Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Tomtebogatan 32
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 4, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 83 kvm
Förvaltarens information [Tomtareal] => [Avgift] => 4 187 kr/mån )

Tomtebogatan 32

VACKERT, BEVARAT OCH NYRENOVERAT PÅ FJÄRDE VÅNINGEN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Lantto
Reg. fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tomtebogatan 32
Område
Vasastan
Våning
4, hiss finns
Rum
3 rum
Area
83 kvm
Förvaltarens information
Avgift
4 187 kr/mån

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

Lillebrors bageri på Rörstrandsgatan
Stockholms bästa kardemummabullar och semlor! Kön ringlar lång på helgmorgnarna.
Karlbergs slottspark
Badplats, utegym, lekpark, löpslinga, tennisplaner – ett stort naturområde mitt i stan.
Capri Due
Bästa italienaren med mycket familjär stämning och även en bakficka med stenugnspizzor. Genuin italiensk mat 100 m från ytterdörren. I närheten gillar vi också Snö gelato, Kaffeverket, Lilla Ego, Sandhäxan, pizzeria 800 grader, STHLM brunch club m m.
Rörstrandsgatan
Sommargågata med Stockholms kanske bästa uteserveringar – härligt att ha nära!
Vasaparken
Här har vi spenderat många timmar med vår dotter. Som alla andra i Vasastan med omnejd!

Arkitekturen

Arkitekt: P J Lindblad 1909

De första ritningarna till ett bostadshus på tomten Kadetten 16 på Tomtebogatan 32 togs fram i januari 1907. Arkitekt var P J Lindblad. Denna byggnad kom dock aldrig att realiseras och det dröjde till 1909 innan planerna åter togs upp och då ritades fasaden om. Vem som gjorde dessa ändringar är idag okänt, då de nya ritningarna är osignerade. P J Lindblad avled i november 1907 så han är ute ur räkningen. Kadetten 16 stod klar 1911 som ett sex våningar högt gathus med två gårdsflyglar i fem våningar. Huset hade från början en ganska enkel jugendfasad som i samband med en ombyggnad 1939–1940 förenklades till rådande funkisideal. Fönstren byttes till nya, kopplade och entréporten ersattes också. Samtidigt fick byggnaden centralvärme, hiss sattes in i gathuset, badrum inreddes i källaren och lägenheterna moderniserades med delvis nya kök och kakelugnarna revs. Nästa stora renovering skedde i början av 1980-talet då ett av trapphusen sattes igen och lägenheterna slogs samman till större och fick moderna kök och badrum.

FÖRENINGEN

Brf Kadetten 16

Förening:

Brf Kadetten 16 bildades 2002 och köpte fastigheten samma år. I huset finns 27 bostadsrättslägenheter, en lokal (uthyrt) samt ett garage (8 st platser).

Garage:

Föreningen har ett garage med 8 platser. För information angående priser och tillgänglighet, vänligen kontakta garage@kadetten16.se.

Ekonomi:

Föreningens belåning är strax över 6 000 kr i lån per kvm bostadsyta, vilket ligger precis på snittbelåningen för brf föreningar i innerstaden. Amortering sker löpande.

Tomträtt

Föreningen äger marken så någon risk för höjningar av tomträtt är ej aktuell.

Renovering:

Fastigheten genomgick en större renovering 1983 (ny el, Vatten och avloppsledningar, ventilation, fönster). Trapphus målades 2004 och balkonger byggdes 2008. Gården renoverades och garage byggdes 2012- Taket målades 2018 och samma år åtgärdades taket för att bli säkert för framtida takarbete. Energideklaration genomfördes 2019. Godkänd OVK.

Gemensamma utrymmen:

Barnvagnsförråd finns i gatuhuset. Cykelställ under tak finns på gården. Föreningen har soprum med sopsortering för matavfall, plast-, papper-, och metallförpackningar. I föreningen finns en tvättstuga som bokas på en bokningstavla med cylinder. I tvättstugan finns tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

TV & bredband:

Bredbandsbolaget levererar kabel-TV. Föreningen är ansluten till Ownit och i avgiften ingår bredband med hastigheter uppemot 1000 Mbit/s.

Städdagar:

Föreningen genomför två gemensamma städdagar per år, vår och höst.

Försäkring:

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad genom brandkontoret. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

OMRÅDET

Birkastan växte fram i sin nuvarande form efter sekelskiftet 1900 och är en stadsdel med många stilfulla byggnader. Här är det liv och rörelse, men på ett lugnt och trivsamt sätt. Området är fullt av restauranger, mysiga caféer och bagerier. Rörstrandsgatan som ligger parallellt blir under sommarhalvåret en härlig gågata kantad av uteserveringar och blomsteruppsättningar. Att det också bara är några hundra meter till en badplats kanske inte alla tänker på - stranden och de stora gräsytorna vid Karlbergs slottspark. Även Hagaparken och vattnet vid Brunnsviken ligger nära till. Har man barn finns många förskolor och lekplatser i närheten.