Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hornsgatan 154, 1 tr
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 53 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 462 kr/mån inkl. värme och vatten (plus obligatoriskt tillägg bredband 139 kr/mån) )

Hornsgatan 154

LJUS OCH SOCIAL JUGENDTVÅA – KAKELUGN, SÖDERLÄGE OCH NYRENOVERAT KÖK

FOTO: BORGELIN STYLING: VAN KEPPEL TEXT: SCHUMACHER

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 154, 1 tr
Område
Södermalm
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
53 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:2020
Avgift
2 462 kr/mån inkl. värme och vatten (plus obligatoriskt tillägg bredband 139 kr/mån)

Driftskostnader

El
5 500 kr/år
Försäkring
2 874 kr/år
Total driftskostnad
8 374 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
2 vuxna och 1 barn.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Årstaviken
Härlig löptur eller varför inte en promenad när alla höstlöv blir gulröda
Tjoget
Långa middagar, prisbelönta drinkar eller kanske ett glas rött på vinbaren intill
Café Dello Sport
Gott kaffe på Pålsundsgatan med möjlighet att tjuvlyssna på diskussioner på italienska
Långholmens värdshus
Härliga vår- och sommarluncher på värdshusets gård
Högalidskyrkan
Vårsolen på höjden

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: O. Jansson 1904

Spettet 8 är ett pampigt jugendhus i hörnet av Horns- och Lignagatan. Det har fem våningar, två trapphus och en fasad putsad i brunbeige kulör med fyra burspråk som mot Hornsgatan kröns av fina prydnadsgavlar. Brf Spettet 8 är en trevlig och välskött förening med en vänlig och hjälpsam stämning. Här finns en mysig innergård med grill och plats för stora middagar. I husets källare finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Lägenheten disponerar dessutom ett förråd i källaren om ca 3 kvm.

FÖRENINGEN

BRF Spettet 8

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spettet 8 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2001 och äger marken där deras hus står. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel via SBC. Trapphusstädning via Ren Standard.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad, inklusive ansvarsförsäkring för styrelsen, via Fastighetsägarna.

Renoveringar

1989 badrums- och köksstammar bytta, elstigare bytta, tvättstugan renoverad, tak bytt, fasadrenovering, treglasfönster. 2012 - 2015 ny maskinell utrustning i tvättstugan. 2015 byte av torktumlare, byte belysning källarplan. 2016 byte av fläktar och styrutrustning, ny entrédörr showroom, godkänd radonmätning, underhållsåtgärder Essvent, installation av geoenergianläggning, byte av avloppspump, komplettering taksäkerhet, installation av takvärmeanläggning, installation av fiber, ovk. 2019 ovk, installation av två nya ytterdörrar innergård, installation säkerhetsdörrar, trapphusrenovering, installation av passersystem. 2020 energideklaration, hissrenovering, stamspolning. 2021 totalrenovering gård.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgick 2020 till ca 11,5 mkr vilket ger oss en belåningsgrad på 6 093 kr/kvm bostadsrättsyta. Lokalintäkterna uppgår årligen till ca 1,3 mkr. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift

En överlåtelseavgift om 1 208 kr betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med dubbla tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum i källaren precis vid hissen. Trevlig innergård med utemöbler som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Tele2. Föreningen är ansluten till tv och bredband via Stockholms stadsnät (fiber) hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s i båda riktningarna. Obligatoriskt bredbandstillägg om 139 kr/mån.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Delat ägande mellan exempelvis sambos godkänns.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd om ca 3 kvm.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du mitt i Hornstullspulsen och samtidigt nära access till bad och naturområden i Tanto, Långholmen och på Reimersholme. Även Högalidsparken är en oas alldeles nära. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, barer, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer. Eller vad sägs om att kunna handla sent på kvällen på Ica Supermarket några hundra meter upp på gatan? Sommartid är Hornstulls marknad och Boulebar i Tanto härliga begivenheter i närheten.