Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Ringvägen 131
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 2 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 43 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 211 kr/mån inkl värme, VA och Bredband 1Gbit, tillkommer ca 30kr/m för k-tv bas. )

Ringvägen 131

SNYGG OCH MYSIG GÅRDSTVÅA MED BALKONG

TEXT: MURÉN FOTOGRAFI: BOUKARI STYLING: LINDHOLM

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Ringvägen 131
Område
Södermalm
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
43 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 211 kr/mån inkl värme, VA och Bredband 1Gbit, tillkommer ca 30kr/m för k-tv bas.

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
9 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Nytorget
Bleck
Pelikan
Lilla Cafét på Söder

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Kjellberg & Conradson 1928

Huset

Huset på Ringvägen 131, Kolonnen 2, ritades av arkitektduon Kjellberg & Conradson och stod färdigt 1928. Det är ett bostadshus i sex våningar med en gårdsflygel i fem våningar och dessa sitter samman och bildar en huskropp i form av ett T. Huset har en fin och väl omhändertagen laxrosa fasad som återskapats i originalskick. Mot gården är fasaden gul (men var grå och beige i original). Mest imponerar ändå entrén och trapphuset med stucco lustro, marmor och stuckaturer. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Kolonnen 2

Föreningen

Brf Kolonnen 2 är en äkta förening som förvärvade fastigheten Kolonnen 2 år 2000. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med adress Ringvägen 131 och 131 B, och omfattar 51 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken vilket innebär att den ej belastas utav tomträtt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 10 659 kr per kvm boarea enligt årsredovisningen för 2020. Föreningen har hittills i år amorterat ca 400 000kr under 2021 och de har amorterat i samma takt de senaste åren och kommer fortsätta med det även 2022. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av föreningen internt.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Ownit för bredband med hastighet 1000 Mbit/s (ingår i månadsavgiften) och Com Hem för kabel-tv.

Juridisk person

Föreningen godkänner inte juridisk person.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande inom familjen (föräldrar och barn), partnerskap eller dylikt.

Överlåtelse -och pantsättningsavgift

2,5% av prisbasbeloppet, betalas av köparen. 2021 är det 1 190 kr. 1% av prisbasbeloppet, betalas av köparen. 2021 är det 476 kr per pantbrev.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. Här finns även cykelställ.

Hiss

Hiss finns i gathuset.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar i urval

2019 förbättrad ventilation, 2018 stegar mot skorstenar, takstegar, 2017 porttelefon, elektroniska lås, 2016-2017 fönsterrenovering, 2016 bergvärme, 2014 nya postboxar i entrén, 2010-2011 uppgradering av ventilation, 2011 takvärme, 2008 fönster med energi- och bullerglas, LAN för bredband, 2006 polering av golv i trapphus, renovering av trapphus, säkerhetsdörrar, 2005-2006 omläggning av tak, vindsbyggnation, nytt gårdsbjälklag, 2002-2003 rörstambyte, elstambyte och fasadrenovering.

Planerade renoveringar

Inga beslutade men finns i planen att åtminstone inom en femårsperiod måla om trapphuset och göra innergården mer grön.

Hemsida

http://kolonnen2.bostadsratterna.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i 2022-02-23. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


På denna adress bor du nära både SoFo och Skanstull och behöver inte sakna något. Mitt i smeten med ett tryggt folkliv men också nära till grönska och vatten, med Blecktornsparkerna, Vita Bergen, Eriksdal och promenadstråk längs Hammarby sjö och Årstaviken. Läget är ypperligt, centralt och nära till kommunikationer, shopping, service och matställen. I de närmaste kvarteren på Ringvägen finns många trevliga restauranger som Falloumi, Shaka Shaka och Reggev Hummus. Längst ner i huset ligger det mysiga caféet ”Lilla Caféet på Söder” så nybakat och hembakt bröd finns alltid nära.