Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 17
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 724 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Kabel-tv bas samt bredband. )

Sigfridsvägen 17

LJUS HÖRNTVÅA MED BALKONG OCH FANTASTISK MILSVID UTSIKT

FOTO: JOHANSSON STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 17
Område
Aspudden
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 724 kr/mån Inkl. Värme, V/A, Kabel-tv bas samt bredband.

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Övrigt
3 000 kr/år
Total driftskostnad
7 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Fabelbar
Kniv & kavel
Aspuddens bokhandel
Bio Aspen

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1948

Fastigheten Snöskatan 1 på Sigfridsvägen i Aspudden uppfördes 1948–1950 av AB Stockholmshem och ritades av arkitekt Curt Laudon. Laudon har ritat alla de fem hus som ligger i en klunga på en höjd och vid en liten återvändsgata, omgiven av naturområdet Varnhemsparken. På Laudons CV finns annars en stor mängd olika skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet, till exempel Västertorps gymnasium och läroverket i Kristianstad. Huset på Sigfridsvägen 17 ligger högst beläget av de fem husen, har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Lägenheterna i huset byggdes över hörn, vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna, ihop med det höga läget.

FÖRENINGEN

Brf Snöskatan 1

Antal lägenheter och lokaler

Bostadsrättsföreningen Snöskatan 1 är belägen på Sigfridsvägen 17 & 19 i Aspudden. Föreningen består av 25 stycken bostadsrätter om 1512 kvm. Det finns även 7 stycken hyreslokaler i föreningen om totalt 48 kvm. Husen byggdes 1948 och består av tre våningsplan samt källare. Föreningen registrerades 2008 och är en äkta förening.

Mark

Föreningen äger marken sedan augusti 2010.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av NABO, teknisk förvaltning sköts av Myrängen.

Urval renoveringar

Sambyte kök och badrum samt elstambyte, 2012. Takrenovering, 2005. Ytterbågar fönster, 2003. Balkong- & fasadrenovering, 2002.

Kommande renoveringar

Under 2022 ska det ske ett underhåll av balkongdörrar, portar & fönster i källarplan. Det planerar att bygga en tvättstuga i huset på Sigfridsvägen 17. Energideklaration samt OVK ska utföras 2023.

Ekonomi

Föreningen har i dagsläget mycket god ekonomi och är skuldfri. Sommaren 2021 såldes föreningens sista hyresrätt och då amorterade de av det sista lånet om 2 MKR. Det finns även ca 3 MKR i kassa & bank. Det finns inga avgiftsförändringar beslutade.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Gjensidige Försäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen delar med grannföreningen Brf Spillkråkan tvättstuga på Sigfridsvägen 11. Tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och torkskåp. Föreningen har dessutom en trevlig gård med sittplatser, grill och sandlåda. Det finns även två cykelförråd, barnvagnsrum och hobbyrum i föreningen. Det går att hyra en gästlägenhet med badrum & wifi för 150kr/natt, denna belägen på Sigfridsvägen 19.

Parkering

Denna förening samt 2 grannföreningar har 20 stycken gemensamma p-platser som går att hyra för 300kr/månad. Det är för närvarande kö till platserna. Boendeparkering på gatan gäller i området. Tillstånd ansöks hos Trafikkontoret, tel. 08-50826300 eller på www.stockholm.se/parkering.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, kabel-tv bas och bredband ingår i avgiften. Bredbandet som ingår är 250/250 via Ownit. ComHem levererar Kabel-tv.

Förråd

Lägenheten disponerar över ett litet källarförråd och stort vindsförråd.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp betalas av köparen. Pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet betalas av köparen.

Juridisk person

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-10-28, föreningens stadgar samt årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Hemsida: www.brfsnoskatan1.hemochfastighet.se

OMRÅDET

Aspudden är en lugn, trivsam, charmig och dynamisk stadsdel där det hela tiden händer roliga saker. Flera trevliga nya matställen har öppnat under senare år och nyligen slog Bio Aspen upp sina portar igen, vilket gör att man även kan se film på hemmaplan. Området har en charmig blandning av jugend- och funkisarkitektur och nära till stora grönområden, vatten och bad. I Aspuddens centrum finns bland annat bibliotek, apotek, mataffär och annan service. Ett stopp bort på tunnelbanan finns Liljeholmens galleria med alla möjliga butiker och serviceinrättningar, ett stopp till så är man i Hornstull. Området är också mycket cykelvänligt så att trampa in till stan är lika smidigt.