Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lilla Nygatan 16
  [Område] => Gamla stan
  [Våning] => 1 av 4, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 64 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054: [Tomtareal] => [Avgift] => 1 781 kr/mån inkl. vatten, bredband och basutbud kabel-tv )

Lilla Nygatan 16

SOBERT, SNYGGT OCH VÄLPLANERAT – ELEGANT MÖJLIG TREA

FOTO: JOHANSEN STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Björn Schumacher
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lilla Nygatan 16
Område
Gamla stan
Våning
1 av 4, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
64 kvm
Faktisk uppmätn norm SS 21054:
Avgift
1 781 kr/mån inkl. vatten, bredband och basutbud kabel-tv

Driftskostnader

Uppvärmning
10 000 kr/år
Försäkring
2 400 kr/år
Total driftskostnad
12 400 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Hushållsel är inräknad i uppvärmningskostnaden. Varje lägenhet har sin egen varmvattenberedare och betalar individuellt för uppvärmningen av varmvatten.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gamla Stans Fisk
Stockholms äldsta fiskaffär med trevlig personal och goda luncher
Tweed
Mysig inredning, god barmat och bra drinkar
Promenad runt Skeppsholmen
Härlig promenad som tar 45 minuter från dörr till dörr från lägenheten
Skeppsbrons bageri
Här köper vi helgfrukostbröd och en av stans godaste semlor
W8-club
Gym med bra maskiner och god tillgänglighet
Portofino
Bra italiensk mat, skönt med hämtmat i Coronatider

Arkitekturen

Arkitekt: Johan Eberhard Carlberg 1741

I kvarteret Midas mellan Mälartorget och Lilla Nygatan byggdes på 1740-talet ett sockerbruk med en magasinsbyggnad och ett bostadshus ritade av Johan Eberhard Carlberg som var en av tidens stora husritare och som även blev stadsarkitekt i Stockholm. År 1902–1903 genomfördes en genomgripande om- och nybyggnad på fastigheten då samtidigt mycket av de ursprungliga byggnaderna revs. Enligt Samfundet S:t Eriks inventering finns emellertid vissa delar bevarade från ursprungsbyggnaden, som dörrfoder och paneler. Den nya byggnaden ritades av en av den tidens populäraste arkitekter, Sam Kjellberg. Han ritade en ståtlig jugendbyggnad i fem våningar samt inredd suterrängvåning som framför allt inrymde kommersiella lokaler. I början av 1980-talet genomfördes en större ombyggnad och huset blev ett bostadshus. Här huserar idag Brf Midas 5 som består av 39 bostadsrättslägenheter och 1 bostadsrättslokal. I huset finns en gemensam tvättstuga på entréplan med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, samt bastu och cykelrum. Dessutom har de boende en fin innergård vilket hör till ovanligheterna i Gamla stan.

FÖRENINGEN

Brf Midas 5

Föreningen

Brf Midas 5 (orgnr. 714000-2143) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Midas 5 år 1978. Föreningen består av ett gathus med adresserna Lilla Nygatan 16, Mälartorget 15 och Tyska Brinken 36 och omfattar 39 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens långfristiga skulder ligger på ca 6,6 mkr, dvs 2 313 kr/kvm boyta. En mycket låg belåningsgrad för Gamla stan. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revac Redovisningsbyrå AB. Teknisk förvaltning sköts av Åkerlunds Fastighetsservice AB.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 500 kr av säljaren.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 3-4 kvm.

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga på entréplan utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp samt mangel, tre cykelrum och en bastu i gången mellan Mälartorget och Lilla Nygatan, samt uteplats på gemensam innergård.

Bredband och kabel-tv

Fiber med hastighet 100/100 Mbit/s och kabel-tv levereras av Telia vars grundutbud ingår i månadsavgiften.

Renoveringar, i urval

2018 renovering av cykelrummen samt soprum, renovering av hissen på Lilla Nygatan. 2017 renovering av tak, putsning av fasad mot innergård. 2014 installation av rörelsesensorer för belysning vid samtliga entréer, radonmätning genomförd och godkänd, OVK-besiktning genomförd. 2012 byte av stammar i badrum, renovering av hiss. 2006 renovering av fasad på Lilla Nygatan. 2002 renovering av fasad på Mälartorget 15.

Planerade renoveringar

Fönsterrenovering under 2021-2022.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts av den tekniska förvaltaren.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2019 kontakt med styrelsen 17 feb 2021. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Att bo i Gamla stan är speciellt på många sätt. Här är historien alltid närvarande, men mitt i allt detta finns även vardagslivet med skola, dagis och Konsumbutik. Du gör snabbt ön till din egen och får dina favoritställen bland det stora utbud stadsdelen har att erbjuda. Unika företeelser som lucköppningen i december och att bada på Storkyrkobadet är exempel på saker som ger det lilla extra till livet i Gamla stan. Utgångsläget att nå övriga staden är det allra bästa oavsett om du vill promenera eller åka med allmänna kommunikationer. På Lilla Nygatan bor du endast ett kvarter från tunnelbanans röda och gröna linje, liksom flera busslinjer. Dessutom ligger Gamla stans cykelaffär bara tre portar bort - mycket praktiskt om du får punka. Att köra bil till Gamla stan är inte alls krångligt som man kanske kan tro. Här brukar inte vara svårt att finna parkeringsplats. Skeppsbron har inga städdagar och boendeparkering gäller dessutom i hela innerstaden. Båtar till Skeppsholmen och Djurgården tar dig på tio minuter till natur, kultur och nöjen på andra öar.