Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Skogsgatan 5
  [Område] => 
  [Våning] => 2 av 3, ej hiss
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 130 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 699 kr/mån inkl. värme och vatten. [Pris] => 3 500 000 kr Utgångspris )

Skogsgatan 5

DRÖMMIG SEKELSKIFTESVÅNING 100 METER FRÅN MÄLAREN

TEXT: ENGSTRÖM STYLING: RYDMANS HEM FOTO: REIMER

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Erica Lamberg
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Skogsgatan 5
Våning
2 av 3, ej hiss
Rum
3 rum
Area
130 kvm
Föreningens information
Avgift
4 699 kr/mån inkl. värme och vatten.
Pris
3 500 000 kr Utgångspris

Allmänt om fastigheten

El
2 640 kr/år
Försäkring
3 500 kr/år
Total driftskostnad
6 140 kr/år
Drift räknat på
2 personer
Kommentar
Föreningen debiterar 220 kr i månaden för el, oavsett förbrukning.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

SVENS BAGERI, ETT FAMILJEBAGERI
LILLA STYRBJÖRN, RESTAURANG
SKIDBACKEN RAGNHILDSBORG
MÄLARBADET
MINIGOLFBANAN

Arkitekturen

Arkitekt: Olof Olofsson 1902

Fastigheten, disponentvillan, i kvarteret Lejonet har byggår 1902, den uppfördes av disponent Olof Olsson, som även byggde bostadshus för anställda i fabriken intill. Villan är uppförd i rött handslaget tegel med inslag av sten, cement och smidesornamentik och var alltså ursprungligen bostad för fabrikörens familj och tjänstefolk. Arkitektoniskt karaktäriseras huset av en sammansättning av stilar och estetiska byggelement, med en variation av klassicistiska och barocka delar. Detta märks exempelvis i husets branta tak samt dess takkupor, liksom fastighetens elegant rundade hörn och burspråk. Interiört återkommer denna inspiration med tydlighet i exempelvis hur de iögonfallande kakelugnarna har uppförts, med sin blandning av former och historiska motiv. Villan har idag ett kulturhistoriskt värde då den visar hur industrimiljön med disponent- och arbetarmiljöer var byggda. Idag finns fem lägenheter i fastigheten och huset ägs av Brf Disponenten, en förening som bildades 2010. Till huset hör en tvättstuga och en gemensam trädgård, uteplats med grill och utemöbler.

FÖRENINGEN

Brf Disponenten

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Lejonet 9. Föreningen består av 5 lägenheter, varav 4 är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåten med hyresrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades 1902 av disponent Olof Olsson.

År föreningen övertog fastigheten

Föreningen ombildades 2010.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva.

Parkering

För 300 kr per månad finns en parkeringsplats på gården att överta.

Renovering

1999, Nytt tak & stambyte.

2010, Uppfräschning i trapphuset & ny tvättmaskin.

2010, Ny bergvärmepump.

2018, Utvändig fönsterrenovering och målning med linoljefärg.

Kommande renoveringar

Inget planerat tidsmässigt men de kommande renoveringar man vill göra lite ommålning i trapphus samt renovera tvättstugan.

Ekonomi

De långfristiga skulderna uppgår till ca 2,45 milj kr, vilket ger cirka 5400 kr/kvm boyta vilket anses som en normal belåningsgrad. Dessutom har man ambitionen att ombilda hyresrätten till bostadsrätt vilket kommer att ge ett väldigt stort kapitaltillskott till föreningen.

Avgifter

Inga planerade avgiftshöjningar.

Förråd

Ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam trädgård med grillplats och möblering under tak. Trädgården är gemensam att nyttja. Gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum i källaren.

Bredband och tv

Internet via ADSL.

Juridisk person

Juridiska personer accepteras inte.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningen samt säljaren. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du mitt i centrum av Södertälje, med ett par minuter till stadskärnan. Närheten till vattnet är en av Södertäljes fördelar, liksom de många naturnära upplevelserna runt knuten. Här finns fina naturreservat samt promenadstråk längs med både vatten och den blandade bebyggelse som Södertälje består av; sekelskifte och nyproduktion i intressant kombination. För den som är intresserad av båtliv finns flera båtklubbar och bryggor, är närheten både till Mälaren och Östersjön ett stort plus förstås, här finns flera båtklubbar och bryggor.

Södertälje centrum har alla service- och shoppingbekvämligheter du önskar inom räckhåll, skolor, förskolor och bibliotek samt förstås ett utbud av restauranger och caféer. Speciella rekommendationer går till Svens bageri för det nybakta brödet om morgonen, och restaurangen Lilla Styrbjörn som serverar middagen. Däremellan finns ett antal fina badplatser är förstås att finna, Mälarbadet exempelvis. Vintertid finns skidbacken Raghildsborg nära. Skulle du vilja lämna Södertälje går pendeltåget in mot Stockholms city från centrum med täta avgångar.