskrivningarna.

Avgifter

Inga planerade avgiftsändringar.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke och giltiga skäl enligt stadgarna.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret, med ansvarsförsäkring för styrelsen.

Städning och städdagar

Gemensam trappstädning och städning av gemensamma utrymmen sker av en anlitad städfirma. Städdagar förekommer två gånger per år, ibland med korvgrillning och ibland med kaffe och bullar.

Tvättstuga

Föreningen har ingen tvättstuga eftersom tvättmaskiner installerades i varje bostad vid stambytet.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig bakgård med vy mot Gamla Enskedes villor. Detta är en gemensam gård med förråd för cyklar samt sittplatsgrupper och en stor studsmatta.

Parkering

Föreningen har 5 st p-platser på gården där först-hem-principen gäller, d.v.s. att de varken kostar eller bokas. 1 st garage finns som hyrs ut idag till medlem. Enskede regleras som taxeområde 4 gällande gatuparkering (500 kr/mån för abonnemang).

Bredband och TV

Bredband och kabel-tv via Com Hem. Fiber finns. Medlem bekostar detta själv.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella information i oktober 2019 samt kontakt med styrelseledamot/ordförande. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Nynäsvägen hör till Gamla Enskede, området som bjuder på mycket grönska, många vackra gamla hus och ett antal cykel- och promenadvägar. Här finns närhet till världsarvet Skogskyrkogården, en vacker rofylld plats att uppleva året om. Även andra grönområden kanske lockar - allra närmast ligger Margaretaparken, som under somrarna huserar Parkteatern bland annat. Ytterligare en bit bort breder Nytorpsgärde ut sig och möjliggör även det motion och promenadstråk. Närmaste mataffär finns i Sandsborg, ett par minuter bort. Området kring Gamla Enskede bjuder också på kulinariska upplevelser, här har det genom åren etablerats välrenommerade restauranger, bageri och café, njut exempelvis av besök på Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Robin Delselius Bageri. Närmsta mataffär finns också på promenadavstånd, i Sandsborg. Kollektivtrafiken är smidig från Nynäsvägen, närmsta tunnelbana finns i Sandsborg, som ligger ett par minuters promenad bort, Därifrån är du i city på 15 minuter. Även stationerna Skogskyrkogården och Sockenplan är tillgängliga stationer i närheten. Föredrar du cykel når du Slussen på tio minuter.