Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hornsgatan 29E
  [Område] => Södermalm
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 41 kvm
Förvaltarens information
Enligt lägenhetsförteckning är det 1 rok [Tomtareal] => [Avgift] => 1 944 kr/mån Inkl. värme, vatten och bredband via Ownit 1000/1000 Mbit/s )

Hornsgatan 29E

VACKERT SEKELSKIFTE MED FUNGERANDE KAKELUGN OCH BALKONG MOT LUGN OCH GRÖN GÅRD

TEXT: MURÉN FOTO: SJÖSTRÖM STYLING: LINGSELL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 29E
Område
Södermalm
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
41 kvm
Förvaltarens information
Enligt lägenhetsförteckning är det 1 rok
Avgift
1 944 kr/mån Inkl. värme, vatten och bredband via Ownit 1000/1000 Mbit/s

Driftskostnader

El
912 kr/år
Försäkring
1 548 kr/år
Total driftskostnad
2 460 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Bageri Petrus
Mariaberget
och ta en take away i Ivar Los Park
Barerna på Swedenborgsgatan
Mariatorget
A Bowl i Blecktornsgränd

Arkitekturen

Arkitekt: Anders Gustaf Forsberg 1899-1900

Huset på fastigheten Rosendal Större 26 uppfördes i sekelskiftet mellan 1899 och 1900 och ritades av arkitekt Anders Gustaf Forsberg, som var en av det sena 1800-talets ledande arkitekter och mannen bakom drygt 120 hus i Stockholms innerstad. Rosendal Större 26 är samkomponerad med grannhuset Rosendal Större 25 som har ett spegelvänt utförande. I bottenvåningen mot gatan ligger butikslokaler och därovan har huset fyra bostadsplan plus en numer inredd vind. Gathuset följs av en gårdsflygel i vilken denna lägenhet har sin placering. Fastigheten är grönklassad i Stockholms stads bebyggelsehistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull utifrån historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Rosendal Större 26

Föreningen och antal lägenheter:

Brf Rosendal Större 26 är en s.k. äkta bostadsrättsförening och förvärvades av AB Svenska Bostäder den 10 februari 2010. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus med totalt 35 bostadslägenheter, varav 3 st är hyreslägenheter samt en outhyrd lägenhet. Det finns 3 st lokaler. Den totala boytan är 2 401 kvm och lokalytan 213 kvm.

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden uppgår till 308 900 kr/år och avgäldsperiod löper till och med den 31 december 2022.

Ekonomi

Enligt årsredovisningen 2020 ligger belåningsgraden på låga 1 788 kr/kvm bostadsyta, att jämföra med snittet på Södermalm som ligger på ca 6000kr/kvm. Det finns dessutom en kassa på ca 1 684 414kr.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns en fin omhändertagande och tyst innegård med flertalet gemensamma uteplatser och gemensam grill. En gemensam tvättstuga i D-huset med två tvättmaskiner, en stor torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel. Det finns gott om cykelförvaring, både cykelförråd inomhus och på gården. I entrén finns barnvagnsförråd.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret

Förråd

Tillhörande lägenheten har ett källarförråd om ca 6 kvm.

Bredband och kabel-tv

Bredband ingår i avgiften med Ownit (Fiber 1000/1000 Mbit/s). Ownit är leverantör för TV.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum AB och föreningen har tecknat avtal om trappstädning med M&M Städ.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar och årsredovisningen 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Nära både SoFo och Hornstull kan man som boende på denna adress känna att man har hela Söder till sitt förfogande. Faller shoppingsuget in ligger Götgatan runt hörnet. Närområdet vimlar av trevliga restauranger, caféer och barer, dessutom flera bra och stora mataffärer och andra butiker. Här finns många förträffliga specialbutiker, och man får inte glömma det stora vintageutbudet i kvarteren. Promenadavstånd till city är en annan trevlighet, och när man inte vill gå är det nära till både Slussens och Mariatorgets tunnelbanestationer. Saknas lugn och grönska är det inte långt till Långholmen och att kunna ta en vardaglig paus uppe på Mariaberget sitter alltid fint.