Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Hornsgatan 156
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 0.5 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum och kök
  [Area] => 81 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 3 682 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och kabel-tv (grundutbud) exkl obligatoriskt markhyra/uteplats 25 kr [Pris] => 6 700 000 kr Accepterat pris )

Hornsgatan 156

Charmig och ljus sekelskiftestrea med villakänsla mot pittoresk gård

TEXT: BERHELS FOTOGRAFI: OZOLLAPA STYLING: WALLMEN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Tommy Långsten
Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Hornsgatan 156
Område
Södermalm - Högalid
Våning
0.5 av 5, hiss finns
Rum
3 rum och kök
Area
81 kvm
Föreningens information
Avgift
3 682 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband och kabel-tv (grundutbud) exkl obligatoriskt markhyra/uteplats 25 kr
Pris
6 700 000 kr Accepterat pris

Allmänt om fastigheten

El
7 000 kr/år
Total driftskostnad
7 000 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
Baserat på nuvarande ägares livsstil

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Tanto strandbad
Långholmen
Högalidsparken
Drakenbergsparken
Bergsundsstrand

Arkitekturen

Arkitekt: Jonson 1902

Släggan 11 är ett hörnhus beläget i korsningen av Hornsgatan och Lignagatan. Det är ett bostadshus i fem våningar samt suterrängvåning och med två trapphus, ett mot vardera gata. Det uppfördes under åren 1902-1903 och ritades av Olof Jonsson. Som arkitekt är han ganska okänd, men har ritat ett trettiotal hus i Stockholms innerstad, merparten runt sekelskiftet 1800-1900. Släggan 11 är ett klassiskt bostadshus i jugendstil. Fasaden är till största delen avfärgad i en ljusblå nyans. Från våning ett till fyra trappor pryds fasaden av burspråk putsade i ljust gråvitt. In mot gården är fasaden målad i ljust rosa. I Brf Släggan 11 finns 29 lägenheter och tre hyreslokaler. Föreningen har en fin grönskande innergård med utegrupper och grill. Ett stort träd med ett fint lövverk på sommaren. I huset finns en gemensam tvättstuga, en festlokal, två cykelrum och källarförråd.

FÖRENINGEN

Brf Släggan 11

Antal lägenheter och lokaler

Föreningen äger fastigheten Släggan 11. Huset består av 29 lägenheter och det finns även tre lokaler. Huset ritades 1902 av Olof Jonson.

År föreningen övertog fastigheter

Brf Släggan 11 bildades 1982 och övertog fastigheten 1984.

Mark

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av föreningens arbetsgrupper.

Garage och parkering

Högalidsgaraget samt Drakenbergsgaraget ligger intill.

Renovering

Huset är byggt 1903 och genomgick en större renovering vid ombildandet till brf år 1985-1987. Då byttes V/A-stammar, el-stigar, hissar, fasad, gård och övriga utrymmen renoverades. Vinden omvandlades till bostäder. 2006 målades taket, 2008 byggdes balkonger och 2009 byttes tvättutrustningen ut. 2010 renoverades portar. 2012 reparerades hissarna, entréerna, trapphus och fönster målades. 2015 byttes/renoverades värmesystemet. 2016 genomfördes OVK. 2019 nytt torkskåp. 2020 fasadarbeten.

En underhållsplan finns för fastigheten, som upprättades 2014.

Kommande renoveringar

Inom två år ska portarna renoveras och innergården fräschas upp. Även taket i trapphuset och tvättstugan ska underhållas.

Ekonomi

Ekonomin är stabil med en underhållsplan för föreningens renoveringar. Låneskulden ligger på knappt 4.8 mkr, vilket motsvarar knappt 2100kr/kvm/boyta. Snittet på Södermalm ligger på 6000 kr/kvm.

Avgifter

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Avgiften per kvm uppgår till 600 kr/år, vilket motsvarar snittet på Södermalm. Inga avgiftsförändringar är planerade eller diskuterade. Avgiften betalas i förskott och månadsvis.

Vid överlåtelse betalas en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet av bostadens köpare. Vid pantsättning utgår en avgift om 1 % av pbb per pant.

Förråd

Källarförråd om ca fyra kvm hör till lägenheten.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två cykelrum, gemensam förenings-/festlokal, verktygsrum och tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, en centrifug och en mangel.

Bredband

Bredband levereras med fiber från Stockholms Stadsnät. Bredband ingår i avgiften.

Medlemskap

Juridiska personer accepteras inte. Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10 %.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2019 samt styrelsen i augusti 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du mitt i Hornstullspulsen och samtidigt nära access till bad och naturområden i Tanto och på Långholmen och Reimersholme. Även Högalidsparken är en oas alldeles nära. Läget ger direkt närhet till Hornstull med allt vad det innebär av restauranger, barer, caféer, butiker, galleria, service och kommunikationer. Sommartid är Hornstulls marknad och Boulebar begivenheter i närheten.