Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Pokalvägen 3
  [Område] => Södermalm - Reimersholme
  [Våning] => 7 av 7, hiss finns
  [Rum] => 1 rum
  [Area] => 37 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 319 kr/mån inkl värme och vatten. )

Pokalvägen 3

ENRUMMARE MED BALKONG I SYDVÄST OCH ENASTÅENDE VY PÅ MYSIGA REIMERSHOLME

FOTOGRAF: SPINNELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Pokalvägen 3
Område
Södermalm - Reimersholme
Våning
7 av 7, hiss finns
Rum
1 rum
Area
37 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 319 kr/mån inkl värme och vatten.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
3 400 kr/år
Total driftskostnad
7 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
baseras på säljarnas förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Reimersholme Hotel
Härlig bar med fin uteservering
Att bada runt hela ön
Hornstullsgrillen
Bästa cheeseburgaren
Bistro Barbo
Extremt god asiatisk mat i Hornstull
Långholmen
Med allt som hör till där (t ex sommarkrogen Ön)

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1943 Grape & Wallander

Brf Reimer består av fyra punkthus högst upp på Reimersholme. Husen uppfördes 1943-1945 av HSB och ritades av Axel Grape som var anställd på HSB:s arkitektkontor. Husen är sju till åtta våningar höga och ligger anpassade i terrängen. Föreningen har renoverat husen och återställt fasaden till sin ursprungliga färgsättning från 1940-talet. Brf Reimer består av 184 bostadsrätter och 28 lokaler. Föreningen har även 63 parkeringsplatser som man som medlem kan ställa sig i kö till. I föreningen finns många tillgångar för de boende – två gästlägenheter som kan hyras, en hobbylokal med snickeri- och målarrum, två tvättstugor, bastu, barnvagnsrum, cykelrum och grovsoprum. På de gemensamma ytorna runt husen finns natur och grönska.

FÖRENINGEN

HSB Brf Reimer i Stockholm

Föreningen

HSB Bostadsrättsförening Reimer i Stockholm (org. nr 702001-7559) är en äkta förening som förvärvade fastigheterna Flaskan 1 och 3 samt Räkenholmen 10 och 11 år 1943. Föreningen består av fyra punkthus belägna på Pokalvägen 3, 4, 5 och 6, och omfattar 184 lägenheter med bostadsrätt och 28 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på ca 4 782 kr per kvm boarea. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB och fastighetsskötseln sköts av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Parkering

I föreningen finns det 63 parkeringsplatser, för närvarande kö (kontrollerat 2021-09-23).

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med ComHem för kabel-tv där deras basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras av Ownit för bredband med hastighet 250 Mbit/s.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, delat ägande accepteras och minsta ägarandelen är 10 %.

Överlåtelseavgift

Föreningen får ta ut en överlåtelseavgift på 1 666 kr samt en pantsättningsavgift på 714 kr som betalas av köparen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har cykel- och barnvagnsrum i varje hus, samt cykelställ utanför portarna. Tvättstugor för både bokade tider och spontantvätt finns i Pokalvägen 5 och 6. Innanför tvättstugan på 5:an finns också en bastu. Föreningen har också en hobbylokal, två gästlägenheter, grovsoprum och tidningsinsamling. Parkeringsplatser finns utanför huskropparna och så även odlingslotter. På Pokalvägen 6 ligger en expedition som är bemannad två dagar i veckan. I föreningens expedition kan man låna diverse verktyg och bord för sammankomster.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd samt ett källarförråd (matkällare).

Renoveringar, i urval

2020-2021 byte av s.k. åsnetrappa, 2020 renovering av bastu inkl. våtutrymme och omklädningsrum, byte av entrédörr, obligatorisk ventilationskontroll, byte av rökluckor, säkring och återställande av el till parkering, 2019-2020 inventering samt nyplantering av träd, radonmätning, 2018-2019 fasad- och takrenovering samt byte av fönster och balkongskärmar, byte av anslutande ytterbelysningsarmaturer, ventilationsjustering efter fönsterbyte, 2018 ny grovtvättmaskin, mätning av el-kapacitet som underlag till byte från gasspis till elspis.

Pågående eller planerade renoveringar

Pågående värmeinjustering, byte av radiatorer och radiatorventil, 2021 relining av avloppsstammar och stickledningar i P6 samt undersökning av avloppsstammar i P5, P3 och P4. Dränering P6 pga vattenskada samt besiktning av föreningens övriga fastigheter, stamspolning, rensning av ventilationskanaler.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensam städdag kan förekomma högst en gång per år.

Hemsida

https://brfreimer.wordpress.com

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i september 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

När Reimersholme planlades på 1940-talet förkastade stadsplaneraren Fred Forbat Stockholm stads förslag som innehöll ungefär dubbelt så många lägenheter och hus. Han såg till att husen på ön byggdes med ordentligt avstånd och grönska emellan och anpassade dem till terrängen. Landskapsarkitekt Ulla Bodorff förstärkte känslan av en skärgårdsö med bland annat pilträd vid kanalen och grönskande ekbackar och bevarade klipphällar mellan fastigheterna. Området fick stor uppmärksamhet genom en bostadsutställning i samband med invigningen. Runt ön finns trevliga promenadvägar med vyer mot flera av stadens stadsdelar och grannön Långholmen. Flertalet bryggor gör att ett dopp aldrig är långt borta. Ön förbinds med Södermalm via Reimersholmsbron och där trafikerar flera busslinjer. Tunnelbanan hittas vid Hornstull, precis som ett stort utbud av service, shopping, restauranger och nöjen.