Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ringvägen 131
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 6, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 88 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 4 473 kr/mån Inkl; värme, v/a, bredband )

Ringvägen 131

FAMILJEDRÖM MED SOCIALA YTOR, TRE SOVRUM, TVÅ BADRUM OCH BALKONG MOT INNERGÅRDEN

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 131
Område
Södermalm
Våning
1 av 6, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
88 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
4 473 kr/mån Inkl; värme, v/a, bredband

Driftskostnader

El
12 000 kr/år
Total driftskostnad
12 000 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lupin
stans bästa kaffe
Stora Blecktornsparken
för lek
China!
Stockholms bästa kinamat
Årstaviken
och Hammarby sjö-promenaden
Teatern
Ringen

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Kjellberg & Conradsson 1927

Huset på Ringvägen 131, Kolonnen 2, ritades av arkitektduon Kjellberg & Conradson och stod färdigt år 1928. Det är ett bostadshus i sex våningar med en gårdsflygel i fem våningar och dessa sitter samman och bildar en huskropp i form av ett T. Huset har en fin och väl omhändertagen laxrosa fasad mot gatan som återskapats i originalskick. Mot gården är fasaden gul (men var grå och beige i original). Mest imponerar ändå entrén och trapphuset med stucco lustro, marmor och stuckaturer. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig och miljömässig synpunkt. Brf Kolonnen 2 är en trevlig förening som innefattar 51 bostadsrätter, en hyresrätt och sex kommersiella lokaler. Till huset hör en fin innergård där bostadsrättsföreningen har flera sittgrupper, både loungemöbler och vanliga bord. Här finns även grill, och allt går att boka om man till exempel vill ha fest.

FÖRENINGEN

Brf Kolonnen 2

Föreningen

Brf Kolonnen 2 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kolonnen 2 år 2000. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med adress Ringvägen 131 och 131 B, och omfattar 51 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken vilket innebär att den ej belastas utav tomträtt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 10 118 kr per kvm boarea enligt årsredovisningen för 2021. Föreningen har hittills i år amorterat ca 400 000kr under 2021 och de har amorterat i samma takt de senaste åren och planerar att fortsätta med det även 2022. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för bredband med hastighet 1000 Mbit/s (ingår i månadsavgiften) och Com Hem för kabel-tv.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande inom familjen (föräldrar och barn), partnerskap eller dylikt.

Överlåtelse -och pantsättningsavgift

2,5% av prisbasbeloppet, betalas av köparen. 2022 är det 1 208 kr. 1% av prisbasbeloppet, betalas av köparen. 2021 är det 483 kr.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. Här finns även cykelställ.

Hiss

Hiss finns i gathuset.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar i urval

2019 förbättrad ventilation, 2018 stegar mot skorstenar, takstegar, 2017 porttelefon, elektroniska lås, 2016-2017 fönsterrenovering, 2016 bergvärme, 2014 nya postboxar i entrén, 2010-2011 uppgradering av ventilation, 2011 takvärme, 2008 fönster med energi- och bullerglas, LAN för bredband, 2006 polering av golv i trapphus, renovering av trapphus, säkerhetsdörrar, 2005-2006 omläggning av tak, vindsbyggnation, nytt gårdsbjälklag, 2002-2003 rörstambyte, elstambyte och fasadrenovering.

Planerade renoveringar

Inga beslutade men finns i planen att åtminstone inom en femårsperiod måla om trapphuset och göra innergården mer grön.

Hemsida

http://kolonnen2.bostadsratterna.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i september 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Denna bostad ligger trevligt belägen på Ringvägens övre del, nära både Nytorget och Skanstull. I området hittas Katarina Bangatas breda allé, ett grönt stråk mitt i folkvimlet med mycket lite biltrafik och en mysig marknad om helgen. Här ligger även kvarteret Tegen med anor i 1740-talet som bland annat huserat bryggeri och bränneri, och som idag är ombyggt till konstnärsateljéer vilket genererar många fina småbutiker och ett rikt kulturliv. Fina lekparken Bryggartäppan som föreställer 1800-talets Södermalm i miniatyr, inspirerad av Per-Anders Fogelströms Mina drömmars stad, ligger runt hörnet hemifrån, liksom en stor välsorterad Coop-butik öppen till 23 varje dag. Ett stort utbud av restauranger, barer, caféer, butiker och kommunikationsmedel av olika slag finns i alla riktningar. Ringvägen binder också samman med Zinkensdamm och Mariatorgets mysiga omgivningar. Dessutom ligger Vitabergsparken, Nytorget och Blecktornsparkerna på kort promenadavstånd, liksom vattnet och kajerna med fina motionsstråk och bad vid Årstaviken.