Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Slipgatan 2
  [Område] => Södermalm - Hornstull
  [Våning] => 3 av 6, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 37 kvm
Enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 2 253 kr/mån )

Slipgatan 2

DRÖMLÄGE! VÄLPLANERAD FUNKIS MED BALKONG MELLAN PULS OCH LUGN

FOTO: ÖSTLING STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Slipgatan 2
Område
Södermalm - Hornstull
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
37 kvm
Enligt uppmätning
Avgift
2 253 kr/mån

Driftskostnader

El
2 400 kr/år
Försäkring
1 700 kr/år
Total driftskostnad
4 100 kr/år
Drift räknat på
1 person
Kommentar
Uppskattade kostnader

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

TJOGET
En av världens 50 bästa barer (worlds50bestbars.com) och en institution i området och i stan. Här kan du som köpare få vissa fördelar av säljaren som är en av ägarna.
PICCOLO ANGELO
Här finns Sveriges bästa gyros
CAFFE DELLO SPORT
Italienskt sportkafé som det var på 80-/90-talet. Tiden har stått stilla på ett mysigt sätt
LISBETH JANSON LANTHANDEL
Ekologiska och närodlade grönsaker som säljs runt hörnet från lägenheten
HO'S
Riktigt kinesiskt kök som legat i området i 30 år. Maten smakar underbart

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Bocander & Cronvall 1939

Huset i hörnet av Slipgatan och Högalidsgatan, Slipen 40, uppfördes under 1939–1940 efter ritningar av Martin Bocander & Albin Cronvall. Denna produktiva arkitektduo ritade många byggnader i Stockholm, framför allt under 1920-talet, men skapade även ett antal stilfulla funkishus, som detta. Byggherre och byggmästare var Claes Groschinsky, en driftig och mångfasetterad man som i början av 1930-talet startade byggfirma och köpte upp ett trettiotal tomter i Bergsund, och därefter kom att uppföra ett stort antal byggnader av olika slag runt om i staden. Slipen 40 har sex våningar med en kungsvåning överst och en ljusgul slätputsad fasad.

FÖRENINGEN

Brf Slipen 40

Föreningen

Brf Slipen 40 (org. 716420 –1050) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Slipen 40 år 2000. Föreningen består av ett gathus med adress Slipgatan 2 och omfattar 46 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 887 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 8 Mkr med en kassa på ca 1,2 Mkr. Man har ett positivt kassaflöde och goda intäkter från lokalen, under 2019 amorterade man 300 Tkr och för andra året fick medlemmarna en avgiftsfri januari. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om f n 1 183 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2020 nytt golv och nya möbler till takterrassen, 2019 reparation av fasaden mot vattnet, 2018 renovering i uthyrningslokal, målning av hisskorg och hissdörrar, energideklaration utförd, nytt sophus, 2017 nytt golv till takterrass, automatisk trappbelysning installerades, 2016 OVK genomförd, brandskyddsrond, 2015 målning av tak, stamspolning, renovering av hiss, 2012 renovering av fönster, ny port i entrén, 2006 säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter, 1996 stambyte i kök och badrum, nya balkonger, ytskiktsrenovering i samtliga lägenheter, byte av elstigare, fasadrenovering.

Planerade renoveringar

Löpande underhåll sker, inga större renoveringar planeras.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten har bredband via Telenor, 250/250 Mbit/s, som är kostnadsfritt sedan 1 juni 2019, kabel-tv via ComHem vars grundutbud ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel och torkskåp, en trevlig takterrass i västerläge med möbler, källare och vindsförråd, grovsoprum, cykelförråd

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Hemsida

www.brfslipen40.se

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i oktober 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

I första huset på Slipgatan bor du med ett härligt sjönära läge, precis intill broarna mot Reimersholme och Långholmen, och man har härliga promenad- och löpstråk och badplatser runt knuten. 50 meter från huset finns också ett utegym och en liten fotbollsplan. Och dessutom har du lika nära till en massa restauranger, butiker, galleria, service och kommunikationer. Att sysselsätta sig i området är inga problem; sola, bada och ha picknick, hyra kajak och SUP, spela minigolf, träna på gym både ute och inne, spela fotboll eller gå på Bio Rio, för att ta några exempel. Här händer det alltid något. När du ändå vill förflytta dig någonstans är utgångsläget det allra bästa. Det är enkelt att röra sig mellan stadsdelarna och röda linjen och flera busslinjer, bl a 4:an, trafikerar nära.