Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckvägen 50
  [Område] => Midsommarkransen
  [Våning] => 3 av 3, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 52 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 924 kr/mån Inkl. värme och vatten. )

Bäckvägen 50

LJUS FUNKISTVÅA MED SOLIG BALKONG HÖGST UPP I HUSET

TEXT: MURÉN FOTO: OZOLLAPA STYLING: SJÖHOLT

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Sarah Gesarf
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckvägen 50
Område
Midsommarkransen
Våning
3 av 3, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
52 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 924 kr/mån Inkl. värme och vatten.

Driftskostnader

El
2 639 kr/år
Försäkring
2 013 kr/år
Total driftskostnad
4 652 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1943 Arkitekter R Hagstrand & B Lindberg

Byggnaderna på Bäckvägen 46–52, Papperskniven 5 och 6, uppfördes av arkitektduon Rolf Hagstrand och Birger Lindberg, som tillsammans drev arkitektfirman Hagstrand & Lindberg och står bakom många utmärkta hus i Stockholmsområdet, tillsammans och var för sig, från 1930-talet och framåt. Papperskniven 5 och 6 är två trevånings smalhus som från början hade putsade fasader med franska balkonger. Under 1980-talet gjordes en omgripande ombyggnad av husen, vilket resulterade i nuvarande utseende med fasader klädda i kalksandsten och planlösningar med större lägenheter än de ursprungliga. 2016 sattes balkonger satts upp i stället för en del av de franska fönstren.

FÖRENINGEN

Brf Bäckvägen 46-52

Föreningen och antal lägenheter:

Brf Bäckvägen 46-52 bestående av två bostadshus innehållande 37 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, en lokal (43 kvm) samt en lägenhet med hyresrätt. Föreningens fastighet, Papperskniven 5 och 6 är belägen i Stockholms kommun. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Bostadsytan uppgår till 2 464 kvm. Husen ritades av arkitekterna R Hagstrand & B Lindberg och uppfördes 1943. Föreningen har en egenhemsida www.backvagen4652.se

Mark

Föreningens tomt innehar tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlas nästa gång under 2023.

Ekonomi

De långfristiga skulderna enligt årsredovisningen 2019 uppgår till 2 478 428 kr ger en belåningsgrad på ca 1000 kr/kvm bostadsyta. Inga avgiftsändringar planerade.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor att tillgå, en i port 46 och en i 50. Den i samma port som lägenheten ligger på plan: -1 och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp.

Föreningen har två trevliga gårdar med utemöbler och ett flertal grillar. Föreningen har även en hel del verktyg samt högtryckstvätt som medlemmarna kan låna. Cykelrum och Barnvagnsrum i port 50.

Urval renoveringar

1988 Ombyggnation av fastigheterna, nya fasader. 1995 Stambyte. 2000 Tvättstugorna fräschades upp. 2015 Trapphuset och portar målades. 2016 Balkonger sattes upp. 2002 De flesta rökgångar tätades med stålslang. Rökgången i den aktuella lägenheten tätades dock med keramisk massa. 2018 föreningen har förbättrat ute belysningen ytterligare. Avgasare har installerats i värmesystemet för att rena och förbättra energiåtgången. Energideklarationen uppdaterades och gäller till Nov 2028. 2019-2020 Takrenovering på samtliga hus.

Förråd

Lägenheten har ett förråd om ca 2 kvm på plan -1.

Bredband och kabel-tv

Kabel TV via ComHem och bredband via Telia, Telia (Fiberlan 100 mbit)

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Simpleko AB (tidigare RB Fastighetsägare AB) och den tekniska förvaltningen sköts av Ingdahls Städ & Fastighetsservice AB.

Försäkring

Fattigheten är fullvärdeförsäkrad.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta. Föreningen har gemensamma städdagar, höst och vår.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift

Överlåtelseavgift får uppgå till högst 2,5 % och pantsättningsavgiften får maximalt uppgå till högst 1 % av det gällande prisbasbeloppet. Överlåtelseavgiften bestals av köparen och pantsättningsavgiften av pantsättaren.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Juridisk person

Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från stadgar, årsredovisningen, föreningens hemsida samt från föreningens styrelse, juni 21. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Midsommarkransen och Aspudden är som två småstäder belägna två stationer utanför tullarna. På denna adress bor du med nära tillgång till båda dessa mysiga miljöer. Området är perfekt för den som vill ha nära till natur och Mälaren, kunna ta en öl eller kaffe i de egna kvarteren men också hoppa på cykeln och vara på Söder inom tio minuter. Utanför huset går buss 147 med tät trafik till Liljeholmen och tunnelbanan nås via kort promenad, närmast i Aspudden. Massor av trevliga fik och restauranger finns i närheten, AB Café, Fabelbar, Landet och Sushiköket för att ta några exempel. Koloniträdgårdarna i Vinterviken och Klippbadet i Örnsberg är två fina utflyktsmål i närheten. Närområdet genomgår just nu en omvandling med omläggning/upprustning av vägar och parker samt nybyggnationer, bland annat en ny skola i början av Bäckvägen.