Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Linnégatan 58
  [Område] => Östermalm
  [Våning] => 1 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3,5 rum
  [Area] => 77 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 535 kr/mån Inkl värme, vatten & Kabel-tv )

Linnégatan 58

Välbevarad 3,5a med öppen spis och fönster i två väderstreck!

FOTO:SPINELL STYLING:MAINSTREET TEXT:BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Linnégatan 58
Område
Östermalm
Våning
1 av 5, hiss finns
Rum
3,5 rum
Area
77 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 535 kr/mån Inkl värme, vatten & Kabel-tv

Driftskostnader

El
7 000 kr/år
Försäkring
4 500 kr/år
Total driftskostnad
11 500 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Krubbans lekplats och park
invigd 2020, med boulebanor, parkbänkar, solfåtöljer. Perfekt för en mysig picknick eller lek eller varför inte middag vid ett av parkens bord.
Karlaplansfontänen
Rosendals trädgårdar
Tudor Arms
Världens främsta brittiska PUB utanför U.K.
Elverket, restaurang och teaterscen

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1929 Kjellbergs Arkitektbyrå AB

Fastigheten på Linnégatan 58 ritades av Kjellbergs Arkitektbyrå AB med nybyggnadsår 1929-1930. Sam Kjellberg började efter avslutade studier på Axel Kumliens ritkontor där han stannade några år innan han i början av 1890-talet bestämde för att starta eget. Han kom vid åren kring förra sekelskiftet att bli en av de flitigaste arkitekterna i Stockholms innerstad och ritade över 80 byggnader, i huvudsak bostadshus. Huset på Linnégatan har en vacker entré med takmålningar i både trapphus och på varje våningsplan. Föreningen Neptunus 25 består idag av 25 bostadsrätter och är en familjär förening med god granngemenskap. En grönskande innegård med tillgång till både grill och bord för stora sällskap finns tillsammans med en härlig gemensam balkong att nyttja för boende. Ett stort barnvagns- och cykelförråd finns beläget i entrén. Entrén har även barnvagnsramp och ett generöst grovsoprum finns i gatunivå.

FÖRENINGEN

BRF Neptunus 25

Antal lägenheter

Brf Neptunus 25 är en s.k. äkta bostadsrättsförening som äger marken där huset står och består av 25 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresätt.

Ekonomi

Föreningen är mycket lågt belånad med långfristiga skulder på ca 3,8 mkr med mycket god kassa. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Bredband och tv

Via Comhem

Avgifter

Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas om 2.5% av gällande prisbasbelopp idag är det 1190kr. Panstättningsavgiften betalas av pantsättaren idag 476kr.

Renoveringar

2019 stamspolning, 2018 yttre fönstren, hissen, 2015 innergården, 2010 renovering av tak samt fönster mot gård, 2009 trapphuset, 1981 elstigare samt stammar.

Kommande renoveringar

Föreningen har inga renoveringar i närtid men man följer sin underhållsplan.

Förråd

Aktuell lägenhet disponerar ett större vindsförråd.

Ombyggnation

Föreningen vårdar noggrant sitt vackra hus. Mer genomgripande renoveringar sker därför i samråd med föreningen.

Gemensamma utrymmen

Gemensam mysig innergård med två stora bord och tillhörande stolar, sandlåda och grill. Tvättstugan samt barnvagn och cykelrum.

Kontroll information

Ovanstående information kommer från årsredovisning 2019 samt kontakt med ordförande den 18 mars 2021. Uppgift som är av särskild vikt för köpare bör kontrolleras med föreningens styrelse.

OMRÅDET

Den här delen av Linnégatan tillhör är en av de lugnare delarna av Östermalm, ändå är det bara ett par minuters promenad till det mesta staden har att erbjuda. Nära till shopping, mataffärer, apotek, vårdcentral, dagis, skolor och fritidsaktiviteter tillsammans med Östermalms breda utbud av restauranger och caféer. Östermalmshallen, en historisk saluhall som nyligen renoverats ligger på en kort promenad och har ett fantastiskt utbud av restauranger, färskdiskar och delikatesser. Här bor du i kulturkvarter med både Dramaten och flera muséer på gångavstånd. Kungliga biblioteket ligger nära i Humlegården och i motsatt riktning finns den klassiska konsertlokalen Berwaldhallen med sina musikevenemang. Här kan du också enkelt promenera ner längs med Strandvägen bort över till Djurgården.