Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Folkungagatan 102A
  [Område] => Södermalm - SoFo
  [Våning] => 1 av 3, ej hiss
  [Rum] => 2 rum och kök
  [Area] => 46 kvm
faktisk uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 1 879 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband )

Folkungagatan 102A

Ljus sekelskiftesoas mitt i SoFo

FOTO: OZOLLAPA STYLING: VAN KEPPEL TEXT: UNDIN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Mattias Öhman
Reg. Fastighetsmäklare

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Folkungagatan 102A
Område
Södermalm - SoFo
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum och kök
Area
46 kvm
faktisk uppmätning
Avgift
1 879 kr/mån inkl; värme, v/a, bredband

planskiss

Arkitekturen

Arkitekt: C E Johansson 1884

FÖRENINGEN

Brf Båtsmannen mindre 6

Föreningen

Brf Båtsmannen Mindre 6 (org. 716417-6575) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Båtsmannen Mindre 6 år 1982. Föreningen består av ett gathus och ett gårdshus med adress Folkungagatan 102 och omfattar 13 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt, f n skomakeri och restaurang. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 6 483 kr per kvm boarea. Den totala låneskulden uppgår till ca 4.3 MSEK. Man har ett positivt kassaflöde och mycket goda intäkter från lokaler. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Renoveringar, i urval

2019 omläggning av tak, 2018 byte av takfläktar, brandskyddskontroll, 2017 underhåll av tvättstuga, 2016 rengöring av frånluftskanaler i kök och badrum i samtliga lägenheter, 2015 renovering av badrum i gemensamhetslokal, ny entréport, OVK, nya tvättmaskiner i tvättstuga, stamspolning, 2014 nytt låssystem, renovering av trapphus, upprustning av innergård, 2013 fasadrenovering, 2003 renovering av balkonger, 1992 stambyte i kök och badrum sam även elstammar, nyinstallation av hiss, omputsning av fasad.

Planerade renoveringar, i urval

2020 ommålning av samtliga fönster mot gatan och vissa mot gården, ommålning av portgång i gatuhuset samt underhåll av golv i trapphus, 2021 renovering av hiss, byte av maskineri.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har avtal med Stockholms Stadsnät.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och mindre gemensamhetslokal i källaren, bastu, grönskande innergård med pergola, körsbärsträd, planteringar, grillmöjlighet och flera sittgrupper.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad.

Medlemskap

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juli 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

På denna adress bor du med perfekt läge på Folkungagatans lugna del, nära både allt som SoFo erbjuder samt Medborgarplatsen och Slussen. Norrut ligger Katarina kyrka med sin fina kyrkoträdgård och Cornelisparken med utsikt över Djurgården och hela vägen till Gamla stan. Runt knuten från hemmet ligger favoriten Greasy Spoon med fantastisk frukost och brunch, och runt om i närområdet finns den ena restaurangpärlan efter den andra. Vill du inte bege dig från huset och är sugen på husmanskost är det bara att gå ner till restaurangen made in Sweden som är en av föreningens hyresgäster. Att ha gott om mataffärer i kvarteren är en annan praktisk fördel, liksom närhet till både tunnelbana och flera busslinjer.