Type and press Enter.

Sveavägen 134

VILSAMT OCH VÄLHÅLLET GULDKORN MITT I CITY

FOTO: SPINELL STYLING: COPPARSTAD TEXT: ENGSTRÖM

VISNINGAR

31

maj 2020

söndag

12.00 till 12.45
Välkommen på öppen visning. Kontakta gärna mäklaren om du önskar privat tid.
1

jun 2020

måndag

17.00 till 17.45
Välkommen på öppen visning. Kontakta gärna mäklaren om du önskar privat tid.

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Sveavägen 134
Område
Vasastan - Norrmalm
Våning
0.5 av 5, hiss finns
Rum
1 rum och kök
Area
35 m²
faktisk uppmätn norm SS 14141
Avgift
1 794 kr/mån Inkl: värme, v/a, grundutbud för kabel-tv, obligatorisk avgift för bredband tillkommer med 125 kr/månad
Pris
2 750 000 kr/

Allmänt om fastigheten

El
3 333 kr/år
Försäkring
3 000 kr/år
Total driftskostnad
6 333 kr/år
Beräknat antal pers
2

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

BISTRO PANAME
CARL ELDHS ATELJÉMUSEUM
HAGAPARKEN
BRUNNSVIKEN
CAFÉ FACILE
STADSBIBLIOTEKET

ARKITEKTUR FUNKIS

Läs mer om arkitekturen som formade huset

Arkitekturen

Arkitekt: Bocander & Cronvall 1937

Fastigheten Killingen 38 ritades av Bocander & Cronvall och uppfördes år 1937. Martin Bocander och Arvid Cronvall var byggnadsingenjörerna som med sin firma stod för flertalet av husen längs med Sveavägen. Killingen 38 är byggd i tidens anda, med ljust, enkelt och stilrent trapphus med vackert naturmaterial, Kolmårdsmarmor. Interiört är trapphuset och hissen varsamt renoverade för att framhäva husets originaldetaljer. Fastighetens fasad består av ljust gulvit puts utan dekorationer annat än dess balkonger. Husets entré har en port utformad efter funktionalistiska principer - hållbara gedigna material och generösa glaspartier utan utsmyckningar. Porten vetter mot en innergård som är grön och lummig, en perfekt plats för en stillsam fika för de boende.

FÖRENINGEN

Brf Killingen 38

Föreningen

Brf Killingen38 (org. nr 769615-4637) är en äkta förening som förvärvade fastigheten Killingen 38 år 2013. Föreningen består av ett gathus beläget på Sveavägen 134 och omfattar 38 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt, här finns även ett garage. Marken innehas med äganderätt.

Ekonomi

Lånen för föreningens fastighet ligger på 1 374 kr per kvm boarea. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. En obligatorisk avgift om 125 kr tillkommer på månadsavgiften för bredband. Avgiften betalas månadsvis i förskott. Försäljningen av råvinden kommer att ge intäkter.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Förvaltning i Östersund AB. Den tekniska förvaltningen sköts löpande av styrelsen och vid behov anlitas externa aktörer.

Bredband och kabel-tv

Föreningen har gruppavtal med Bredbandsbolaget där en obligatorisk avgift om 125 kr/ månad läggs till avgiften, kabel-tv via Telenor.

Juridisk person och delat ägande

Föreningen godkänner inte juridisk person som medlem i föreningen, men delat ägande accepteras.

Överlåtelseavgift

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 1 183 kr av köparen.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Cykelförråd i källaren samt en stor innergård mellan husen med gräs och stenläggning.

Förråd

Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Garage

Föreningen har ett garage i huset med lediga platser, kostnad 2 000 kr/månad.

Renoveringar, i urval

2019 del av källaren byggdes om då vindsförråden flyttade ned, OVK genomfördes, 2018 stamspolning, byte av radiatorventiler och stamventiler, 2017 byte av termostater på radiatorer, monterat dörröppnare till porten, 2016 balkonger monterades på vissa lägenheter, målning av trapphus, ny entrématta, rörrenovering för spillvattenledning, 2015 byte av låssystem, hissrenovering, 2014 fönsterrenovering.

Planerade renoveringar

Avyttring av råvinden har påbörjats och i samband med det ska taket renoveras och undercentralen ska bytas.

Städning och städdagar

Trappstädning sköts på entreprenad. Gemensamma städdagar förekommer en till två gånger per år.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens officiella faktadokument och hemsida i maj 2020. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

OMRÅDET

Beläget längs med Sveavägen går det knappast att komma centralare i Stockholm, här är stadens puls konstant närvarande med allt du kan önska i utbud. Samtidigt är denna adress en perfekt pärla för den som vill njuta av lugn och ro, med exempelvis Vanadisparken exakt runt hörnet. Här finns också ett utegym samt Vanadisbadet att nyttja. Vill du sträcka ytterligare på benen är Bergianska trädgården och Hagaparken inte på alltför långt avstånd bort, grönområdena är många mitt i city.
Här finns också alla specialbutiker, caféer och bagerier likväl som konstgallerier och museer du kan önska. För kulturutövaren rekommenderas ett besök i konstnären Carl Eldhs ateljé, eller varför inte ett besök i Vasaparken och Sven-Harrys konstmuseum?
Kollektivtrafiken bjuder på många snabba kommunikationsvägar härifrån, den nyligt upprustade stationen Odenplan sammanlänkar effektivt tunnelbana och pendeltåg, här passerar också de flesta innerstadsbussar.