Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sigfridsvägen 13
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 54 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 185 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband. )

Sigfridsvägen 13

MYSIG OCH RYMLIG HÖRNTVÅA MED BALKONG ÖVER TAKÅSAR & SKOG

FOTO: ONO STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sigfridsvägen 13
Område
Aspudden
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
54 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 185 kr/mån Inkl. Värme, V/A, kabel-tv bas & bredband.

Driftskostnader

El
3 554 kr/år
Försäkring
2 261 kr/år
Total driftskostnad
5 815 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Curt Laudon 1948

I slutet av 1940-talet uppfördes fem punkthus vid Sigfridsvägen i Aspudden, och Sigfridsvägen 13 tillhör en av dessa. De ritades alla av arkitekt Curt Laudon, Huset har tre våningar och en fasad putsad i en röd nyans, och bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende. Samtliga lägenheter i huset byggdes över hörn vilket ger mycket goda ljusförhållanden till bostäderna. Föreningen Brf Spillkråkan 3 erbjuder en liten uteplats med bänkar och bord. På husets östra sida finns en kryddträdgård som tillhör föreningen, och en naturpark väntar söder om huset. Gästlägenhet finns i grannhuset och tvättstugan finns belägen i källaren.

FÖRENINGEN

Brf Spillkråkan 3

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spillkråkan 3 är en äkta förening belägen på fastigheten Spillkråkan 3 och består av 2 flerbostadshus. Husen uppfördes 1949 och föreningen registrerades 2007. Föreningen består av 29 lägenheter varav 26 stycken är upplåtna med bostadsrätt samt 3 lägenheter med hyresrätt. Det finns även 1 lokal upplåten med hyresrätt om totalt 51 kvm. Den totala lägenhetsytan är 1506 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Urval renoveringar

OVK, 2021. Slipning av ytterdörrar till lägenheterna, 2019. Installation av utebelysning, 2018. Nya treglasfönster och balkongdörr i vardagsrummen samtliga lägenheter 2017. OVK, 2016. Fullskaligt stambyte genomfördes 2012-13. Fasad, fönster, balkonger och tak 2005.

Kommande renoveringar

De planerar för bergvärme och inväntar just nu besked från kommunen. Om det godkänns kommer det installeras under 2022. Bergvärmen kommer sänka föreningens uppvärmningskostnader. OVK gjordes under 2021 & de ska göra några mindre åtgärder för att förbättra/underhålla ventilationen i husen. Denna lägenhet hade inga anmärkningar.

Ekonomi

Föreningen har stark ekonomi. Föreningens skulder är ca 5,5 mkr vilket ger en belåning på ca 4185 kr/kvm. Föreningens 3 hyresrätter är en dold tillgång som kan inbringa mycket pengar till kassan när de säljs. Det finns inga beslutade avgiftsändringar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i IF skadeförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren på Sigfridsvägen 11. Tvättstugan är utrustad med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och torkrum. Denna delas med grannföreningen Brf Snöskatan. Det finns även ett övernattningsrum att hyra för medlemmarna. Övernattningsrummet ligger på Sigfridsvägen 11 och kostar 100 kr/natt. Cykel- & barnvagnsförråd finns i båda husen. Det finns en gemensam uteplats med utemöbler på gården.

Parkering

Föreningen har 20 parkeringsplatser för bostadsrättsinnehavarna utanför till en kostnad om 300kr/månad. Platserna delas med två andra brf och det är för tillfället kö till platserna. Annars gäller boendeparkering längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme, V/A, bredband och Kabel-tv bas ingår i månadsavgiften. Kabel-tv bas levereras av ComHem. Fiber finns installerat i fastigheten. Bredbandet levereras via Ownit och en hastighet om 100/100 Mbit/s ingår.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2021-10-14, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Läget på berget bidrar till en lugn, privat atmosfär. Ett grönskande område med ett lugnt och gemytligt centrum där det finns mysiga caféer, bokhandel och matbutik. Närheten till fina promenader och bad runt Vinterviken och Trekanten är en lisa för själen, samtidigt som man inom gångavstånd når Liljeholmen med dess serviceutbud. Mysiga Aspuddsparken med alla roliga djur är trevligt för både stor och liten. Det är en levande stadsdel med en egen, lugnare puls. Här kan man helt och hållet vara sig själv, människor är trevliga och hjälpsamma mot varandra och bryr sig om sitt lokalsamhälle. Promenaden till T-banan eller ICA Aspudden tar ungefär 4 minuter. Utöver detta är det bra kommunikationer in till stan då det endast tar 12 min till T-centralen med tunnelbanan, och till Södermalm är det cykelavstånd.