Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Östhammarsgatan 69
  [Område] => Gärdet
  [Våning] => 0.5 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 58 kvm
Föreningens information. [Tomtareal] => [Avgift] => 3 317 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 200 kr / månad tillkommer för bredband. )

Östhammarsgatan 69

LJUVLIGT BEVARAD FUNKISTREA MED ORIGINALKÖK, BALKONG OCH ÖPPEN SPIS

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: LIFFNER STYLING: LAGERMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Östhammarsgatan 69
Område
Gärdet
Våning
0.5 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
58 kvm
Föreningens information.
Avgift
3 317 kr/mån Inkl; värme, v/a. En obligatorisk avgift om 200 kr / månad tillkommer för bredband.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ROSENDALS TRÄDGÅRD
För picknick eller promenad
FUNKADELI
Familjär grannkrog som erbjuder frukost, lunch och middag
KAMPEMENTSBADET
Tvärs över gatan för morgon- och kvällsbad
STOCKHOLM BREWERING
Lokalt mikro-bryggeri
ETNOGRAFISKA MUSEET
Gratis inträde och mysig trädgård

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: ARCHIBALD FRID 1943

Huset på Östhammarsgatan 69 ritades av arkitekt Archibald Frid och uppfördes år 1943-44. Efter studier vid Kungliga Tekniska högskolan och Konstakademin kom han att rita såväl storslagna funkisvåningar i innerstaden liksom en rad byggnader i Stockholms förorter. Gärdet är ett riktigt eldorado för den som tycker om funkis. När området var nybyggt var det mycket uppmärksammat för sina moderna och påkostade lägenheter. Många av dåtidens kändisar flyttade till "Gärdets lyxkaserner" som de ibland blev kallade. Till exempel bodde Josef Frank i kvarteret. 1940-talets arkitektur grundar sig på den modernism som slog igenom med funkisen på 1930-talet. Stilen karaktäriseras bland annat av släta, putsade fasader som återfinns i fastigheten London 4. Huset har portar i gediget trä och entréer inramade av tegel. Brf London 1 förvärvade fastigheten London 4 år 2009. Föreningen består av 40 bostadsrätter samt 4 lägenheter (två hyresrätter avyttrades 2018) och en lokal med hyresrätt.

FÖRENINGEN

Brf London 1

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten London 4. Föreningen består av 45 lägenheter, varav 41 är upplåtna med bostadsrätt och 4 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 1 lokal med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1943-1944 av arkitekt Archibald Frid.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten år 2009.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av NABO.

Garage och parkering

Föreningen har ett antal parkeringsplatser som de hyr ut. Kö i dagsläget, kostar 1300kr/mån. I övrigt finns boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad.

Genomförda renoveringar

2010 – Rörinfodring av avlopps- och tappvattenstammar. Målning av trapphus. Slipning av golv i trapphus. 2011 – Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. 2012 – Modernisering värmecentral. 2013 – Byte av torkskåp. Byte av takfönster. 2015 – Målning av fönster. Renovering av tak. 2016 – Gjutning av nya balkonger. 2017 – Ny tvättmaskin. 2018 – Byte av torktumlare. 2019 – Stamspolning. Försäljning av garagelokal. Nya kärl för återvinning och sophantering. 2020 – Ombyggnation av källarlokal till två lägenheter. 3st nya parkeringsplatser. Asfaltering. Byte av ventiler värmesystem. Flera läckage åtgärdade. 2021 – Renovering av fönster.

Kommande renoveringar

Se detaljerad lista i föreningens senaste årsredovisning. Under 2021 så kommer föreningen att åtgärda diverse punkter från OVK samt renovera/rusta upp sina hyresrätter, även inköp av nya trädgårdsmöbler och montering av nya cykelställ kommer att ske. Till 2022 planerar föreningen att genomföra ett stambyte i fastigheten,

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2020 till ca 17 mkr, vilket ger cirka 7600 kr/kvm boyta, vilket får ses som en normal belåningsgrad.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga med mangel och torkrum, cykelrum, barnvagnsrum samt en piskbalkong.

Bredband och tv

Bredband levereras av Ownit. Kabel-tv leverantör Telenor.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gärdet är en grön plats i staden med direkt närhet till Östermalm och Djurgården. Här bor du intill trevliga Tessinparken och Fältöversten vid Karlaplan med ett stort utbud av butiker, restauranger och service. Du når både Gärdets tunnelbanestation och busslinje 1 på ett par minuter. Runt hörnet från bostaden hittas populära Kampementsbadet, och möjligheten till motion är stor då här finns trevliga grönområden och skogar kring gärdesfältet och Djurgården. Gott om matbutiker och service hittas i kvarteret, och många kulturella institutioner är också belägna i området så som Svenska Filminstitutet, Dramatiska Institutet vid gamla Konstfacksskolan, Krigsarkivet och den nybyggda Kungliga Musikhögskolan.