Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Vesslevägen 40
  [Område] => Bromma - Ålsten
  [Våning] => 2 av 4, hiss finns
  [Rum] => 1 rum och kök
  [Area] => 26 kvm
Föreningens information [Tomtareal] => [Avgift] => 1 715 kr/mån inkl; värme, v/a [Pris] => 2 350 000 kr Accepterat pris )

Vesslevägen 40

LUGNET I ÅLSTEN – MYSIG ETTA VID HÄRLIG GRÖN GÅRD

FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: MURÉN

VISNINGAR

Kontakta mäklaren för visning

Ansvarig mäklare

Charlotte Pellas
Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

Lina Axelsson
Mäklarassistent

Fakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Vesslevägen 40
Område
Bromma - Ålsten
Våning
2 av 4, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
26 kvm
Föreningens information
Avgift
1 715 kr/mån inkl; värme, v/a
Pris
2 350 000 kr Accepterat pris

Driftskostnader

El
1 700 kr/år
Försäkring
2 000 kr/år
Total driftskostnad
3 700 kr/år
Drift räknat på
1 person

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

ÅLSTENS TORG
Med Gelato Scarfó, secondhandbutiken Ditt & Datt, matbutiker, fikaställen och hantverk.
NOCKEBY TORG
Med matbutik, apotek och ekologiska Nockeby bageri som också serverar sopplunch.
FINA PROMENADVÄGAR
Till exempel från Ålstens hamn mot Alvik eller Nockeby och i olika skogsområden.
SOLVIKSBADET
Sandstrand och utegym.
12:ANS SPÅRVAGN
Slingrar sig fram genom villaområdet och når tunnelbanan i Alvik på 10 minuter (men att promenera till tunnelbanan vid Abrahamsberg eller Brommaplan är också trevligt).

ARKITEKTUR TJUGOTALSKLASSICISM

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Sven Wallander 1931

Ålsten fick sin stadsplan 1923 och bebyggdes till största delen under 1920-talets slut och 1930-talets början. Stadsdelen präglas mestadels av klassicistisk arkitektur, även om området också är känt för sin funktionalistiska radhusgata med de så kallade Per Albin-husen, uppkallade efter statsminister Per Albin Hansson som bodde där. Huset på fastigheten Sägnen 1 byggdes just under denna period, 1931, och från första början som hem till pensionerade sjuksköterskor. Arkitekt var Sven Wallander (1890–1968). Från början inreddes ettor längs med korridorer, men med tiden har en del lägenheter slagits samman till större. Fastigheten förvaltas idag av Brf Sångarlunden, bildad 1971, och här bor nu både barnfamiljer och äldre fördelade på 33 bostadsrättslägenheter. Förutom den stora fyravåningsbyggnaden finns vid entrén till gården en grindstuga som idag också innehåller en bostad. Det är en välskött förening med låg belåningsgrad. Runt huset har de boende en inbäddad och inhägnad gemensam trädgård med syrener, rabatter med perenner, gräsmattor, flaggstång, utemöbler och grillplats. I byggnaden finns bland annat gemensam tvättstuga och cykelrum, ett vackert trapphus med rutigt klinkergolv, solbalkonger och vädringsbalkonger. Föreningen har parkeringsplatser, med elstolpar, på gården, för närvarande med liten kö.

FÖRENINGEN

Brf Sångarlunden

Föreningen

Brf Sångarlunden (org. nr 702002-8523) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Sägnen 1 år 1971. Föreningen består av ett flerbostadshus beläget på Vesslevägen 40 och omfattar 34 lägenheter med bostadsrätt. Marken innehas med tomträtt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 4 412 kr per kvm boarea. Den 1 juli höjdes avgiften med 10%. Avgiften betalas månadsvis i förskott.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC, övrig förvaltning sköts via avtal med externa leverantörer.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har fiber och f n avtal med Telia, avtalet löper ut i juli 2021, medlemmar tecknar själva abonnemang.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras med minsta ägarandel om 10%.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner och en torktumlare, torkrum med mangel och strykjärn, hobbyrum med snickarbänk, grovsoprum, cykelrum, barnvagnsrum, förvaring för vinterdäck, utrymme för trädgårdsredskap, trädgårdsförråd och naturligtvis den fina och väl omhändertagna trädgården med stor gräsmatta, flera olika sittgrupper och grillmöjligheter, tre stycken stora balkonger, en per våningsplan, på södra gaveln samt tre mindre balkonger på norra gaveln plus vädringsbalkonger åt öster för föreningens medlemmar att nyttja.

Förråd

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Parkering

Föreningen hyr ut 13 parkeringsplatser till sina medlemmar för 250 kr / månad. För närvarande är det fem i kö.

Renoveringar, i urval

2020 södra fasaden samt underhåll av balkonger, 2018 fönsterrenovering, 2015 fiber drogs in, 2012 installering av bergvärme, 2010 alla elstammar byttes ut och nya elmätare installerades, 1993 fasadrenovering och byte av takpannor. Stambyte har skett i omgångar efter behov 1970, 1997 och 2008.

Planerade renoveringar

2020 fönsterrenovering plan två, parkeringsplatsen ska renoveras. I övrigt följer föreningen en underhållsplan som upprättades 2017 och sträcker sig fram till 2047

Städning och städdagar

Trappstädning utförs av Tommy och gemensamma städdagar förekommer en gång på hösten och en gång på våren under trevliga former.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och kontakt med styrelsen i juni 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Brf Sångarlundens pampiga hus ligger i Ålstens fina, slingrande villakvarter, och nära områden som Nockeby, Olovslund, Stora Mossen och Abrahamsberg. Ej heller långt från Mälaren, småbåtshamnen i Ålsten och vackra vyer och promenadvägar längs vattnet. Området är lugnt, lummigt och mycket trivsamt. Tunnelbanan nås vid Brommaplan eller i Abrahamsberg, än närmare finns Nockebybanan som via en fin tur genom Brommas olika bostadsområden når Alvik på tio minuter. Totala restiden till t-centralen är 35–40 minuter. Några pärlor som förgyller livet i närområdet är till exempel Gelato Scarfó i Ålsten och Höglandsbio vid Höglandstorget.