Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Furusundsgatan 14
  [Område] => Gärdet
  [Våning] => 0 av 7, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 83 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 224 kr/mån inkl värme, v/a, Com Hem basutbud [Pris] => )

Furusundsgatan 14

VACKER OCH VÄLRENOVERAD FUNKIS MED BALKONG I SYDVÄST OCH ÖPPEN SPIS, MÖJLIG 4:A

FOTO: BOUKARI STYLING: LINDHOLM TEXT: MURÉN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Henriette Gerson
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Furusundsgatan 14
Område
Gärdet
Våning
0 av 7, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
83 kvm
Föreningens information
Avgift
4 224 kr/mån inkl värme, v/a, Com Hem basutbud

Allmänt om fastigheten

El
4 600 kr/år
Försäkring
3 984 kr/år
Total driftskostnad
8 584 kr/år
Drift räknat på
3 personer

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Gärdets sportfält
Lek, motion, utegym, eljusspår m m bara 5 minuter bort.
Fältöversten
Med bl a en av stans bästa matbutiker Sabis där den matlagningsintresserade hittar allt. Osten har inte en disk – den har ett rum!
Tunnelbananoch Ica Nära
Bara 2 minuter från porten.
Stora skuggans 4H-gård
Mysig utflykt på promenadavstånd.
Kampementsbadet
Bad och simning endast 10 minuter hemifrån.

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölén 1938

Karteschen 7 på Furusundsgatan 14 är ett punkthus i sju våningar som uppfördes 1938 och ritades av Sture Frölén. Frölén har ritat många namnkunniga byggnader i Stockholm med omnejd, bland annat Kungliga Tennishallen, Solna Centrum och Huddinge kommunhus. Just på Gärdet har han också ritat mycket. Hans hus kännetecknas av stil och elegans med sinne för detaljer och fina planlösningar. Sture Frölén fick till och med en OS-medalj i arkitektur vid OS i London 1948 som var det sista olympiska spel där det också tävlades i arkitektur och andra konstarter.

FÖRENINGEN

Brf Karteschen 7

Föreningen

Brf Karteschen 7 (org. nr 716417-5601) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Karteschen 7 år 1982. Föreningen består av ett gathus beläget på Furusundsgatan 14, och omfattar 61 lägenheter med bostadsrätt (antal ägare är 57 eftersom några lägenheter har slagits ihop). Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 2 181 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Bredband och kabel-tv

Fastigheten är ansluten till Com Hems kabel-nät för tv och bredband. Grundutbudet via Com Hem ingår i avgiften.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renoveringar

2019 ny undercentral för fjärrvärmen, ombyggnad av pumprum, 2018 nytt hissmaskineri, elektroniskt styrsystem, nya säkerhetsfunktioner, ny säkerhetsdörr hissen, målat hisschakt, 2017 byte av samtliga elementventiler till termostatventiler, byte av alla vindsfönster till underhållsfria fönster, renovering och målning av alla lägenhetsfönster och källarfönster, 2016 installation av säkerhetskåpor på lägenhetsdörrar, 2015 byte avloppsstam mellan fastigheten och anslutningen i gatan, byte portkodlås, målning trappräcken utomhus, målning trapphus, målning stuprörsanslutningar, målning golv, väggar och tak undercentral, målning tak och väggar cykelrum, renovering ytter- och innerdörrar cykelrum, förbättring tillträde tak, dammbindning golv cykelrum och lägenhetsförråd, byte tvättmaskin mangelrum, 2014 byte dränpump tvättstuga, 2013 byte rökgasfläkt, 2012 renovering tvättstuga, utvändig fönstermålning, 2011 hisskorg renoverad, 2010 nya säkerhetsdörrar, 2008 nytt reglersystem till värmecentralen, 2007 reparation av sopkärl till sopsug, 2006 renovering av rökgasfläktar, rensning av ventilationskanaler, tätning av rökkanaler, 2004 nytt expansionskärl, 2003 utvändig fönstermålning, 1999 ny ytterport, omläggning av tak, putsning av fasad, 1997 elstambyte och rörstambyte, 1994 installation av sopsug.

Planerat underhåll

2020 målning balkongfästen, putslagning av fasaden, underhåll av piskbalkongen, översyn/byte av rökgas- och frånluftsfläktar med kanaler. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till år 2047.

Hiss

Hiss finns.

Förråd

Lägenheten disponerar två källarförråd om sammanlagt ca 3 kvm.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och cykelförråd.

Garage

Det finns 6 garageplatser à 1 800 kr/mån i huset, samt 6 parkeringsplatser à 1 100 kr/mån utomhus, f.n. kö.

Städning och städdagar

Trappstädning och trädgårdsskötsel sköts på entreprenad.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument i september 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Furusundsgatan och Gärdet är ett riktigt funkiseldorado. När området var nybyggt var det mycket uppmärksammat för sina moderna och påkostade lägenheter. Många av dåtidens kändisar flyttade till ”Gärdets lyxkaserner” som de ibland blev kallade. Till exempel bodde Josef Frank på Rindögatan 52, i kvarteret intill detta hus. Gärdet är en grön lunga i staden med direkt närhet till Östermalm och Djurgården. Du bor nära trevliga Tessinparken och Fältöversten vid Karlaplan med stort utbud av butiker, restauranger och service och når både Gärdets tunnelbanestation och busslinje 1 på ett par minuter. Möjligheterna till motion och rekreation är många, då du förutom själva Gärdet bor nära bland annat Kungliga Tennishallen, Stadion, Östermalms idrottsplats och Kampementsbadet. Många institutioner är också belägna i området som Svenska Filminstitutet med sin brutalistiska byggnad, Dramatiska Institutet vid gamla Konstfackskolan, Krigsarkivet och den nybyggda Kungliga Musikhögskolan.