Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 11
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 38 kvm
  [Tomtareal] => 
  [Avgift] => 2 290 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv bas via ComHem samt bredband via Ownit (100/100 Mbit/s) Fiber är installerad fastigheten.
)

Sigfridsvägen 11

LJUS, VÄLBEVARAD OCH VÄLPLANERAD HÖRNFUNKIS MED BALKONG HÖGST UPP

TEXT: MURÈN FOTO: JOHANSSON STYLIST: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 11
Område
Aspudden
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
38 kvm
Avgift
2 290 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-tv bas via ComHem samt bredband via Ownit (100/100 Mbit/s) Fiber är installerad fastigheten.

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 600 kr/år
Övrigt
2 000 kr/år
Total driftskostnad
5 400 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Driftkostnad under övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vinterviken
Vackert parkområde med caféer, koloniträdgårdar och badmöjlighet vid Örnsbergsklipporna. Grönsaksmarknad på hösten och livemusik på sommaren.
Kniv & kavel
Restaurang och bageri med fransk känsla. Brödet och bakverken är värda en omväg.
Bio Aspen
Charmig, nyrestaurerad 1950-talsbio med retroinredning och modern utrustning.
Aspuddens bokhandel
Välsorterad butik som även ordnar evenemang under kvällstid.
EPA – En Pizza i Aspudden
Kvarterspizzeria med trevlig personal och välgjorda, prisvärda pizzor. Deras tomatsås är ovanligt god.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1948

Spillkråkan 3 på Sigfridsvägen 11 i Aspudden uppfördes 1948–1950 av AB Stockholmshem och ritades av arkitekt Curt Laudon. Laudon har ritat alla de fem hus som ligger i en klunga på en höjd och vid en liten återvändsgata, och omgiven av naturområdet Varnhemsparken. På Laudons CV finns annars en stor mängd olika skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet, till exempel Västertorps gymnasium och läroverket i Kristianstad. Husen har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Lägenheterna i huset byggdes över hörn, vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna, ihop med det höga läget.

FÖRENINGEN

Brf Spillkråkan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spillkråkan 3 är en äkta förening belägen på fastigheten Spillkråkan 3 och består av 2 flerbostadshus. Husen uppfördes 1949 och föreningen registrerades 2007. Föreningen består av 29 lägenheter varav 26 stycken är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lägenheter med hyresrätt. Det finns även 1 lokal upplåten med hyresrätt om totalt 51 kvm. Den totala lägenhetsytan är 1506 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Urval renoveringar

OVK, 2021. Slipning av ytterdörrar till lägenheterna, 2019. Installation av utebelysning, 2018. Nya treglasfönster och balkongdörr i vardagsrummen samtliga lägenheter 2017. OVK, 2016. Fullskaligt stambyte genomfördes 2012-13. Fasad, fönster, balkonger och tak 2005.

Kommande renoveringar

De planerar för bergvärme och inväntar just nu besked från kommunen. Om det godkänns kommer det installeras under 2022. Bergvärmen kommer sänka föreningens uppvärmningskostnader. OVK gjordes under 2021 & de ska göra några mindre åtgärder för att förbättra/underhålla ventilationen i husen. Denna lägenhet hade inga anmärkningar.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. Föreningens skulder är ca 5,5 mkr vilket ger en belåning på ca 4185 kr/kvm. Föreningens 3 hyresrätter är en dold tillgång som kan inbringa mycket pengar till kassan när de säljs. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i IF skadeförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren på Sigfridsvägen 11. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och torkrum. Denna delas med grannföreningen Brf Snöskatan. Det finns även ett övernattningsrum att hyra för medlemmarna. Övernattningsrummet ligger på Sigfridsvägen 11 och kostar 100 kr/natt. Cykel- & barnvagnsförråd finns i båda husen. Det finns en gemensam uteplats med utemöbler på gården.

Parkering

Föreningen har 20 parkeringsplatser för bostadsrättsinnehavarna utanför till en kostnad om 300kr/månad. Platserna delas med två andra brf och det är för tillfället kö till platserna. Annars gäller boendeparkering längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, bredband och Kabel-tv bas ingår i månadsavgiften. Kabel-tv bas levereras av ComHem. Fiber finns installerat i fastigheten. Bredbandet levereras via Ownit och en hastighet om 100/100 Mbit/s ingår.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-10-14, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är en lugn, trivsam, charmig och dynamisk stadsdel där det hela tiden händer roliga saker. Flera trevliga nya matställen har öppnat under senare år och nyligen slog Bio Aspen upp sina portar igen, vilket gör att man även kan se film på hemmaplan. Området har en charmig blandning av jugend- och funkisarkitektur och nära till stora grönområden, vatten och bad. I Aspuddens centrum finns bland annat bibliotek, apotek, mataffär och annan service. Ett stopp bort på tunnelbanan finns Liljeholmens galleria med alla möjliga butiker och serviceinrättningar, ett stopp till så är man i Hornstull. Området är också mycket cykelvänligt så att trampa in till stan är lika smidigt.