Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Cedergrensvägen 40
  [Område] => Telefonplan - Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 51 kvm
Förvaltarens information
2 rok enligt lägenhetsregistret. [Tomtareal] => [Avgift] => 2 950 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV bas och Bredband )

Cedergrensvägen 40

NYRENOVERAD OCH LJUS FUNKISTREA MED GRÖNSKANDE UTSIKT OCH VÄLPLANERADE RUM

FOTO: LAYE STYLING: LINDHOLM TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Cedergrensvägen 40
Område
Telefonplan - Midsommarkransen
Våning
3 av 3, ej hiss
Rum
3 rum och kök
Area
51 kvm
Förvaltarens information
2 rok enligt lägenhetsregistret.
Avgift
2 950 kr/mån inkl värme, VA, kabel-TV bas och Bredband

Driftskostnader

El
3 500 kr/år
Försäkring
2 817 kr/år
Total driftskostnad
6 317 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Söderbergs Bageri.
AB Café
Svenska Armaturer
Svandammsparken
Restaurang Landet

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Ahlberg, Backström & Reinius 1938

Brf Tellusborgshus innefattar 22 byggnader som ritades under åren 1938–1940 av trion Hakon Ahlberg, Sven Backström och Leif Reinius. Det är klassiska smalhus belägna i grönskande omgivning enligt den tidens rådande ideal kallat ”hus i park” – husen placerades fritt i grönska, till skillnad från sammanfogade i kvarter. Husen är slätputsade i olika ljusa kulörer. Trapphusen är ljusa och fina med spiralformade trappor av slipad terrazzo och ledstång i original. I varje trapphus finns en vädringsbalkong som delas mellan de sex lägenheterna. Marken mellan husen är kuperad och grön med sittmöbler placerade på gårdarna. Husen ingår i LM-staden som skapades för de anställda vid LM Ericssons fabrik vid Telefonplan. I början av 1980-talet fick Riksantikvarieämbetet i uppgift att kulturminnesmärka tolv svenska industriminnen och då blev LM-staden en av de som fick denna utmärkelse. Föreningen erbjuder tre gästlägenheter, bastu, föreningslokal, tvättstuga och hobbyrum och givetvis tvättstuga med så mycket som 18 tvättmaskiner, 9 torktumlare och 9 torkskåp samt två kallmanglar. Utöver detta finns även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Det är en stor och ordningsam förening, och i den här trappuppgången finns det alltid någon som har mjölk till kaffet om den tagit slut, socker när du får för dig att baka, som öppnar porten om du glömt nyckeln, som lånar ut sin bil eller bjuder dig på fika.

FÖRENINGEN

Brf Tele

Antal lägenheter och lokaler

Den äkta bostadsrättsföreningen Tele innehar fem st fastigheter bestående av 30 st bostadshus i Telefonplan, Midsommarkransen. Föreningen upplåter 492 st lägenheter med bostadsrätt, 22 st lägenheter med hyresrätt samt 2 st bostadsrättslokaler och 38 st hyreslokaler.

Förvärv av fastigheterna

Föreningen har ägt fastigheterna sedan de byggdes.

Mark

Föreningen innehar fastigheten genom tomträtt som upplåts av Stockholms stad. Omförhandling skedde i början på 2019 och avgälden kommer höjas stegvis till 2024. Omförhandlas 2029. Se mer information i årsredovisningen.

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Fastighetsägarna. Fastighetsskötseln sköts av Fastighetsägarna Service sedan februari 2021.

Renoveringar

Stambyte och renoveringar av elledningar (med jordade uttag) samt fasadrenovering genomfördes åren 1993–1996. Fjärrvärme drogs in 1997. Alla tak lades om mellan 2004–2009. Under åren har löpande underhåll skett och fortsätter att ske. Exempelvis pågår fönstermålning sedan 2017, vilket är gjort i detta hus. Trapphusen har nyligen målats. Tvättstugan är helrenoverad 2016 med en ny maskinpark. OVK sker i 7–9 års intervaller, de sista åtgärderna gjordes 2019. Se föreningens årsredovisning & hemsida för mer information!

Kommande renoveringar

Inga stora renoveringar, endast löpande underhåll. Ett av projekten som pågår är renovering och målning av fönster som är ungefär halvvägs i en process fördelad över fyra, fem år (detta hus klart!) Se föreningens årsredovisning för mer information.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder uppgår till cirka 44,5 mkr per bokslutet 2020. Skuldkvoten är cirka 2060 kr/kvm boyta, snittet i Hägersten uppgår till 6.000 kr/kvm. Föreningen har en trygg ekonomi. De har många hyresrätter kvar, vilka kan utgöra stora tillgångar när de upplåts till bostadsrätter och säljs av föreningen. De har dessutom ca 9,4 mkr i kassa & bank.

Avgifter

Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Delat ägande & andrahandsuthyrning

Bostadsrättshavaren får upplåta sin lägenhet i andra hand med styrelsens skriftliga samtycke, i andra hand ett godkännande från Hyresnämnden. Föreningen godkänner medlemmar som avser sig att bo i lägenheten. Om föräldrar eller andra anhöriga enbart ska vara medlåntagare bör de istället lösa detta hos banken eller genom avtal sinsemellan.

Städning och städdagar

Gemensamma städdagar förekommer två gånger per år, anlitade företag ombesörjer trappstädningen och skötsel av föreningens tomtmark.

Gemensamma utrymmen

Som boende har man tillgång till 2,6 hektar grönytor med planteringar, sittplatser med mera. Varje hus har ett eget cykelrum/barnvagnsrum. Det finns tre gästlägenheter, festlokal, hobbyrum, bastu med mera. Tvättstugan finns i hus 16, Pingstvägen 34. Nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, vilket ger inalles arton tvättmaskiner, nio torktumlare och nio torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver detta även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Disponeras mot årsavgift 300 kr. Engångskostnad för passerbricka: 300 kr.

Parkering

Avgiftsbelagd parkering på gatorna i området. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. Boende i föreningen kan ställa sig i kö till föreningens garageplatser och parkeringsplatser. Hyrorna är för närvarande 725 kr / 675 kr per månad för garage, 375 kr per månad för p-plats under tak och 150 kr per månad för p-plats utan tak.

Bredband och TV

Tele2 grundutbud ingår i årsavgiften. Digital-TV-box och extra kanaler bekostas av den boende. Alla lägenheter är utrustade med sk multimediauttag, och kan anslutas till Internet Cable från Tele2. 50 Mbit/s bredband ingår i avgiften till föreningen. Den som så önskar kan uppgradera till högre hastighet genom att betala ett tillägg till Tele2.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument, senaste årsredovisning och webbsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. www.brftele.se.

OMRÅDET

Man kan med handen på hjärtat säga att detta troligtvis är ett av Stockholms absolut bästa områden. Med närhet till både staden och naturen är det inte konstigt att det är en av de snabbast växande stadsdelarna. Området är tryggt, människorna är trevliga och man kan i princip bo här en hel livstid om man så vill då det finns något för alla vare sig du är student, singel, sambo eller en småbarnsfamilj. Det är som en stad i staden. På denna adress bor du ungefär mitt emellan Midsommarkransen och Telefonplan, i kreativa kvarter med ett härligt folkliv där det ofta händer saker så som loppisar, utställningar och konstrundor. Området är rikt på matställen och gott fika. Kvarteren är också gröna och lummiga, husen är byggda i parkmiljö, och det finns många möjligheter till träning i området likväl som närhet till tunnelbana, bussar, affärer och service. Med cykel är du vid Hornstull på tio minuter och på vägen har du även Liljeholmen och dess galleria.