Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sköntorpsvägen 41
  [Område] => Årsta
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 55 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Lägenheten är 3 rok enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen. [Beskrivning uteplats] => [Tomtareal] => [Avgift] => 3 551 kr/mån Värme, v/a, kabel-TV samt en obligatorisk avgift för bredband om 75 kr (är inberäknad i den totala månadsavgiften om 3 551kr) ingår i avgiften. [Andelstal] => 0,2133 % [Andel av årsavgift] => 0,2065 % [Lägenhetsnummer] => 0169 [Bostadens indirekta nettoskuldsättning] => 154 463 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022. [Förråd] => Lägenheten disponerar ett större källarförråd. )

Sköntorpsvägen 41

LJUS OCH LUFTIG FUNKIS MED BALKONG HÖGST UPP I HUSET

STYLING: COPPARSTAD FOTO: BOUKARI TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sandra Vestin
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sköntorpsvägen 41
Område
Årsta
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
55 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Lägenheten är 3 rok enligt utdrag ur lägenhetsförteckningen.
Avgift
3 551 kr/mån Värme, v/a, kabel-TV samt en obligatorisk avgift för bredband om 75 kr (är inberäknad i den totala månadsavgiften om 3 551kr) ingår i avgiften.
Andelstal
0,2133 %
Andel av årsavgift
0,2065 %
Lägenhetsnummer
0169
Bostadens indirekta nettoskuldsättning
154 463 kr, bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har beräknats på bostadsrättens andel av årsavgift. Informationen till beräkningen är inhämtad från föreningens årsredovisning 2022.
Förråd
Lägenheten disponerar ett större källarförråd.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Schablonberäknad. Driftskostnader varierar beroende på vilket avtal man tecknar samt hur mycket man förbrukar.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Enskedeparkens bageri
Två små svin
Dianelunds koloniområde
Solbryggorna vid Årstaviken
Crêperie Rustique

Arkitekturen

Arkitekt: Svenska Riksbyggens Arkitektkontor 1944

Brf Stockholmshus nr 8 består av 39 hus som tillsammans rymmer 551 lägenheter. Husen uppfördes 1944–45 av Riksbyggen och arkitekt var John Ivar John. Han var vid det tillfället anställd på Riksbyggen som var organisationen bakom detta bostadsområde. John Ivar John blev senare chef för Luftfartsverkets husbyggnadsavdelning och har ritat flygplatserna i Visby, Umeå, Luleå och Kiruna, och merparten av Arlandas byggnader fram till mitten av 1970-talet. Byggnaderna i Stockholmshus nr 8 är tidstypiska hus från 1940-talets mitt, uppförda som ”hus i park” med grönska emellan. Denna lägenhet ligger i fastigheten Eklången 6 som bildar en U-formation av sammanfogade huskroppar vilka upptar hela kvarteret. Byggnaden har tre våningar och ljus fasad av slammat tegel som blev tilläggsisolerad under 1990-talet.

FÖRENINGEN

Brf Stockholmshus nr 8

Antal lägenheter och lokaler

Brf Stockholmshus 8 (org. nr 702002-1726) innehar flertalet fastigheter i Årsta, Stockholms kommun. Föreningens 16 st fastigheter är bebyggda med 39 st hus som uppfördes omkring 1945. Föreningen upplåter 551 st lägenheter upplåtna med med bostadsrätt med en sammanlagd area på ca 26 318kvm och 15 st kommersiella lokaler upplåtna med hyresrätt på ca 2001kvm. Uppvärmning primärt via bergvärme med fjärrvärme som komplement.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen har troligen funnits sedan husen byggdes.

Mark

Föreningen fastigheter innehas med tomträtt och äger ej marken. Nuvarande tomträttsavtal är årligen på 2 121 600kr och gäller till september 2024.

Förvaltare

Ekonomisk och administrativ förvaltning via Fastum. Fastighetsskötsel via Cura Förvaltning.

Försäkring

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Stockholm Stads Brandförsäkringskontor, med styrelseansvarsförsäkring och försäkring mot ohyra.

Ekonomi

Föreningens lån uppgår till ca 78,4Mkr och det finns ca 3,6Mkr i kassa & bank. Skuld per kvm ligger på ca 4 600 kr. Årliga intäkter uppgår till drygt 23Mkr. Då tomträttsavgälderna kommer att höjas med 238% fr.o.m. år 2024-2033 jämfört med summan som erlagts åren 2014-2023 så kommer det att resulterar i en höjd årsavgift med 7% för att kunna täcka dessa höjda kostnader under årskiftet av 2023 till 2024.

Renoveringar

Mycket underhåll har skett genom åren av föreningens 39 st byggnader. 1992 skedde en stor renovering avseende nya fasader till trevåningshusen, stambyte, nya badrum, nya radiatorer. Under mitten av 1990-talet målades alla trapphus, utvändiga fönsterbågar byttes. Fram till 2010 skedde injustering av värmesystemet, OVK, installation av 100 mbps samt renovering av tvättstugor. Sedermera har övernattningslägenhet byggts.

Kommande renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan. De största planerade underhållsåtgärderna är fönsterrenovering, byte av entréportar, byte av stamventiler och utbyte av undercentraler.

Gemensamma utrymmen

Cykelrum finns i källaren. Föreningen har i sin gröna och höjdvarierande utemiljö två murade grillar. Det finns ett hobbyrum på Hjälmarsvägen 3. Övernattningsrum finns i källaren till Hjälmarsvägen 9-11 där man kan boka in sina gäster i tre nätter (200 kr/natt). Det går att engagera sig i arbetet med trädgårdarna runt föreningens byggnader, det finns även en koloniodling.

Tvättstuga

Föreningen har 14 tvättstugor på 9 adresser i området varav den som hör till denna port två bokningsbara tvättstugor i det här huset. Ingång i port 43 eller 45. I varje tvättstuga finns tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden.

Trappstädning

Trappstädning sköts av en anlitad firma.

Parkering

Föreningen upplåter 108 st p-platser (600 kr/mån) till medlemmarna genom kö, samt 10 st garage. Kötiden är svår att bedömma. Boendeparkering taxa 4 gäller i området, ett tillstånd från kommunen kostar 500 kr/mån och då kan du parkera på omgivande gator.

Bredband och TV

Bredband via Ownit (100 Mbit/s, kontraktstillägg 75 kr/mån). Kabel-tv via Com Hem.

Övrigt

Ett byggprojekt planeras avseende 50 st bostadsrätter vid Kolsnarsvägen och Långhalsvägen. Mer information finns på vaxer.stockholm.se samt föreningens egen hemsida.

Föreningens hemsida

www.stockholmshus8.se

Kontroll

Ovanstående grundas på insamling av information från årsredovisning 2022, samt föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Lugnt och lummigt och nära till Årstaviken och Årstaskogen. Som boende på denna adress har man många möjligheter till avkoppling, motion och bad. Det är heller inte långt till Årsta torg som är en mysig mötesplats med Café Årstabo, bibliotek, Folkets hus med bio och olika restauranger, exempelvis populära smörrebrödsrestaurangen Två små svin. En ledig söndag är en promenad till Enskedeparken och dess mysiga trädgårdscafé en perfekt sysselsättning. Med närhet till buss 160 kan man med lite flyt ta sig till Söder på under tio minuter.