Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Stig Lindbergs gata 17A
  [Område] => Gustavsberg
  [Våning] => 2 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum
  [Area] => 49 + 16 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 199 kr/mån inkl värme och vatten [Pris] => 2 495 000 kr Accepterat pris )

Stig Lindbergs gata 17A

VÄLPLANERAD INDUSTRITVÅA MED STORA FÖNSTER , LOFT OCH BALKONG I SÖDER

FOTO: OZOLLAPA STYLING: COPPARSTAD

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Marie Holmerson
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Stig Lindbergs gata 17A
Område
Gustavsberg
Våning
2 av 6, hiss finns
Rum
2 rum
Area
49 + 16 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 199 kr/mån inkl värme och vatten
Pris
2 495 000 kr Accepterat pris

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gustavsbergs hamn
Att få bo centralt med närhet till affärer, bussarna in till stan , kafferosterier, SATS, mindre saluhall/delikatessaffär, flertalet badplatser och alla vackra spår i skogarna.
Tjusviksrundan
Ett spår på ca 7 km. Vackra havsglimtar!
Deleslius konditori
Goda frukostar eller luncher med utsikt över havet..
Deliverkstan
Ost och charkbutik, även egen hemgjord glass och egna bakverk.
Ny badbrygga
På gångavstånd finns en nybyggd badbrygga
Skogen och havet
Det är nära till skogen, vandringsspår eller varför inte plocka svamp eller bada vid klipporna.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Olof Thunström 1939

Historik

I mitten av 1600-talet anlade Gustav Gabriel Oxenstierna och hans driftiga hustru Maria Sofia De la Gardie, kallad Sveriges första kvinnliga storföretagare, ett tegelbruk i anslutning till hemmet på Farsta gods vid Farstaviken. Maria Sofia döpte bruket till Gustavsberg efter sin man som avled i samma veva. På 1820-talet när nya krafter tagit vid på platsen vidgades verksamheten även till porslinstillverkning. Verksamheten fortlöpte med varierad framgång. På 1860-talet, under ledning av Wilhelm Godenius, fördubblades omsättningen och antalet anställda. Under 1900-talets första decennier moderniserades bruket och man anställde bland annat Wilhelm Kåge som kom att bli mycket betydelsefull för verksamheten. 1937 tog KF över som ägare och utvidgade tillverkningen med Sanitetsporslinsfabriken, ritad av en av de ledande krafterna på KF:s arkitektkontor, Olof Thunström. Dessutom tillkom en badkarsfabrik, en utökad verksamhet med plastprodukter och en ny fabrik för hushållsporslin där bland annat storsäljarna Spisa Ribb, Terma och Berså tillverkades. Porslinet och keramiken gjorde Gustavsberg känt, men sanitetsporslinet stod för de stora inkomsterna. Stig Lindberg blev porslinsfabrikens konstnärliga ledare 1949 och har nu med självklarhet fått en gata i området uppkallad efter sig. På 1970-talet vände konjunkturen och pö om pö såldes de olika verksamheterna ut, och till slut, 1994, avyttrade KF de sista delarna av bolaget. Keramiken och den konstnärliga verksamheten lever dock kvar, om än i mindre storlek, och sanitetsporslinet tillverkas även det ännu på orten, men på annan plats.

FÖRENINGEN

Brf Fabrikshuset

Föreningen

Brf Fabrikshuset (org. 769628-1034) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Värmdö Gustavsberg 1:466 år 2014. Föreningen består av två flerbostadshus; Fabrikshuset och Lanterninhuset, med adresserna Stig Lindbergsgata 15, 17 A-B, 19 A-B, 21 samt Wilhelm Kågesgata 96 och omfattar 250 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på knappt 170MKr, föreningens bostadsyta är 14 671kr. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Föreningens totala lån uppgår till ca 170 Mkr, lägenhetsytan till 14 671 kvm fördelat på 250 st lägenheter. I Lanterinhuset (Wilhelm Kåges gata) finns fyra lokaler (alla uthyrda) om totalt 476 kvm. Nyckeltal enligt årsredovisning 2019: soliditet 77 %, belåningsgrad 11 587 kr.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på f n 1 656 kr av säljaren.

Renoveringar, i urval

Fabrikshuset är byggt 1939. 2010 påbörjades en omfattande byggnation där skalet bevarades och lägenheter byggdes. Hela fastigheten är en nybyggnation och inga kommande renoveringar är aktuella.

Bredband och kabel-tv

Föreningen är ansluten till IP Onlys öppna nät vilket innebär att medlemmarna har tillgång till ett brett utbud av tjänster inom tv, bredband och telefoni, medlem tecknar eget avtal.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum och garage. På taket finns Stockholms längsta takterass med utsikt över Gustavsbergs Hamn, här finns utemöbler och en del av terrassen är bokningsbar.

Parkering/ garage

Föreningen förfogar över totalt 110 garageplatser varav 20st är laddplatser för elbil. Vanliga garageplats kostar 986 kr/mån. Vidare finns tjugofem gästplatser i garaget.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Delat ägande accepteras, juridisk person, vid förfrågan.

Hemsida

www.fabrikshuset.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument ifrån 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Gustavsberg är centralort i Värmdö kommun med prägel av den skärgårdsmiljö den ligger i. Här bor du havsnära på snabbt pendelavstånd till centrala Stockholm. Det gamla fabriksområdet ligger med bästa läge invid Farstaviken. Här finns flera småbåtshamnar. Området håller nu på att förvandlas till en levande stadsdel med bostadshus, badhus, ishockeyhall, butiker, restauranger, caféer och parkområden. Här ligger redan idag bland annat Iittala outlet, Gustavsbergs fabriksförsäljning och Gustavsbergs museum, men i kommunens plan ingår bland annat att en ny förskola och ett stort kulturhus som byggs samman med Gustavsbergs centrum, dessutom utökade parkområden och utvecklad kajpromenad. Omgivningarna i kommunen bjuder på ett oändligt antal fritidsmöjligheter i vacker natur med havet och skärgården ständigt närvarande.