Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Åsögatan 135
  [Område] => Södermalm - Katarina
  [Våning] => 2 av 5, hiss finns
  [Rum] => 4 rum
  [Area] => 113 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 518 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv )

Åsögatan 135

Magnifik familjevåning i sekelskifteshus med två kakelugnar och ljuvlig atmosfär

FOTO:ÖSTLING STYLING:VANKEPPEL TEXT:ERIKSSON

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Konstantin Dallas
Reg fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Åsögatan 135
Område
Södermalm - Katarina
Våning
2 av 5, hiss finns
Rum
4 rum
Area
113 kvm
Föreningens information
Avgift
4 518 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv

Driftskostnader

El
2 100 kr/år
Försäkring
8 040 kr/år
Total driftskostnad
10 140 kr/år
Drift räknat på
4 personer

planskiss

ARKITEKTUR JUGEND

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: 1899-1901 LARS BÄCKVALL

Fastigheten Dagakarlen 31 uppfördes efter ritningar av arkitekt Lars Bäckvall, som avslutade sin arkitektutbildning på 1890-talet. År 1891 begav sig Bäckvall till Chicago för vidare studier och för att pröva lyckan med att driva eget. Fyra år senare var han återigen hemma i Stockholm och arbetade som både arkitekt och byggmästare. Bäckvall har faktiskt ritat alla hus på Åsögatan 125-137 samt många byggnader runt om i Stockholm, både på Södermalm och i Vasastan. Huset renoverades på1920-talet, då en del av lägenheterna fick badrum. Efter detta dröjde det till 1980-talet innan huset renoverades ordentligt med nya stammar och fönster samt renoverad fasad. Sedan dess har inte mycket ändrats i huset förutom att det lagts till balkonger mot gården. I detta hus bor du bra med en skön mix av trevliga grannar. Föreningen har en mysig innergård med trädäck, grillplats och planteringar. Vidare finns cykel-barnvagnsförråd, tvättstuga (nya maskiner på ingång) och förrådsutrymmen i källaren.

FÖRENINGEN

Brf Sillpackaren

Brf Sillpackaren 769603-4060

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen är en äkta föreningen och äger fastigheten Dagakarlen 31. Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt två lokaler. Huset ritades av arkitekt Lars Bäckvall och uppfördes 1899-1901.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen förvärvade fastigheten 2000.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mälardalens Bostadsrättsförvaltning och den tekniska förvaltningen sköts av FSS Fastighetsservice AB.

Renovering

Fastigheten totalrenoverades av förre ägaren 1981 då stammar, fönster och elstigar byttes ut samtidigt som fasaden renoverades. Fastigheten bytte delar av stammarna 2002 - 2003. 2000 renoverades taket och år 2003 trapphusen och tvättstuga. 2017 Stamspolning. 2018 Takrenovering, fasadrenovering samt utrustning i tvättstuga. 2019 Gårdsrenovering.

Aktuella renoveringar

Föreningen har precis uppdaterat sin underhållsplan och den enda större åtgärden de närmaste åren är fönstren. Det kommer dock inte att göras 2021.

Ekonomi

Föreningen kommer att höja månadsavgiften med 5 % för 2021. Ytterligare någon mindre höjning kan bli aktuell 2022 och/eller 2023. Totalt höjningsbehov uppskattar man till totalt 10 %. Det har inte upptagits några nya lån sedan årsredovisningen 2019, däremot kommer föreningen att ha amorterat 95.000 kr på lånen när 2020 är slut.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning får ske med tillstånd från styrelsen.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Stockholm.

Trappstädning

Föreningen har anlitat städfirma för detta så det är inget de boende själva behöver sköta.

Städdagar

Föreningen har en gemensam städdag en gång per år. I samband med detta beställer föreningen vanligtvis hämtning av grovsopor för föreningens medlemmar.

Tvättstuga

Tvättstuga finns i föreningen.

Gemensamma utrymmen

Innergård, grillplats, cykelställ och planteringar. Det finns cykelrum/barnvagnsrum. Lägenheten disponerar ett stort förråd om ca 10 kvm.

Bredband och Kabel-TV:

Comhem (basutbud för kabel-TV ingår i avgiften).

Juridisk person:

Juridisk person godkänns ej i föreningen.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-12-02 samt årsredovisning 2019. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Roligare och centralare än så här blir det inte på Söder. Lägenheten ligger tryggt på en lugn och tyst del av Åsögatan mitt i Sofo - här bor du med Nytorget runt hörnet och populära restaurang- och butiksstråk för dina fötter. Missa inte ett besök hos mysiga fiket Älskade traditioner på Södermannagatan, som nyss fick en utmärkelse av White guide. Eller ett besök i någon av de härliga och färgstarka retrobutikerna Sivletto och Daisy Dapper. Utöver allt detta finns Medborgarplatsens och Götgatans service, folkmyller och storstadspuls bara några steg bort. Varma sommardagar bjuder gröna och sköna Vitabergsparken på välbehövlig svalka och här finns gott om gräsytor för både lek och picknick. Se också till att njuta av en promenad i en av Stockholms äldsta och numer k-märkta koloniträdgårdar från år 1906 - Barnängens koloniträdgårdsförening. Bättre kommunikationer än i dessa kvarter är dessutom svårt att finna. Närmaste tunnelbana hittar du vid Medborgarplatsen och du har även mycket nära till innerstadsbussar.