Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => 1-familjs friliggande villa
  [Adress] => Salem 1 - Gamla kapellet - Accepterat pris!
  [Område] => Nyköping - Tystberga
  [Våning] => 
  [Rum] => 6 rum
  [Area] => 230 + 50 kvm
Säljarens information [Tomtareal] => 4 526 kvm [Avgift] => [Pris] => 3 500 000 kr Accepterat pris )

Salem 1 - Gamla kapellet - Accepterat pris!

Unikt träkapell från 1910 inbäddat i mjuk grönska

FOTO: JOHANSSON STYLING: STAAF TEXT: TÄCKENSTRÖM

BUDGIVNING

Budgivning pågår!

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Reg fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
1-familjs friliggande villa
Adress
Salem 1 - Gamla kapellet - Accepterat pris!
Område
Nyköping - Tystberga
Rum
6 rum
Area
230 + 50 kvm
Säljarens information
Tomtareal
4 526 kvm
Pris
3 500 000 kr Accepterat pris

Byggnad

Byggnadsår
1910
Uppvärmning
Bergvärme
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grundläggning
Torpargrund och källare
Ventilationstyp
Självdrag
Vatten/Avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Fastighetsbet.
Nälberga 1:10

Allmänt om fastigheten

El
36 292 kr/år
VA
3 206 kr/år
Renhållning
2 070 kr/år
Sotning
814 kr/år
Försäkring
9 936 kr/år
Total driftskostnad
52 318 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 874 kr
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Uppvärmning är inkluderad i hushållsel.
Taxeringskod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsvärde
2 226 000 kr - Småhusbyggnad 1 405 000 kr, Småhusmark 821 000 kr
Summa pantbrev
1 885 500 kr
Tomtareal
4 526 kvm
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Rättigheter
Förmån: Avtalsservitut: Vattentäkt, 04-IM1-50/1608.1
Planbestämmelser
Detaljplan

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

STENDÖRREN
vid kusten mellan Trosa och Nyköping
SKOTTVÅNGS GRUVA
musik och sommarnöjen
NYNÄS SLOTT OCH NATURRESERVAT
med Sörmlands museums utställningar
SÖRMLANDSLEDEN
Etapp 49 går bara 200 m från huset
TROSA HAMN

Arkitekturen

Arkitekt: Okänd 1910

Fasaden består av stående träpanel profilerad lockläkt målat i ljus grågrön nyans. Plåttaket ligger i flera vinkar över bostaden som också är försedd med fönsterbleck och stuprör. Huset står på torpargrund med källare. Huvudentrén sticker ut från huset och ovanför är utsmyckningen vacker i sin enkelhet med fönsterraden och triangeln av trä ovan.

Från köksentrén finns det en stor uteplats med möjlighet att möblera bord och stolar eller varför inte en loungedel med solbäddar och djupa fåtöljer? Ett uppspänt segel är ett bra sätt att ge skugga åt den annars soldränkta platsen. Även runt hörnet, utanför vardagsrummet, finns en trevlig plats att inreda ett uterum på. Trädgården är fint uppvuxen med lummighet och grönska med växtlighet anpassad för att gynna fjärilar och andra pollinerande insekter. Andra trevliga trädgårdsinslag är björnbärs- och hallonbuskar, odlade rabarber och jordärtskockor samt vackra äppel- och päronträd. Tomten är lämplig för odling av alla de slag och storleken på gården ger bra möjlighet för småskalig djurhållning. På tomten finns ett stall, omgjort från garage under 2010 och hästhage med trästaket.

Även vilda djur trivs här med omnejd. För fågelskådaren finns det många tomtkryss att hämta, ett femtiotal fågelarter har noterats varje år. Runt omkring ligger äldre, vacker barrskog med mjuk mossa som gjort för skogsbad. Kanske längtar ni också efter långsamma skogspromenader på jakt efter svamp och bär? Utanför får ni också njuta av hästarnas sällskap i hagarna intill.

Fastighetskarta

OMRÅDET

I det lilla samhället Tystberga är naturen nära, här finns Östersjön och insjöar så som Gisesjön med badplatser och utflyktsmöjligheter till Prins Alexanders stig och Nynäs naturreservat. Aktiviteter för hela familjen finns genom badhus i Vagnhärad och Nyköping eller hos någon av ridskolorna i området. Tärnan är en aktiv fågelskådarförening som utgår från Nyköping och i närheten finns Grinda våtmark och Sätterstamaden. Samtidigt som naturen och lugnet är så påtaglig finns det närservice, endast en kilometer bort ligger den lokala Coop-butiken som dessutom är dygnet runt-öppen. Här finns också pizzeria, förskola och skola, hembygdsförening och den lokala räddningskåren. Restauranger som är värda att besöka hittas i Nyköping, Vagnhärad och Gnesta och kanske speciellt rekommenderas Mårtens hus, en unik upplevelse med god atmosfär i Nyköping. För den kulturintresserade är utbudet gott, den närmsta staden Nyköping bjuder på Culturum med teater och musik, museum, sommarhäng i hamnen och Gästabudsspelet med föreställningar varje sommar.

Busshållplatsen ligger 300 meter från hemmet, med Sörmlandstrafiken går buss till Nyköping och Vagnhärad varifrån det går att byta till tåg mot Stockholm. För den bilburne ligger motorvägen E4 endast ett par minuter från huset och centrala Stockholm nås på en timme. Till Vagnhärad tar det ca 15-20 min med bil och sedan tåget till Stockholm C tar cirka 35 minuter. Nyköping ligger en kvart bort medan Gnesta, Södertälje Syd och Trosa hamn tar cirka 25-30 minuter att köra till.