Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skärgårdsvägen 211
  [Område] => Vik/Värmdö
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 5 rum och kök
  [Area] => 120 kvm
SS 21054:2009 [Tomtareal] => [Avgift] => 6 843 kr/mån inkl. värme, vatten och parkering )

Skärgårdsvägen 211

CHECKA IN PÅ VIKS PENSIONAT, VARJE DAG, ÅRET OM

FOTO: SYLWAN STYLING: LINGSELL TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skärgårdsvägen 211
Område
Vik/Värmdö
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
5 rum och kök
Area
120 kvm
SS 21054:2009
Avgift
6 843 kr/mån inkl. värme, vatten och parkering

Driftskostnader

El
5 040 kr/år
Försäkring
4 764 kr/år
Total driftskostnad
9 804 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
2 vuxna, 1 barn

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: Arkitekt okänd 1905

Huset på Skärgårdsvägen 211 uppfördes 1905 och skulle enligt planen blir ett järnvägshotell intill dem järnvägslinje som vid denna tid planerades ut till Värmdölandet. Dessa järnvägsplaner gick dock om intet och lades ner 1909 i brist på kapital. Järnvägshotellet blev i stället Viks pensionat, en verksamhet som drevs till in på 1950-talet. Den pampiga panelklädda byggnaden pryds av en mängd vackra fönster med olika typer av spröjs och toppas av ett plåttak där trapphuset kröns av en kupol. Sedan 2000 förvaltas huset av Brf Viks pensionat och antalet lägenheter är idag fyra.

FÖRENINGEN

Brf Viks Pensionat

Antal lägenheter

Brf Viks Pensionat består av 4 lägenheter med bostadsrätt. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening som registrerades år 2000 samt äger marken där deras hus står.

Försäkring

Fastigheten är försäkrad via Söderberg och partners/Folksam. Försäkringen inkluderar även ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Förvaltning

Ekonomisk förvaltning via Nabo. Föreningen sköter själva teknisk förvaltning.

Renoveringar

Se utförlig lista i årsredovisningen sid 5-7.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga större planerade renoveringar med vårdar självfallet noggrant sina hus.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger på ca 1,79 mkr vilket ger ett nyckeltal på 4 221 kr/kvm bostadsrättsyta och får anses vara en låg belåningsgrad för närområdet. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen

Källaren i stora huset har snickarrum. Enkelt möblerat gästhus på tomten på ca 15 kvm med övernattningsmöjlighet sommartid. Flera gemensamma bryggor varav en har segelbåtsdjup. Alla i föreningen har fri användning av bastuflotte och varje lägenhet har två vedförråd. Finns också två färdiga bojstenar som tillhör lägenheten, redo att läggas i vattnet. Båtplats på tomten går att fixa kostnadsfritt. I källaren på det röda huset finns två tvättmaskiner. Föreningens tomt uppgår till 5 762 kvm.

Parkeringsplats

Man kör ner för Viks backe, plats för en bil. Parkeringsplatsen ingår i månadsavgiften.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd på ca 12 kvm.

Kontroll information

Ovanstående kommer från årsredovisning 2020 samt avstämning med föreningens styrelse den 5 november 2021. Frågan som är av särskild vikt för spekulant bör stämmas av med styrelsen.

OMRÅDET

20 minuter från Slussen bor du med skärgårdskänsla och ett skönt lugn, med möjlighet till båtplats på tomten, och kan med båt snabbt förflytta dig vidare ut i arkipelagen. Adressen ligger centralt på Värmdö, nära till förskolor, skolor, köpcentrum och busstrafiken. Inom ett par år väntas start av pendelbåtstrafik som kommer angöra Ålstäket på färden mot centrala Stockholm. Flera lokala begivenheter finns inom det absoluta närområdet, som Strömma krog, Systrarna Delselius bageri och Värmdö golfklubb med restaurang.