Type and press Enter.

Tranebergsvägen 97

LJUS OCH VÄLPLANERAD TVÅA MED SOLIG BALKONG

FOTO: SPINNELL

Denna bostad är såld

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Tranebergsvägen 97
Område
Bromma - Traneberg
Våning
1 av 3, ej hiss
Rum
2 rum
Area
53,5 m²
Föreningens information
Avgift
2 937 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV, bredband & balkongavgift

Allmänt om fastigheten

El
1 750 kr/år
Försäkring
1 000 kr/år
Total driftskostnad
2 750 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

LILLSJÖN VID ULVSUNDA SLOTT
Perfekt för löprunda, utegym samt trevliga grillplatser och möjlighet till fiske.
SJÖPAVILJONGEN
Restaurang vid småbåtshamnen med väldigt god mat och trevlig miljö.
MINNEBERGS STRAND
Lummig och avskild badplats, familjevänlig med fina grillplatser och kolonilotter.
ALVIKS TORG
Trevligt torg med bland annat bageri Brioche, café Nero och restauranger Melanders samt Poké Burger - båda med utsikt över vattnet. Uteserveringar, blomsterhandel och närliggande badbryggor.
SALK-HALLEN
Gym (Sats), tennishall + klubb som fostrat Björn Borg.

Arkitekturen

Arkitekt: AXEL GRAPE 1944 - 1947

Ritningarna signerades år 1944 av arkitekt Axel Grape. Huset är ett ljust putsat smalhus med tre våningar utan hiss som var vanligt förekommande under 40-talet. Bostadsbristen var då ett faktum och staten började subventionera byggandet. Lamellhusen placerades ofta i kuperad terräng och naturtomten med träd behölls. Den genomgående planlösningen gav ljus till lägenheterna och i bottenplan var det ofta lokaler med butiker.

I den här fastigheten har man byggt om lokalerna till lägenheter samt byggt till balkonger. I trädgården utanför finns en gemensam grillplats för medlemmarna. Det finns också ett övernattningsrum precis under denna lägenhet som kan hyras för 150 kr per dygn, vilket är smidigt om man har gäster på besök. Cykelrum och gemensam tvättstuga finns i källarplan.

FÖRENINGEN

Hsb Brf Grindstugan

Antal lägenheter och lokaler:

Föreningens innehar fyra fastigheter varav tre är byggda med flerbostadshus och den fjärde med garagelängor. Grindstugan 1, Grindstolpen 1 samt Tegelsjö 18 bebyggdes 1945 och Handelsboden 23 (garagelängorna) bebyggdes 1963. Förening består av 62 lägenheter med en total bostadsyta på 3 569 kvm. Föreningen har två garagelängor med 18 platser.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Huset ritades år 1944 av arkitekt Axel Grape.

Mark:

Upplåts med tomträtt. Nuvarande avtal gäller till 2024, enligt årsredovisningen. Men det kan gälla marken som garagen står på. Marken som bostadsfastigheterna stod på omförhandlades 2018.

Förvaltare:

Den ekonomiska förvaltningen sköts av ISS ekonomiförvaltning.

Garage och parkering:

Föreningen disponerar över 18 garageplatser. Dessa kostar 500 kr per månad. Kön sköts av ISS. Separat kö. Möjlighet att parkera på gatan mot avgift.

Renovering:

1990-tal Balkonger, Takrenovering.

2001 - Stambyte, Byte av elstigar.

2005 - Fönsterrenovering.

2006 - Fasadputs.

2006 - Bullerisolering fönster.

2009 - Installerade fjärrvärme.

2019 - Målning av trapphus samt källare

2018-19 Digitalt bokningssystem tvättstuga.

2020 - OVK-åtgärder.

Kommande renoveringar:

Inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Ekonomi:

De långfristiga skulderna uppgår enligt årsredovisningen 2019 till ca 9 250 000, vilket ger ca 2 500 kr/kvm boyta. Föreningen omförhandlade nyligen två av sina lån vilket resulterade i lägre räntekostnader.

Avgifter:

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband (100/100) & balkongavgift. Föreningen har tecknat ett bostadsrättstillägg till hemförsäkringen för alla medlemmar.

För att bli medlem i föreningen behöver köparen först gå med i HSB Stockholm. För detta betalar man en engångsavgift på 500 kr som man sedan får tillbaka när man går ur. Årlig avgift 300 kr.

Kommande avgiftshöjning

Inga planerade avgiftshöjningar.

Förråd:

Källarförråd om cirka 8 kvm samt ett mindre matkällarförråd.

Gemensamma utrymmen:

Cykelförvaring i källaren. Två gemensamma tvättstugor, varav den ena bara är en trappa ner i samma hus. Bokning kan göras genom app. Utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Uthyrningsrum för övernattning bara en trappa ner (150 kr per dygn) Bokas även den via tvättstugeappen.

Bredband och tv:

Bredband via fiber ingår i avgiften. Vill man ha snabbare bredband (1000/1000) kan man teckna detta för 99 kr/mån. Grundpaket (TV) från ComHem ingår i avgiften - går över till digitalt i höst.

Juridisk person:

Juridiska personer accepteras inte.

Delat ägande

Föreningen godkänner delat ägande.

Andrahandsuthyrning:

Godkänns. Föreningen tar ut en avgift om 10 % på prisbasbelopp årligen, alltså 4 730 kr i början av varje uthyrningsperiod. Den uthyrande ansvarar för sin andrahandshyresgäst.

Trappstädning

Utförs av medlemmarna

Kontroll:

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Här bor du i trivsamma och lummiga kvarter där bebyggelsen består av både villor och mindre flerfamiljshus från olika tidsepoker. Omgivningen kring Traneberg och Ulvsunda är trygg och vänlig och rik på upplevelser, med djur, natur, trädgårdar och vatten nära, samtidigt som avståndet in till staden är kort. Från bostaden har du bara några minuter till Stora Mossens tunnelbanestation med förbipasserande gröna linjen och vid Alvik, som är en stor knytpunt, passerar tvärbanan, Nockebybanan och många busslinjer. Dessutom går det snabbt att ta sig till Bromma Flygplats med buss. För den som gillar vatten finns trevliga områden kring Mälaren, Ulvsundasjön och Lillsjön. I direkt närhet finns också flertalet restauranger så som sushi, pizzeria, italienskt café eller Kvarterskrogen Kullens i direkt närhet och tar man sig till Alviks torg finns prisbelönta Brioche och Sjöpaviljongen. Två minuter från lägenheten finns Coop Nära för smidig och snabb handling. Promenadtips: många fina vändor finns vid vattnet, de mysiga villaområdena i Äppelviken, skogsmiljö runt Minneberg och slottsmiljön i Ulvsunda.