Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Heleneborgsgatan 30A
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 1,5 rum
  [Area] => 45 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 638 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-TV basutbud. Obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån för balkongunderhåll. )

Heleneborgsgatan 30A

FINSTÄMD HORNSTULLSETTA MED BALKONG OCH UTSIKT ÖVER BÅTKANALEN OCH RIDDARFJÄRDEN

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: SPINELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Heleneborgsgatan 30A
Område
Södermalm - Högalid
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
1,5 rum
Area
45 kvm
Föreningens information.
Avgift
2 638 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-TV basutbud. Obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån för balkongunderhåll.

Driftskostnader

El
2 500 kr/år
Försäkring
1 800 kr/år
Total driftskostnad
4 300 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Enligt säljarens uppgift. Förbrukning är alltid individuellt.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Långholmens stränder & natur
Restauranger & butiker runt Hornstull galleria
Bergsunds strand & Tantolunden
Skinnarviksberget & Skinnarviksparken
för utflykt och magisk utsikt över hela Stockholm
Vackra Högalidskyrkan som riktmärke för platsen

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: BJÖRN HEDVALL 1926

Fastigheten Borren 38 uppfördes under åren 1926-1927. Byggnadsfirman Gumpel & Bengtsson var både byggherre och byggmästare, och ritade dessutom planlösningarna. För ritningarna av fasaden stod Björn Hedvall. Hedvall är en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder och under fyra decennier, från början av 1920-talet till slutet av 1950-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa såväl smått som flott och ritade både mindre lägenheter och stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader. Borren 38 nås genom portiken på Heleneborgsgatan 30 och därefter ligger 30A inne på gården. Det är ett bostadshus i sex våningar med kungsvåning överst. Fasaden är slätputsad i en orange nyans och klassicistisk i utförandet med vitmålade sexrutade fönster. Innergården är en uppvisning i stilfullt 1920-tal. Samtliga fastigheter som ligger runt den gemensamma innergården visar upp klassicistiska fasader med spröjsade fönster och ytterväggar målade i milda rosa- och orangetonade färger. Trapphuset med trappor och golv av vit marmor är nyrenoverat och man har även sett över samtliga lägenhetsdörrar så de är enhetliga till utförandet.

FÖRENINGEN

Brf Borren 38

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Borren 38. Fastigheten består av ett flerbostadshus på adressen Heleneborgsgatan 30 A med totalt 23 bostadsrätter. Föreningen upplåter dessutom 2 parkeringsplatser med hyresrätt. Den totala boytan är 1252 kvm.

Föreningen bildades

Bostadsrättsföreningen bildades den 26 januari 1999. Föreningen köpte fastigheten den 14 juni 2000 och tillträde den 1 september samma år.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Rådrum.

Renovering

Fastigheten är i gott skick. Renoveringar i urval, för mer information se årsredovisningen. Stambyte kök ca 1990. Fasad och fönster renoveras på södra sidan 1991. Stambyte bad ca 1995. Nytt tak 2005. Fasad, fönster, balkonger och altaner renoveras på norra sidan 2005. Nya elstigare och elcentraler samt renovering trapphus 2006. Ny fjärrvärmeanläggning 2007. Fönster på södra sidan renoveras 2012. Balkonger byggs 2014 och källaren renoveras 2016. Fiberanslutning av fastigheten 2017. Nya säkerhetsdörrar 2018. Stamspolning 2019. Energideklaration 2020.

Kommande renoveringar

Föreningen planerar inom kort att byta vissa avloppsrör i källaren. Finansieras med befintliga medel.

Ekonomi

Föreningen är en s.k äkta förening. Föreningens ekonomi är god och det finns inga planer på några avgiftsändringar. Belåningsgraden är 7 283 kr/lån/kvm bostadsrättsyta.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Gemensamma utrymmen

Alla medlemmar har tillgång till cykelparkering på gården.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bredband och Kabel-TV

Kabel Tv och bredband finns från ComHem. Sen 2017 har man också fiber i fastigheten. För priser och utbud se www.stockholm.ip-only.se/portal.

Juridisk person

Juridisk person godkänns inte i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020, samt föreningens officiella infodokument. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Heleneborgsgatan är en central gata som sträcker sig längs med övre delen av Hornstull ända bort till trapporna invid Skinnarviksparken och Skinnarviksberget - Stockholms innerstads högsta berg som bjuder på fantastiska panoramavyer över staden och vattnet. I grannkvarteren finns Kristinehovs Malmgård som är en lite dold pärla med välbevarade 1700-talsmiljöer, en fin trädgård och höns som får spatsera omkring fritt. Heleneborgsgatan är avstängd för genomfartstrafik vilket bidrar till områdets lugna karaktär. Omringad av vatten bor du här granne med Södermälarstrand och Högalidsparken, och på ett fåtal minuter når du de gröna oaserna Tantolunden, Långholmen och Reimersholme med sina promenadstråk och badplatser. Mysiga och lugna kvarter, naturnära och samtidigt mitt i stadsvimlet. Vid Hornstull skruvas pulsen upp. Ett eget centrum bestående av butiker, mataffärer, apotek, bibliotek, gym, systembolag, barer, takbar, restauranger och caféer. Buss 66 som går mellan Sofia och Reimersholme har hållplats precis utanför porten. Stadsbuss 4 hittas i sin tur i slutet av gatan och en minut bort ligger både tunnelbanan och flygbussar för den som känner för att resa lite längre.