Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Radhus
  [Adress] => Skolallén 46
  [Område] => Drottningholm
  [Våning] => 
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 31 kvm
Förvaltarens information
Förvaltas och säljs som 2 rok, i mäklarbild står 1 rok [Tomtareal] => [Avgift] => 2 917 kr/mån En obligatorisk avgift om 323 kr / månad tillkommer för fiber )

Skolallén 46

KUNGLIGT GULLIGT! RADHUSLÄGENHET VID DROTTNINGHOLM - STOR UTEPLATS & FANTASTISK UTSIKT

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Radhus
Adress
Skolallén 46
Område
Drottningholm
Rum
2 rum och kök
Area
31 kvm
Förvaltarens information
Förvaltas och säljs som 2 rok, i mäklarbild står 1 rok
Avgift
2 917 kr/mån En obligatorisk avgift om 323 kr / månad tillkommer för fiber

Driftskostnader

Uppvärmning
4 077 kr/år
El
3 559 kr/år
VA
1 494 kr/år
Försäkring
1 260 kr/år
Total driftskostnad
10 390 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Uppvärmning och varmvatten betalas kvartalsvis efter egen förbrukning. Uppgifter för år 2021.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Prästviks klippor
Badplats och klippor med fin utsikt över Mälaren.
Lovö prästgård
Gårdsbutik där man i kan köpa nyskördade grönsaker, mjöl och annat från gården, fem minuters cykeltur hemifrån.
Rosenhill
Trädgård, café, gårdsbutik, musteri, bakluckeloppis m m.
Jungfrusund
Marina och restaurang, för såväl luncher som kvällshäng.
Kärsön
Bad, natur och friluftsliv.

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Anders Tengbom 1950

Bostaden ligger i ett av två hus uppförda1950 som s k pensionärsbostäder. Arkitekt var Anders Tengbom, son till dåvarande slottsarkitekten Ivar Tengbom. Anders Tengbom (1911–2009) räknas som en av landets främsta modernistiska arkitekter och har bland annat ritat Bonnierhuset, SvD-huset i Marieberg, Hötorgsskrapa nr 2, Trygg-Hansa-huset på Flemminggatan och konferensanläggningarna Skogshem och Wijk på Lidingö. Husen på Skolallén är sparsmakat utformade med ett diskret modernistiskt formspråk i tidsenlig anda. Här kunde de pensionerade arbetarna njuta av ett lättskött hem. Lägenheterna om 31 kvm var avsedda för två personer. ”När man hör pensionärernas tacksamhet och glädje över att få slå sig till ro i en lättskött, varm och ljus bostad efter ett strävsamt liv under i allmänhet besvärliga bostadsförhållanden, så tycker man att man möter det fina i folkhemstanken.” sa Anders Tengbom själv i en intervju i tidningen Arkitektur 1953–8. Drottningholms slott med tillhörande byggnader är ett statligt byggnadsminne, vilket även innefattar Brf Skolalléns byggnader.

FÖRENINGEN

Brf Skolallén

Föreningen

Brf Skolallén (org. 769613-8424) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Ekerö Drottningholm 1:60 år 2006. Föreningen består av 27 radhus med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi:

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 411 kr per kvm boarea. Föreningens långfristiga skulder uppgår till 3,6 MSEK, avgiften höjdes senast i juni 2020 och sänktes nu, i juni 2022. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Renoveringar, i urval

Stammar övre området relinade 2009, samtliga stammar spolade 2021, garageportar utbytta 2022.

Planerade renoveringar:

Fönsterrenovering kommer att ske i etapper och påbörjas hösten 2022, inga övriga större renoveringar planerade.

Bredband och kabel-tv

Fiber är indraget i hela fastigheten, föreningen har ett gemensamt avtal med Bahnhof för bredband och kabel-tv. En obligatorisk avgift om 323 kr/månad tillkommer för fiber.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske under begränsad tid när skäl finns, med tillstånd från styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källare i direkt anslutning till lägenheten, sällskapsrum, garage / verktygsrum där medlemmar kan låna trädgårdsredskap och verktyg, cykelhus på gården, altanen på framsidan av huset delas av grannen i samma port, stor gräsmatta med utemöbler och planteringar.

Förråd

Lägenheten disponerar ett två rymliga källarförråd med bra hyllförvaring.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer 2 ggr/ år, alla medlemmar hjälps åt och är måna om att hålla fint på gemensamma ytor.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägande godkänns om medlemmarna tillhör samma familj.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i maj 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kunglig glans och rik natur - detta unika boende kommer med många mervärden. Världsarvet Drottningholm bjuder på vackra promenadvägar, där man förslagsvis vandrar den idylliska Kantongatan ner förbi Kina Slott och vidare mot vattnet. Vill man åt mer ensliga vägar kan man ta åt skogsområdet andra hållet och mot Rörby gård. Man kan även hoppa på cykeln förbi Lovö kyrka, susa längs rapsåkrarna ner till Prästvik och ta ett dopp. Runt Lovön finns Fornstigen, en 20 kvm lång vandringsled och här finns även Lovö Prästgård med gårdsförsäljning av egenproducerade livsmedel. Den som spelar golf har nära till Kungliga Drottningholms Golfklubbs 18-hålsbana och vintertid kan man sätta på sig skidorna direkt utanför huset, och skida runt golfbanan. Drottningholmskolan med Waldorfpedagogik ligger samt Montessori och kommunal förskola finns alldeles nära huset. Närmaste mataffär är Garpes i Nockebyhov, en mysig, lantlig handel. Annars passerar man oftast Brommaplans utbud på vägen eller kan åka till Ica i Tappström på Ekerö. Bussförbindelserna med Brommaplan är täta och färden tar 7 minuter. Ett trevligt alternativ är att åka SL-båt från stan till Tappström, och sedan ta buss 5 minuter därifrån. Bilfärjan från Jungfrusund till Slagsta är ett mycket bra alternativ när man reser söderut. Tack vare cykelvänliga vägar är det också många som cykelpendlar.