Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skridskovägen 9D
  [Område] => Västertorp
  [Våning] => 0 av 4, hiss finns
  [Rum] => 4 rum och kök
  [Area] => 101 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 5 517 kr/mån Inkl. värme & V/A. Obligatoriskt tillägg om 129kr/månad tillkommer för bredband. )

Skridskovägen 9D

LJUS OCH LUFTIG FAMILJEFYRA MED 40 KVM TERRASS

FOTO: SPINNELL STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Josefin Widman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skridskovägen 9D
Område
Västertorp
Våning
0 av 4, hiss finns
Rum
4 rum och kök
Area
101 kvm
Förvaltarens information
Avgift
5 517 kr/mån Inkl. värme & V/A. Obligatoriskt tillägg om 129kr/månad tillkommer för bredband.

Driftskostnader

El
7 000 kr/år
Försäkring
4 149 kr/år
Total driftskostnad
11 149 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
2 vuxna och 2 barn i hushållet.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Västertorps sim- och idrottshall
Hägerstensbadet på sommaren
Parkleken Lugnet
Viet Bistro vid Telefonplan

ARKITEKTUR 1950-1965

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Laudon 1957

Västertorps gymnasium, eller Västertorps läroverk som var dess ursprungliga namn, ritades på 1950-talet av arkitekt Curt Laudon, en man som ritat många skolbyggnader, både i Stockholm och runt om i landet. Under 2007–2009 byggde Oscar Properties tillsammans med WAK Arkitekter om skolan till bostäder. Västertorps gymnasium är en klassisk 1950-talsbyggnad som bevarar mycket av sitt ursprungliga utseende, men har kompletterats med balkonger i samband med ombyggnaden. Alla lägenheter har balkong och/eller terrass. Man har tagit vara på många ursprungliga detaljer som marmorgolv, stora glaspartier och trapphus.

FÖRENINGEN

Brf Skridskoprinsessan

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen köpte fastigheten 2008 och Oscar Properties omvandlade den gamla skolan till bostäder som stod färdiga 2009. Föreningen är en äkta sådan och består av 62 lägenheter upplåtna med bostadsrätt om totalt 5691kvm boyta. Huset ritades som en skola av Laudon år 1957.

År föreningen övertog fastigheter

Bostadsrättsföreningen Skridskoprinsessan förvärvade fastigheten år 2009.

Mark

Föreningen innehar marken med äganderätt och påverkas ej av tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastum.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår för medlemmarna. Se föreningens hemsida för mer information.

Garage och parkering

Föreningen har 40 parkeringsplatser runt huset. De vanliga parkeringsplatserna kostar 450 kr/mån. 10 platser har elbilsladdning och de kostar 700 kr/mån (exklusive el). Separat kö som administreras av ViRedo AB, tel. 08-55516060.

Renovering

Huset byggdes år 1956 som gymnasieskola och har sedan dess haft ett antal olika användningsområden - år 2008-2009 totalrenoverades huset och gjordes om till bostäder. 2013 reparerades hissen, en ny entré byggdes, tvättstugan kompletterades med en grovtvättmaskin och stammarna spolades. 2014 målades taket. 2016 underhållsmålades föreningens fönster samt renovering/byte av karmar vid behov. Hissen renoverades i C-porten och OVK-besiktning genomfördes. 2017 utfördes en stamspolning. 2019/20 installerades bergvärme och hissarna renoverades. Det installerades även 10 laddstolpar för bilar.

Kommande renoveringar

Taket kommer renoveras i närtid. Hur föreningen finansierar det är ej beslutat troligtvis kommer föreningen låna pengar för att finansiera detta.

Ekonomi

Föreningen är relativt ny och har amorterat löpande sedan den bildades för 11 år sedan. Föreningen har långfristiga skulder på ca 66,5 mkr vilket ger en belåning på ca 11600kr/kvm. De har dessutom ca 7 mkr i kassa & bank (årsredovisning 2019). Räntorna på de långfristiga skulderna sänktes betydligt under 2019 då de omförhandlades. De har dessutom fått ned uppvärmningskostnaderna genom att installera bergvärme. Det finns inga avgiftsändringar beslutade.

Avgifter

Avgiften betalas kvartalsvis och innefattar värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 129 kr/mån för bredband (1000/1000 mbit/s) och Telia Play (linjär tv samt playtjänster i tv-boxen) tillkommer avgiften. Inga avgiftsförändringar är planerade. Överlåtelseavgift (2,5% av prisbasbeloppet) samt pantsättning (1% av prisbasbeloppet) betalas av köpare.

Gemensamma utrymmen

Utanför huset finns det ett skogsparti med uteplats och tillhörande lekplats. Platsen används som föreningens mötesplats med grill och gemensamma aktiviteter. Innergården har renoverats under 2020 med en ny pergola, sittplatser och planteringar. Ett hobbyrum finns i föreningen, samt ett grovsoprum och separata sopkärl med sortering. Föreningen har även ett stort antal parkeringsplatser samt en tvättstuga i port 9E. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, och en torktumlare. Cykelrum finns i källaren i trapphus D.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Delat ägande godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida, årsredovisning för 2019 samt representant för styrelsen under november 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. http://www.skridskoprinsessan.se/.

OMRÅDET

Stadsplanen för Västertorp stod färdig 1947. Förutom vanliga gator planlades här ett nät av gångvägar som gjorde det möjligt att ta sig från centrum och kommunikationspunkter till bostäderna utan att störas av trafiken. Västertorp var det första trafikseparerade centrumet i hela Sverige, en modell som sedan kom att dominera 1950-talets förortsbebyggelse. Västertorps centrum, cirka 700 meter från bostaden, är ett litet livligt småstadsliknande centrum med det mesta som behövs i vardagen, här finns butiker, restauranger och olika typer av serviceinrättningar. Hägerstensåsen är närmaste tunnelbanestation (300 meter bort) och intill den finns en smidigt belägen och välsorterad kvartersbutik samt pizzeria och asiatisk restaurang. Du bor även nära Västertorps simhall och gym, skola och förskola.