Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Karlbergsvägen 87A
  [Område] => Vasastan - Birkastan
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 32 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 768 kr/mån Inkl; värme, v/a )

Karlbergsvägen 87A

ELEGANT OCH CHARMIG ENRUMMARE ANNO 1911 MED FANTASTISKT BURSPRÅK

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: BECK-REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Karlbergsvägen 87A
Område
Vasastan - Birkastan
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
32 kvm
Förvaltarens information
Avgift
1 768 kr/mån Inkl; värme, v/a

Driftskostnader

El
3 044 kr/år
Försäkring
3 152 kr/år
Total driftskostnad
6 196 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Capri due
Lillebrors bageri
Hagaparken
Colette
Mellqvist matbar

ARKITEKTUR NATIONALROMANTIK

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Höög & Morssing 1912

Fastigheten Kadetten 3 har originalritningar daterade 1911 signerade av arkitektduon Anders Höög och Gunnar Morssing. Något år innan hette firman Dorph & Höög då Victor Dorph arbetade ihop med Anders Höög. Tillsammans ritade de omkring 230 hyreshus, byggnader som än idag utgör ett viktigt inslag i stadsbilden. En stor del av de hus som Dorph & Höög ritade uppfördes i Vasastaden, mycket beroende på att byggnadsverksamheten var omfattande i denna del av Stockholm vid 1900-talets början. Fastigheten Kadetten 3 är uppfört inom perioden för den nationalromantiska eran inom arkitekturen. Originalritningen visar på en ståtlig byggnad med putsad fasad, småspröjsade fönster, ett utskjutande burspråk samt brant takfall där översta inredda våningen troligen fick en träfasad. Fasaden kännetecknas av de stora välvda fönsterpartierna, något som också återfinns i det anslutande trapphuset som leder till den övre innergården, där även en gångbro finns intill ett bevarat träd.

FÖRENINGEN

Brf Kadetten 3

Föreningen

Brf Kadetten 3 (org. 716425-8126) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kadetten 3 år 1992. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus på adress Karlbergsvägen 87 och 87 A-B. Föreningen upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.

Ekonomi

Föreningen har under 2021 omvandlat tidigare råvind till vindslägenhet vilket stärker föreningens kassa samt årliga intäkter, de långfristiga skulderna uppgår till ca 7 mkr, vilket ger 3 704 kr lån / kvm boyta.

Försäkring

Föreningen har försäkring via Brandkontoret, medlem tecknar bostadsrättstillägg via sin hemförsäkring.

Renovering

2021 byggdes råvinden i gathuset om till lägenhet, renovering av tak och hissar i gathuset, 2018, fasad, ombyggnad av gammal tvättstuga till lägenhet, 2013 stamspolning, 2009 trapphusrenovering, viss takrenovering, 2004 värmecentral, fönsterrenovering, 1982 stambyte samt övrig totalrenovering av elstigare, fasadrenovering, byte av vissa fönster.

Kommande renovering

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras och åtgärdas löpande, inom ett till tre år behövs fönsterrenovering, vissa fasadåtgärder, renovering av hyresrätt, värmecentral.

Städning och städdagar

Trappstädning sker på entreprenad, gemensamma städdagar förekommer 2 ggr / år, vår och höst.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med med tre tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp, asfalterad gård med utemöbler, cykel- och barnvagnsförråd i gatuplan.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten är ansluten till kabel-tv via Tele2 och möjlighet till internetanslutning via Tele2.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd av styrelsen under 6 – 12 månader förutsatt att det finns giltiga skäl.

Medlemskap

Juridisk person godkänns ej i föreningen, delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i maj 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du på den lugna och ståtliga delen av Karlbergsvägen, där gatuhusen frontas av karaktäristiska förgårdar som inte är så vanliga i Stockholm. Birkastan växte fram i sin nuvarande form efter sekelskiftet 1900 och är en stilig stadsdel med många fina fastigheter. Här är det liv och rörelse, men på ett lugnt och trivsamt sätt. Bland alla bostadshus finns många trevliga småbutiker, restauranger och caféer, till exempel på Rörstrandsgatan och vid St Eriksplan samt Odenplan med dess stora utbud av butiker och välsorterade mataffärer. I och med nya Hagastaden har det i närområdet den senaste tiden tillkommit en hel del nya butiker, gym, restauranger och serviceinrättningar. Dessutom är det trevligt att här ha promenadavstånd till både Karlbergs slott och Hagaparken. Även Vasaparken ligger på gångavstånd med lekpark, café, minigolf och fotbollsplan.