Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Sverkersgatan 2
  [Område] => Aspudden
  [Våning] => 3 av 6, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 69 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 993 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Tillkommer tillägg för bredband 89 kr/mån )

Sverkersgatan 2

BURSPRÅK OCH BALKONG OVANFÖR TRÄDEN – MYSIG FAMILJETREA INTILL ASPUDDSPARKEN

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: BECK REMNES

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sverkersgatan 2
Område
Aspudden
Våning
3 av 6, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
69 kvm
Förvaltarens information
Avgift
3 993 kr/mån Inkl. Värme, V/A. Tillkommer tillägg för bredband 89 kr/mån

Driftskostnader

El
3 600 kr/år
Försäkring
2 844 kr/år
Total driftskostnad
6 444 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna, 2 barn

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Aspuddsparken
Vinterviken
Restaurang Kniv & Kavel
Trädgårdscaféet
Eoshälls 4h gård

ARKITEKTUR 40-TALET

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sture Frölén 1947

Huset på Sverkersgatan 2 uppfördes mellan år 1947-1950. För ritningarna stod Sture Frölén, född år 1907. En stilsäker arkitekt som efter avslutade studier vid Kungliga Tekniska högskolan och Kungliga Konsthögskolan framgångsrikt kom att rita ett stort antal bostadshus i Stockholm och närförort. Gemensamt för hans verk är den höga kvalitén, genomtänkta planlösningar och ett stort mått elegans. Sture Frölén är förvånansvärt bortglömd idag, men hans byggnader lever vidare och hans stora produktion rymmer många verk av hög klass. Ett Frölénhus är alltid lite elegantare än sin granne, förutsatt att han inte ritat också det. Bland hans mest kända byggnader finner man Kungliga Tennishallen och Immanuelskyrkan. 1950-talets arkitektur präglades till en början av modernismen som fick sitt fäste under funktionalismen. Fastigheten på Sverkersgatan har en ljust putsad fasad och är symmetriskt upputformad med enluftsfönster och burspråk. Föreningen erbjuder en stor och bra tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett stort torkskåp och en mangel. Det finns även ett stort cykelförråd i källaren samt ett väl tilltaget barnvagnsförråd i markplan. Fyra garageplatser finns tillgängliga mot avgift via kösystem, och gratis parkering för boende hittas på föreningens mark på baksidan av huset.

FÖRENINGEN

Brf Kolibrin

Antal lägenheter och lokaler

Brf Kolibrin (769609-1375) är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2002 och förvärvade fastigheten Kolibrin 1 år 2009. Fastigheten består av ett flerbostadshus med 28 lägenheter varav 24 är upplåtna med bostadsrätt, fyra med hyresrätt samt ett garage med tre p-platser. Den totala boytan är 1 680 kvm.

Mark

Föreningen äger marken.

Förvaltare

Ekonomisk och teknisk förvaltning sköts av Nordstaden AB.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Urval renoveringar

2021 pannrum renoverades och gjordes om till cykelrum, 2020 stamspolning, gruppavtal med ComHem / Tele2, renovering av tvättstuga med nya torkskåp, byte av samtliga balkonger, 2018 dränering runt fastigheten, renovering av barnvagnsrum, renovering av skyddsrum / lägenhetsförråd, 2016 byte av stam- och radiatorventiler för värmedistributionen, 2015 renovering av tappvattenledningarna och ombyggnad av badrum i tre hyreslägenheter, 2011 relining av avloppsstammar, byte av samtliga fönster och balkongdörrar, renovering av el, 2010 omläggning av tak samt renovering av takterrass.

Kommande renoveringar

Inga större renoveringar på gång, det som är planerat under 2022 är renovering av kök i en utav hyresrätterna.

Ekonomi

Föreningen har stabil ekonomi och föreningens lån uppgår till 10 mkr vilket ger en belåning på 7 047kr/kvm boyta. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel, cykelrum i källarplan och barnvagnsrum i markplan samt en gemensam takterrass, tre garageplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar, f n kö, på baksidan av huset finns ytterligare 11 p-platser där medlemmar kan parkera utan kostnad (först till kvarn)

Vad ingår i månadsavgiften, Bredband och kabel-tv

Värme & v/a ingår i avgiften, försäkringens bostadsrättstillägg. Denna lägenhet disponerar över ett större vindsförråd & ett mindre källarförråd. Föreningen tecknade nyligen gruppavtal med ComHem/ Tele 2 för bredband, en obligatorisk avgift om 89 kr/ månad tillkommer.

Överlåtelseavgift och medlemskapsavgifter

Köpare betalar överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet (f n 1 190 kr) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet.

Juridisk person, delat ägande

Juridisk person godkänns ej i föreningen, delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens styrelse i november 2021, stadgar samt senaste årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Aspudden är ett grönskande område med ett fint litet centrum där det finns caféer, restauranger, bokhandel och matbutik. Här har du tillgång till fina promenader och bad runt Vinterviken och Trekanten, samtidigt som du inom gångavstånd når Liljeholmen med dess serviceutbud. I Aspuddsparken kan du hälsa på små söta djur, ett trevligt bestyr för både stora och små. Det är en levande stadsdel med integritet och en lugnare puls. Tryggt och mysigt med mycket barnfamiljer och trevliga invånare. Fin arkitektur, nära till naturen liksom staden och bra kommunikationer. Det tar endast 12 minuter till T-centralen med tunnelbanan, och till Södermalm är det cykelavstånd.