Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bokbindarvägen 80
  [Område] => Hägerstensåsen
  [Våning] => 2 av 7, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 56 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 877 kr/mån Tillkommer obl. avgift om 145 kr för bredband (1000/1000 Mbit/s) genom Stockholms Stadsnät. )

Bokbindarvägen 80

LJUS GAVELTVÅA I HÖJD MED TALLARNA - ÖPPEN SPIS OCH BALKONG MED MÄLARVY

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sara Engberg
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bokbindarvägen 80
Område
Hägerstensåsen
Våning
2 av 7, hiss finns
Rum
2 rum
Area
56 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 877 kr/mån Tillkommer obl. avgift om 145 kr för bredband (1000/1000 Mbit/s) genom Stockholms Stadsnät.

Driftskostnader

El
2 600 kr/år
Försäkring
3 500 kr/år
Total driftskostnad
6 100 kr/år

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Bad och utkiksplats!
Utkiksklippan 30 meter från porten
Grilla med vänner och duka upp för middag med eget porslin!
Söderbergs Bageri
Hamburgerrestaurangen Krubb
Vintervikens padelbanor/ Vintervikens trädgård.

Arkitekturen

Arkitekt: ANCKER GATE LINDEGREN

Fastigheten Assuransen 3 är ett av dussinet punkthus belägna om båda sidor Bokbindarvägen och uppfördes under åren 1943–1946 efter ritningar av arkitekttrion Stig Ancker, Bengt Gate och Sten Lindegren. Ancker Gate Lindegren Arkitektkontor var länge en av de mest anlitade arkitektfirmorna i Stockholm. Huset på Bokbindarvägen 80 ett mycket vackert 1940-talshus med fasad i rött tegel. BRF Bokbindaren består idag av 26 lägenheter. I den lummiga och insynsskyddade miljön på åsen finns sittgrupper och en stor kolgrill. Invändigt finns bland annat tvättstuga, cykelrum och en föreningslokal/övernattningslägenhet som boende kan hyra.

FÖRENINGEN

BRF Bokbindaren

Föreningsinformation Brf Bokbindaren:

Bostadsrättsföreningen som bildades 2005 äger och förvaltar fastigheten Assuransen 3, Bokbindarvägen 80. Föreningen beskattas som en äkta bostadsrättsförening. Huset uppfördes 1943 och består idag av 26 bostadsrättslägenheter. Föreningens totala boyta uppgår till 1431 kvm.

Förvaltare:

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Mediator AB.

Mark:

Föreningen äger marken.

Ekonomi:

Föreningens totala lån uppgår till 4,4 mkr och ger en skuldkvot motsvarande 3 103 kr/kvm. Skuldkvoten får anses vara en mycket stabil nivå då snittet för området ligger på ca 6 500 kr/kvm. Föreningen är därmed tolerant mot eventuella räntehöjningar. Enligt bokslutet 2021 finns ca 460 tkr i kassa och bank.

Avgifter:

I månadsavgiften ingår värme och VA. På månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 145 kr för bredband (1000 Mbit/s). Det finns inga planerade avgiftshöjningar i föreningen.

Renoveringar:

2002 byttes elstigar i byggnaden. 2005 genomfördes stambyte i samtliga lägenheter. Såväl badrum som kök fick nya stammar. 2016 målades trapphuset om. Samma år renoverades även tvättstugan. 2017 genomfördes OVK med godkänt resultat. 2019 sattes ventiler in i föreningens fönster. 2021 genomfördes sotning och brandskyddskontroll utan anmärkning. Framöver finns inga större planerade renoveringar.

Försäkring:

BRF Bokbindaren är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret. Samtliga medlemmar tecknar för eget bostadsrättstillägg.

Gemensamma utrymmen:

Föreningen har en tvättstuga på källarplan. Där finns 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt en mangel. Föreningen har även en övernattningslägenhet som går att hyra till en kostnad om 150 kr/natt. Stort cykelförråd finns även tillgängligt i föreningen. Huset är beläget på hög punkt och precis intill finns en rogivande gräsmatta och naturtomt med milsvid utsikt som bäst upplevs under solnedgång. Här finns även en trevlig utemiljö med grill och matplats.

Bredband och TV:

Brf Bokbindaren har tecknat ett kollektivt avtal med Stockholms Stadsnät och samtliga boende får tillgång till internettjänsten 1000/1000 Mbit/s till en obligatorisk avgift om 145 kr/månaden.

Parkering:

Föreningen ombesörjer enstaka parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad. Det finns även boendeparkering (taxa 5) i området. Ett tillstånd kostar 300 kr/mån och med detta kan du parkera på omgivande gator. Läs mer om boendeparkering på Stockholm Stad hemsida.

Förråd:

Varje lägenhet ombesörjer ett förrådsutrymme.

Kontroll: Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2021, kontaktperson i föreningen samt uppgifter från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. https://brfbokbindaren.se/

OMRÅDET

Att ha djupa skogar och badsjöar lika nära som stadens puls och allt inom promenadavstånd gör livet på denna adress kvalitativt! Hägerstensåsen är ett mycket bra exempel på en förort från 1940-talet som består av många välbyggda hus med högklassiga kompakta bostäder, och området är välbevarat till sin ursprungliga karaktär. Riksdalertorget, med byggnader av bland andra Ancker-Gate-Lindegren och Erik Lallerstedt, är en särskilt fin arkitektonisk pärla från tiden. Ett stenkast från bostaden ligger en vacker utkiksklippa, och nere vid Mälaren och Vinterviken väntar båtklubb, badklippor, promenadvägar och caféer. Området bjuder även på flera goda lokala begivenheter såsom restauranger och bageri. Du bor precis emellan de båda tunnelbanestationerna Hägerstensåsen och Örnsberg, det är bara att välja vilken som passar bäst för stunden. Buss till Liljeholmen går precis vid huset och trafikerar var sjätte minut i rusningstid.