Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vanadisvägen 4
  [Område] => Vasastan
  [Våning] => 4 av 6, hiss finns
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 56 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 2 041 kr/mån inkl; värme, v/a, en obligatorisk avgift om 130 kr/månad tillkommer för bredband. )

Vanadisvägen 4

Solljus inne, rofyllt sinne: ljus tvårummare med balkong i Vasastaden

TEXT: UNDIN FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vanadisvägen 4
Område
Vasastan
Våning
4 av 6, hiss finns
Rum
2 rum och kök
Area
56 kvm
Föreningens information
Avgift
2 041 kr/mån inkl; värme, v/a, en obligatorisk avgift om 130 kr/månad tillkommer för bredband.

Allmänt om fastigheten

El
3 000 kr/år
Försäkring
1 500 kr/år
Total driftskostnad
4 500 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Tage William-Olsson 1928-1929

FÖRENINGEN

Brf Munin 39

Föreningen

Brf Munin 39 (org. 769606-9439) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Stockholm Munin 39 år 2004. Föreningen består av ett gathus med adress Vanadisvägen 4 och omfattar 31 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stark, man har ett stort positivt kassaflöde och goda intäkter från lokaler samt uthyrning av reklamplats i form av en ljusskylt på fasaden. Lånen för föreningens fastighet ligger på 8 985 kr per kvm boarea där man gör stora årliga amorteringar. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 180 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

Fastigheten är i mycket gott skick. 2018 ommålning av trapphus, 2016 ommålning av fönster mot gatan, 2015 ommålning av yttertak, 2012 fönster mot innergård och trapphusets vädringsbalkonger renoverades, 2008 förgården anlades, 2002 totalrenoverades huset av HSB, nya stammar i kök och badrum samt nya elstigar, fasad och tak renoverades och balkonger byggdes.

Planerade renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan i en 10-års period, utifrån denna sätts medel av varje år, fastigheten bedöms vara i gott skick och endast mindre insatser finns med i kommande underhållsplan.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Telenor, en obligatorisk avgift om 130 kr/månad tillkommer för bredband, kabel-tv via ComHem vars grundutbud ingår.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och soprum samt cykelrum i gatuplan (nyttjas mot en årsavgift om 200 kr).

Fin och väl omhändertagen innergård med bänkar och lekplats.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Parkering/ garage

Föreningen innehar totalt 6 st parkeringsplatser som hyrs ut på långtid till lokalhyresgästerna. Ett av Stockholms största parkeringsgarage ligger under fastigheten (Europark) och ett annat större parkeringsgarage finns i kvarteret bredvid (Q-park).

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

OMRÅDET

I Vasastaden bor du i en hemtrevlig miljö, oftast inte mer än ett stenkast bort från en park. Här finns unika butiker, bagerier och ett högkvalitativt restaurangutbud. I Vasastaden är det lätt att trivas, och känns det snabbt som hemma, kanske delvis eftersom Vasastadsbon Astrid Lindgren låtit det agera miljö för många av sina böcker.
Vanadisvägen 4 ligger dessutom bara några steg från en av stadsdelens mest välsorterade mataffärer med ett deli som varmt kan rekommenderas. Goda kommunikationer erbjuds både i form av buss, tunnel- och citybanan, där närmsta station är Odenplan.