Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Karlbergsvägen 32B, 3 tr
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 3 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 61 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 234 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-TV basutbud )

Karlbergsvägen 32B

MED ANSIKTET MOT SOLEN – VACKER VÅNING MED FÖNSTER ÅT SÖDER I SKULDFRI FÖRENING

TEXT: BECK-REMNES STYLING: LINGSELL FOTO: ONO

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Karlbergsvägen 32B, 3 tr
Område
Vasastan
Våning
3 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
61 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 234 kr/mån Inkl. Värme, VA, Kabel-TV basutbud

Driftskostnader

El
2 800 kr/år
Försäkring
2 148 kr/år
Övrigt
3 800 kr/år
Total driftskostnad
8 748 kr/år
Drift räknat på
3 personer
Kommentar
Enligt säljarens förbrukning. Förbrukning är individuellt och kostnad kan variera.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Take Ramen
Autentisk ramen i hjärtat av Vasastan
Lilla ego
Bästa maten, bara runt hörnet!
Stinas bageri
Färskt bröd varje morgon!
Vasaparken
och alla andra parker i närheten!
Gast
Godaste frukosten, bara en kort promenad bort!

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1889 Anders Gustaf Forsberg

Det byggdes en hel del i kvarteret Jasminen under 1880-talet vilket bland annat resulterade i Adolf Fredriks Södra folkskola som stod klar 1885. I samma veva ritades Jasminen 6 som stod inflyttningsklar 1888. Arkitekt var ingen mindre än Anders Gustaf Forsberg och som byggmästaren anlitades A P Sundgren. 1880 öppnade Forsberg egen arkitektfirma och blev snabbt en av de mest anlitade arkitekterna under 1800-talets sista decennier. Jasminen 6 är en ganska stor hörnfastighet uppförd i fem våningar samt en källarvåning som delvis ligger ovan jord. På bottenvåningen och våningsplanen därovan inreddes lägenheter om ett till tre rum och kök. 1880-talets arkitektur domineras i hög utsträckning av nyrenässans, en stil som ofta har den italienska 1400-talsrenässansen som förebild. Dekoren var riklig, framförallt hos mer påkostade hus, men även enklare byggnader ger ett förvånansvärt exklusivt intryck med dagens mått mätt. Jasminen 6 är ett klassiskt 1880-talshus som i hög utsträckning bevarat sitt ursprungliga utseende. Byggnadens nedre del pryds av kraftig putsrustik och här hittar vi också de tre ingångarna varav de mot Karlbergsvägen är utförda i trä och glas. Föreningen består av 47 bostadsrätter, en hyresrätt och fem lokaler. Föreningen är skuldfri och förvaltar ett kapital i enlighet med stämmobeslut.

FÖRENINGEN

BRF Jasminen 6

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningen äger fastigheten Jasminen 6. Föreningen består av 48 lägenheter, varav 47 är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåtna med hyresrätt. Föreningen har även 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1889 av arkitekt Anders Gustaf Forsberg.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades år 2000.

Mark

Marken är tomträtt. Tomträttsavgälden är 450 500 kr per år och den är satt fram till 2023. Kommer därefter att höjas med ca 80%.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna Stockholm.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 3.

Renovering

1965 - Stambyte. Elstigare. 90-tal Fasad. Tvättstuga. 2004 - Energiglas mot Karlbergsvägen samt Dalagatan. 2008-2009 - Tak och uppvärmningssystem. Horisontella stammar i källarplan delvis bytta. 2009 - Hissar installerades. 2010 - Uppfräschning av gård. 2012 - Balkonger. 2013 - Renovering av utgång mot Dalagatan. Försäljning av tidigare hyresrätt (67kvm). 2015 - Underhåll trapphus. OVK- process påbörjas. 2016 - Slutförande OVK. Renovering av kommersiella lokaler. Byte av entrédörrar mot gatan. 2017 - Byte av stamventiler. 2018 - Renovering av fönster. Byte av termostater. Byte av undercentral. 2019 - Renovering av fönster mot gården. Byte av armaturer i trapphus och källare. 2020 - Fasadrenovering på gårdssidan

Kommande renoveringar

Inga större kommande renoveringar uppmärksammande.

Ekonomi

Ekonomin i föreningen är att anse som mycket god. Föreningen har inga långfristiga skulder och kan därför anses vara en skuldfri förening. Föreningen har gott kassaflöde med goda intäkter från lokaler. Föreningen förvaltar även ett kapital ca 5.5 mkr plus att man har nästan 3 mkr i kassan.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning.

Inga kommande höjningar på månadsavgiften.

Förråd

Källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, Duschutrymme, Barnvagnsrum på gården, Ett förråd i källaren för varje hushåll, Trädgård med grill och utemöbler.

Andrahandsuthyrning

Kräver tillstånd från styrelsen.

Bredband och tv

Kabel-TV basutbud ingår i avgiften. Internet tecknas separat fiber till Stadsnätet finns indraget i lägenheten.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Karlbergsvägen är en lång gatan som skär igenom Vasastans mitt från Karlbergs slottspark bort till Observatorielunden. Omringad av parker ligger port 32B väldigt centralt, ytterst nära Odenplans tunnelbana, busstorg och pendeltåg. Vasaparken ligger ett kvarter från huset (med många familjära aktiviteter så som skridskoåkning om vintern och fotboll om sommaren) och 10 minuter bort ligger mysiga Hagaparken. Många affärer och bagerier ligger nästgårds tillsammans med härliga restauranger så som Främmat, Lilla Ego och klassiska Tennstopet. Ett kärt område med närliggande skolor och vackra promenadstråk längs med Karlbergssjön.