Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Erstagatan 28 B
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 61 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 965 kr/mån inkl värme & vatten. Obl tillägg för bredband om 169kr/mån tillkommer )

Erstagatan 28 B

TVÅ TERRASSER HÖGST UPP I HUSET OCH EN HÄRLIG LÄGENHET DÄR EMELLAN

FOTO:UNO STYLING:HiFive TEXT:MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Erstagatan 28 B
Område
Södermalm
Våning
5 av 5, hiss finns
Rum
2 rum
Area
61 kvm
Föreningens information
Avgift
2 965 kr/mån inkl värme & vatten. Obl tillägg för bredband om 169kr/mån tillkommer

Driftskostnader

El
3 000 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 000 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Vita Bergen
Arranging Things
Cafe Nizza
Pom och Flora
Folii vinbar

Arkitekturen

Arkitekt: 1929 - 1930

Huset

Med medel ur B B Daneliis donationsfond uppförde Stockholms stad tre hus i den norra delen av kvarteret Kopparn, ett av dem var detta hus, Kopparn 10, i hörnet av Erstagatan och Bondegatan. Här fanns små lägenheter för yrkesarbetande men mindre bemedlade, ensamstående kvinnor, dessutom med gemensamma utrymmen i de olika husen, som bibliotek, samlingsrum och en planterad gård. Kopparn 10 uppfördes sist av byggnaderna, mellan 1929 och 1930, i brytpunkten mellan 1920-talsklassisicm och funktionalism, vilket också präglar fasaden. Huset ritades av Stockholms stads fastighetskontor och har fem våningsplan plus en kungsvåning överst, och det är just i den våningen som denna lägenhet ligger. 1976 tog Familjebostäder över fastigheten och gjorde också en fullständig renovering och ombyggnation. Kvinnorna i huset motsatte sig den hårdrenovering som skulle genomföras, men tyvärr förgäves. Brf Erstagatan 28 tog över huset år 2000.

FÖRENINGEN

Brf Erstagatan 28

Föreningen

Brf Erstagatan 28 (org. nr 769604-0950) är en äkta förening som innehar tomträtten sedan år 2000 till fastigheten Kopparn 10 i Stockholm. Den nuvarande avgälden gäller t.o.m 2026. Föreningen består av ett består av ett flerbostadshus, och omfattar 24 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler om totalt 179 kvm upplåtna med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Föreningen är obelånad och har därför inga lån som belastar fastigheten. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB och deras leverantör av fastighetsskötsel och lokalvård tillhandahålls av BK Fastighetsservice samt Bongo service.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Com Hem för kabel-tv och Ownit för bredband med hastighet 1000 Mbit/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen dock godkänner dom delat ägande, föreningen har ingen reglering av hur stora ägarandelarna ska vara.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 190 kr samt en pantsättningsavgift på 476 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Till huset hör en fin innergård som gränsar till två grannföreningars innergårdar. Gemensam tvättstuga a finns i källarplanet i 28A. 1 Tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, mangel. Föreningen har cykelparkering på innergården samt i två dedikerade cykelrum i källaren under 28B.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 4 kvm med snedtak.

Renoveringar, i urval

2019 Målning av fönster och källare, 2018 Renovering av hiss i B-uppgången, 2017 Byte av belysning i trappuppgång, 2016 Renovering av tvättstuga.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan men har inga större renoveringar inplanerade inom de närmaste 5 åren.

Städning

På hösten och våren anordnar föreningen städdagar där medlemmarna städar och snyggar upp gården, trappuppgångar, källargångar, tvättstugan m m och bär ut eller tar in föreningens trädgårdsmöbler.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, hemsida samt mailkontakt med styrelsen i september 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET


På denna adress bor du med ett lugnt läge där Erstagatan möter Bondegatan, endast ett par minuter från Sveriges kanske rikaste utbud av restauranger och caféer runt Nytorget. De närmaste kvarteren bjuder på flera pärlor som Nook, Café Nizza, Café Pom & Flora, Stockholms första ramenbar Ai Ramen och vinbaren Folii. Åt vilket håll man än går finns trevliga promenadstråk och anrika kulturkvarter. Vitabergsparken ligger endast ett kvarter bort och i andra riktningen har man Fjällgatan och Katarinavägen med fantastiska vyer över staden.