Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Bäckvägen 68A
  [Område] => Telefonplan - Midsommarkransen
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 36 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 600 kr/mån Inkl. Värme, V/A. )

Bäckvägen 68A

FINT HÖRNLÄGE & FÖNSTER I TRE VÄDERSTRECK – ENRUMMARE MED CHARMIGT ORIGINALKÖK

FOTO: JOHANSSON STYLING: COPPARSTAD TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Bäckvägen 68A
Område
Telefonplan - Midsommarkransen
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
1 rum och kök
Area
36 kvm
Förvaltarens information
Avgift
2 600 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Driftskostnader

El
1 800 kr/år
Försäkring
1 900 kr/år
Övrigt
2 700 kr/år
Total driftskostnad
6 400 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Övrigt avser gas.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

VINTERVIKEN
Med badbryggor och promenadstråk. Här finns även Markus Aujalays restaurang Winterviken. Vintervikens trädgårdskafé.
LANDET
Restaurang och bar med god mat och events såsom spelningar.
SCANDWICH
Mackor, Quiz-kvällar och god stämning i Midsommarkransen.
SÖDERBERGS BAGERI
Bageri som ligger precis vid Telefonplans T-bana. Populärt bageri med goda bröd och bullar.

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Georg Lindberg 1942

Huset på Bäckvägen 68A byggdes mellan år 1944-1946 och ritades av arkitekt George Lindberg, och Ragnar Bengtsson var byggherre för projektet. Lindberg studerade vid Kungliga Tekniska högskolan år 1913–1917 och vid Kungliga Konsthögskolan år 1917–1919. Han praktiserade vid åtskilliga arkitektkontor och företog studieresor i både Tyskland och Italien. Föreningen BRF Reservoarpennan 1 bildades i sin tur år 1982 och består idag av 18 lägenheter på adresserna Bäckvägen 68A, 68B och 70. Utanför husen finns stor gemensam uteplats och gräsmatta med plats för grill och utemöbler. Extra mysigt är det att sitta vid bordet som placerats intill en liten syrenlund. Utöver detta finns också odlingspallar och cykelställ, och parkeringsplatser finns tillgängliga mot avgift.

FÖRENINGEN

Brf Reservoarpennan 1

Antal lägenheter och lokaler

Brf Reservoarpennan 1 en äkta förening och registrerades 1982. Föreningen består av ett flerbostadshus på fastigheten Reservoarpennan 1. Föreningen består av 18 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Det finns även en hyreslokal i föreningen. Den totalt boytan är 648 kvm och lokalen är 36 kvm.

Mark

Föreningen har ett tomträttsavtal med Stockholms stad som omförhandlas 2022.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos IF Skadeförsäkring. Styrelsen är där igenom även ansvarsförsäkrad och det ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

Urval renoveringar

Elstambyte, 1997. Rörstambyte, 2002. Fösterrenovering, 2004. Installation säkerhetsdörrar, 2008. Stamspolning, 2017. Fiber indraget, 2016. OVK och underhåll tvättstuga, 2020.

Kommande renoveringar

Under hösten 2021 planerar de fasadrenovering och dränering. Inga andra stora renoveringar planerade i nuläget.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och en låg belåning sedan långt tillbaka. De har långfristiga skulder på ca 600 tkr vilket ger en mycket låg belåning på ca 2 300kr/kvm boyta. I och med kommande renovering och inflation kommer avgifterna höjas med 200kr från och med 1/1-2022. Det finna inga andra avgiftsändringar beslutade.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam trädgård utanför huset med sittplatser, grill och odlingsmöjligheter. I källaren finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det finns två parkeringsplatser i föreningen som är upptagna i nuläget, kösystem tillämpas. Det finns även cykelrum i huset.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

Värme & V/A ingår i avgiften. Fibernät finns indraget till lägenheterna och levereras av Stockholms Stads-nät. Medlem tecknar själv abonnemang för bredband och kabel-tv.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet. Föreningen godkänner andrahandsuthyrning samt enligt stadgarna.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen. Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 10%.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse, stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Bäckvägen 68A ligger i ett optimalt område mitt emellan Telefonplan och Aspudden, vilket innebär att det är 5-10 min gångavstånd till både Aspudden centrum med restauranger, vinbar och bageri, och till Telefonplan med ytterligare matställen och mataffär samt populära restaurangerna Landet och KRUBB. Området kring Telefonplan expanderar för fullt och här kommer så småningom ännu fler butiker och restauranger att öppna. Vidare ligger Konstfack väldigt nära tillsammans med Klättercentret. Området är mycket lugnt och härligt naturnära. Det finns ett stort skogsområde ned mot Örnsberg och Aspudden där man kan springa och promenera. Och lite längre bort ligger både mysiga Vinterviken och Örnsbergs klippbad.