Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Schlytersvägen 69
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 4, ej hiss
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 106 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 6 819 kr/mån Inkl. Värme, V/A. )

Schlytersvägen 69

TIPTOP PÅ TREDJE VÅNINGEN – NYRENOVERAD FYRA MED BALKONG MOT PARK

STYLING: GARDE FOTO: BOUKARI TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Katarina Ljung
Grundare & Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Schlytersvägen 69
Område
Aspudden
Våning
3 av 4, ej hiss
Rum
4 rum och kök
Area
106 kvm
Förvaltarens information
Avgift
6 819 kr/mån Inkl. Värme, V/A.

Driftskostnader

El
4 000 kr/år
Försäkring
3 800 kr/år
Total driftskostnad
7 800 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Driftkostnader beräknade enligt schablon.

planskiss

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Eric Rasmusson, 1945

Huset på Schlytersvägen 69, Stenskvättan 15, uppfördes mellan 1944 och 1945 efter ritningar av arkitekt Eric Rasmusson. Huset har tre våningar plus inredd vind och en fasad putsad i en gul kulör. Fönster och balkonger är ursprungliga från byggåret. Huset har getts grön klass i Stockholms stads kulturhistoriska klassificering, vilket innebär att den är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, konstnärlig eller miljömässig synpunkt.

FÖRENINGEN

Brf Stenskvättan 15

Antal lägenheter och lokaler

Brf Stenskvättan 15 en äkta förening belägen på fastigheten Stenskvättan 15 och består av en byggnad. Husen uppfördes 1945 och föreningen registrerades 2015. Föreningen består av 16 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 1 hyresrätt. Den totala bostadsytan är 707 kvm. Föreningen godkänner juridisk person som ägare.

Mark

Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av tomträttsavgäld.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning sköts av Nabo.

Urval renoveringar

Ny entréport, 2020. OVK & energideklaration, 2020 (Energideklarationen har inte kommit in till styrelsen ännu, därav saknas den i annonsen). Nybyggnad och försäljning av bostäder på bottenplan, 2016. Renovering av tak, tvättstuga, 2016. Stammarna i huset har bytts delvis sedan husets uppbyggnad. Stammarna i källaren är i gott skick.

Kommande renoveringar

Under 2021 planerar de att renovera befintliga fönster. Delar av fastighetens vatten- och avloppsstammar ska relinas/bytas under 2021, något som dock inte påverkar denna lägenhet då det redan är gjort i samband med renoveringen. De kommande renoveringarna kommer täckas av pengarna som föreningen har i kassa & bank.

Ekonomi

2019 tillsattes en ny styrelse i föreningen och sedan dess har föreningen genomgått flera åtgärder för att stärka dess ekonomi. De höjde då avgifterna med 20% samt sålde en hyresrätt som bostadsrätt. I dagsläget är de långfristiga skulderna 12,125 mkr vilket ger en belåning på ca 17 000/kr/kvm boyta. Föreningen har dessutom 2 mkr i kassa & bank. (Information från styrelsen 2020-12-20). Föreningen planerar inte att ta upp några ytterligare lån. Pengarna i kassa & bank ska täcka kommande renoveringar och förhoppningsvis räcka till ytterligare amorteringar. Det finns en hyresrätt kvar i föreningen vilket ses som en bra dold tillgång. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar över en gemensam tvättstuga i källaren. På bottenplan finns även ett stort soprum. Tills vidare städar varje medlem trapphuset 2ggr/år, sedan avtalet med städfirman sagts upp. Styrelsen ska ta upp frågan om förändring av detta på nästa årsstämma. Lägenheten disponerar över ett källarförråd.

Parkering

Boendeparkering gäller längst gatorna, se Stockholm Stads hemsida för mer information.

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och Kabel-TV

I avgiften ingår värme & vatten. Det finns inga planerade avgiftshöjningar. Fiber finns indraget i huset och medlemmarna står själva för att teckna abonnemang med IP-only. Kabel-tv levereras via ComHem.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp debiteras av köparen. Pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-12-30, föreningens stadgar samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du i en mysig och familjär småstadsmiljö i hjärtat av Aspudden, omgiven av många pärlor och bra service; bageri, bokhandel, cykelaffär, ICA, bibliotek, apotek m m, samt flera mysiga matställen, som Kniv & kavel och Fabelbar. Naturen och vattnet finns heller inte långt borta och det är nära till bad vid Örnsbergs klippbad och i Vinterviken, där man också kan fika på det mysiga trädgårdscaféet omgiven av fina kolonilotter. Det är också lätt att ta sig till andra stadsdelar som Midsommarkransen och Telefonplan, och när stadslivet lockar ligger tunnelbanan bara ett par minuter bort, eller sätt dig på cykeln och nå Söder på tio minuter.