Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Gävlegatan 11
  [Område] => Vasastan - Röda bergen
  [Våning] => 5 av 5, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 71 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141 [Tomtareal] => [Avgift] => 2 827 kr/mån Inkl. v/a & basutbud via Comhem. )

Gävlegatan 11

GAVELTREA MED BALKONG OCH ÖPPEN SPIS I MYSIGA RÖDA BERGEN!

TEXT: LINGSELL STYLING: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Hanna Tairi
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Gävlegatan 11
Område
Vasastan - Röda bergen
Våning
5 av 5, ej hiss
Rum
3 rum
Area
71 kvm
faktisk uppmätn norm SS 14141
Avgift
2 827 kr/mån Inkl. v/a & basutbud via Comhem.

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
3 850 kr/år
Total driftskostnad
7 450 kr/år
Drift räknat på
2 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

800 GRADER
Stenugnsbakade pizza-slizes, perfekt som snabb lunch eller en lyxigare middag!
SANDHÄXAN
Otroliga mackor!
GUNTHERS KORV
(av Leif GW Persson kallad Sveriges bästa korvmoj)
CAFÉ PASCAL
Om du går hit måste du testa deras ”gästbrygg”
MARIANNES FISK
Härlig fiskbutik på ett av hörnen vid Karlbergsvägen

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1926

Per Hallman 1869-1941, arkitekt, stadsplanerare och stadsplanedirektör i Stockholm 1922-27 var den som planerade bebyggelsen av Röda Berget. Typiska för Hallmans stadsmiljöuppfattning var att bebygga kuperade partier där byggnadsplanerna utgick från att gator och byggnader skulle följa terrängen. ”Brutna gator” gjorde att perspektiven aldrig blev för stora. Per Hallman har planerat många stadsdelar runt om i landet och inför stadsplaneringen av bergsområdet i nordvästra Norrmalm föreslog byggnadsnämnden namngivningen av Rödabergsgatan och Rödabergsplatsen (nuvarande Solvändan). De planterade gårdarna gav en stadsdel med många avskilda vrår och buskage som skyddade från såväl blåst som insyn. Detta bidrog till områdets intimitet, tysthet och privata karaktär. Föreningen BRF Nya Humleboet bildades den 7:e december 1925 som den 13:e HSB-föreningen i Stockholm. Fastigheten består av fem bostadshus på Gävlegatan 3-11 samt trädgårdsmark på gårdssidan.

FÖRENINGEN

Hsb brf Nya Humleboet i Stockholm

Föreningen

Brf Nya Humleboet (org nr: 702001-5561) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Humleboet vid byggåret 1926. Föreningen består av fem bostadshus på Gävlegatan 3-11, och omfattar 99 lägenheter med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi med en belåning om 1747kr/kvm. Föreningen har inga beslutade avigftsförändringar.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB, föreningen sköter själva panter, överlåtelseavgifter samt den tekniska förvaltningen.

Bredband och kabel-tv

Samtliga lägenheter är utrustade med ett uttag för Tele2 där grundutbudet av tv-kanaler ingår, samt ett uttag för bredband.

El och värme

Fjärrvärme samt kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen el-mätare placerad på källarplanet. 3-fas är indraget för innehavande bostad.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 207,5 kr av köparen.

Medlemskap

Nya Humleboet är en HSB-förening där en inträdesavgift om ca 500kr löses i HSB Stockholm av medlemmen själv, därefter tillkommer en årlig avgift till HSB på ca 200kr.

Gemensamma utrymmen

2 stycken tvättstugor med tillhörande torkrum belägna i källaren mellan Gävlegatan 9 och 11, stor innergård med mycket grönska, utemöbler ställs fram sommartid, soprum med viss källsortering, cykelrum i källaren.

Hiss

Hiss finns ej.

Förråd

Lägenheten disponerar ett rymligt vindsförråd samt ett källarförråd.

Renoveringar, i urval

2021-2022 Översyn av fjärrvärmecentralen. 2021 Tvättstuga och innegård. 2019 samtliga fönster mot Gävlegatan renoverades, 2018 taket och tvättstugorna renoverades, trapphusen målades , 2017 samtliga fönster mot gården renoverades, 2009 OVK genomfördes, 1995 stambyte vatten och avlopp samt el, 3-fas drogs in till samtliga lägenheter.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Kvarteret kring Röda Bergen är lugnt och trivsamt trots sitt centrala läge. Här har du tillgång till Vasastans breda utbud av restauranger, barer och caféer likväl som de stora stadsparkerna Vasaparken, Vanadislunden och Observatorielunden som ligger på promenadavstånd. Mysiga Hagaparken ligger nästgårds och även Karlbergsjön väntar med sina vackra promenadstråk. Här bor du mitt emellan Odenplan och Sankt Eriksplan med ypperliga kommunikationer med både tunnelbana, pendeltåg och busstorg. Gymkedjan Sats har lokaler mitt emot porten, och Friskis ligger längre ner på gatan. En stor Hemköp, apotek och Systembolag finns vid Torsplan medan mysiga Haga tårtcompani & bageri ligger precis runt hörnet, perfekt för att inhandla helgfrukosten.