Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skånegatan 72B, 3 tr
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 3 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 40 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 487 kr/mån Inkl. Värme och VA )

Skånegatan 72B

VÄLDISPONERAD MINITVÅA MED KAKELUGN OCH ORIGINALGOLV INTILL NYTORGET

TEXT: BECK REMNES FOTOGRAFI: SPINELL STYLING: RYDMAN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Oliver Källenfors
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skånegatan 72B, 3 tr
Område
Södermalm - SoFo
Våning
3 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
40 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 487 kr/mån Inkl. Värme och VA

Driftskostnader

El
2 000 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
4 000 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Baserat på säljarens förbrukning

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Katarina Ölcafé
Cafe Nizza
Taco i Symbios källare
Vitabergsparken
Gossip

ARKITEKTUR 1800-TALETS NYSTILAR

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1882 CG Tiderström

Det finns 13 lägenheter på Skånegatan 72B. Fastigheten byggdes så tidigt som år 1882 och tillhör BRF Bondetorpet 32 i Stockholm. Carl Gustaf Tiderström var arkitekt för projektet och L. J. Strömberg var byggherre. Fastigheten är ett ståtligt hörnhus putsad i en beige kulör med vackra ornament och kontrasterande grönmålade, spröjsade originalfönster. Fastigheten sträcker sig över adresserna Skånegatan 72, 72A, 72B, 74 samt Katarina Bangata 23. Trapphuset renoverades 2020.

FÖRENINGEN

Brf Bondetorpet 32

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Bondetorpet 32. Föreningen består av 38 lägenheter, varav 37 är upplåtna med bostadsrätt och en är upplåten med hyresrätt. Föreningen har även en butikslokal med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1882 av arkitekt CG Tiderström.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen bildades och förvärvade fastigheten 2001.

Mark

Föreningens tomt innehas med tomträtt. Tomträttsavgälden förhandlas om år 2028. Tomträttsavgälden uppgår till ca 190.000 kr/år.

Garage och parkering

Boendeparkering på gatorna. Tillstånd ansöks hos Stockholm stad. Taxa 3.

Renovering

1993 - El-stigarna byttes. 1993 - V/A-stammar i kök och badrum byttes. 1993 - Taket lades om. 1993 - Tvättstugan renoverades. 1993 - Fasaden renoverades. 2010 - Fönster målades. 2010 - Stammarna spolades. 2014 - Taket målades. 2015 - Bytt termostater och ställt in värmen för att få en jämnare värme och sänka kostnaderna. 2019 - Ny fjärrvärmecentral är installerad. 2020 - Trappuppgångarna renoverades.

Kommande renoveringar

Det finns i dagsläget planer på att bygga vindslägenheter och då även eventuellt renovera hiss.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till ca 8,5 mkr, vilket ger cirka 5200 kr/kvm boyta.

Avgifter

Överlåtelseavgift: 2,5 % av prisbasbelopp faktureras säljaren. Pansättningsavgift: 1 % av prisbasbelopp faktureras pantsättaren per pantsättning. Inga kommande höjningar på månadsavgiften. Föreningen diskuterar eventuell avgiftssänkning.

Förråd

Vindsförråd om ca 5 kvm.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga i källaren, cykelrum i källaren, cykelförvaring på innergård, barnvagnsrum i källaren, mysig innergård i söderläge med möbler och grillmöjligheter samt en föreningslokal.

Bredband och tv

Tecknas separat. Både Kabel-TV och bredband från ComHem.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kvarteren kring Nytorget är på många sätt dynamiskt. Ett fantastiskt och levande område där Skånegatan om sommaren blir till gågata. Här finns en brokig flora av restauranger, caféer, butiker och människor samt mycket bra kommunikationer med både Skanstulls och Medborgarplatsens tunnelbana på promenadavstånd. Shopping finns det gott om längs med Götgatsbacken, i Skrapan och Ringens centrum tillsammans med utspridda vintage - och secondhandbutiker i varje hörn. Strax utanför porten går det att få nybakat bröd och stans bästa kaffe. Följer du Skånegatan bort kommer du till Nytorget med sin stora gröna park med fontän, fik och lekplats. Ett underbart ställe att ta en andningspaus, läsa en bok, umgås i eller varför inte åtnjuta en god glass. Vitabergsparken tornar upp i slutet av gatan, och åt andra hållet väntar den grönskande allén på Katarina Bangata som om helgen förvandlas till ”Bondens marknad” med försäljning av ägg, frukt och grönsaker, hemmagjord sylt och mycket mer.