Type and press Enter.

Array
(
  [Bostadstyp] => Bostadsrätt
  [Adress] => Lignagatan 3
  [Område] => Södermalm - Högalid
  [Våning] => 4 av 5, hiss finns
  [Rum] => 3 rum
  [Area] => 75 kvm
enligt uppmätning [Tomtareal] => [Avgift] => 3 316 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband. En obligatorisk balkongavgift om 193 kr/mån tillkommer. )

Lignagatan 3

PÅ FJÄRDE VÅNINGEN - LJUS JUGENDTREA MED BALKONG MOT GÅRD

STYLING: RYDMAN TEXT: MURÉN

Denna bostad är såld

Ansvarig mäklare

Caroline Klasson
Reg. fastighetsmäklare

Bostadsfakta

Bostadstyp
Bostadsrätt
Adress
Lignagatan 3
Område
Södermalm - Högalid
Våning
4 av 5, hiss finns
Rum
3 rum
Area
75 kvm
enligt uppmätning
Avgift
3 316 kr/mån inklusive värme, vatten och bredband. En obligatorisk balkongavgift om 193 kr/mån tillkommer.

Allmänt om fastigheten

El
2 000 kr/år
Försäkring
3 600 kr/år
Total driftskostnad
5 600 kr/år
Drift räknat på
4 personer
Kommentar
driftskostnaderna baseras på säljarnas egna förbrukning och avser två vuxna och två barn.

planskiss

SÄLJARNAS FAVORITER I OMRÅDET

HÖGALIDSPARKEN
TANTOLUNDEN
BARBRO
TJOGET

Arkitekturen

Arkitekt: 1903 O Jansson

Spettet 8 är ett pampigt bostadshus i hörnet av Hornsgatan och Lignagatan som uppfördes under åren 1903–1904 och ritades av Olof Jonson. Huset har fem våningar, två trapphus och en fasad putsad i brunbeige kulör med fyra burspråk som mot Hornsgatan kröns av fina prydnadsgavlar. Brf Spettet 8 är en trevlig och välskött förening. Här finns en mysig innergård med grill och långbord med plats för stora middagar. I husets källare finns gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Föreningen består av 24 lägenheter samt 3 lokaler som ger goda hyresintäkter. Trapphusen är nyligen renoverade, på gång är också en anpassning av hissen till ett mer tidstypiskt uttryck. Att huset har en stor hiss med plats för barnvagnar och möbler är annars ett stort plus.

FÖRENINGEN

BRF Spettet 8

Antal lägenheter och lokaler

Brf Spettet 8 är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2001 och äger marken. Föreningen upplåter 24 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

Mark

Eftersom föreningen äger marken påverkas man inte av eventuella tomträttsavgälder.

Förvaltare

Ekonomisk förvaltning och fastighetsskötsel via SBC. Trapphusstädning via Ren Standard.

Renoveringar i urval

1989 - badrums- och köksstammar bytta, elstigare bytta, tvättstugan renoverad, tak bytt, fasadrenovering, treglasfönster.

2012 - 2015 ny maskinell utrustning i tvättstugan.

2016 - installation av geoenergianläggning, installerat takvärmeanläggning, kompletterat taksäkerheten så de nya kraven uppfylls, installerat fastighetsnät (fiber) till samtliga lägenheter, bytt avloppspump och styrutrustning.

2019 - renovering av trapphuset.

Kommande renoveringar

Planerade renoveringar är hissar samt yttre förbättringsarbete (inkl målning) av fasaden tidigast 2021. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och sträcker sig fram till 2048.

Ekonomi

Belåningsgraden ligger på 4 716 kr/kvm. Kassan uppgår till nästan 2 mkr. Lokalintäkterna låg 2018 på över 1,2 mkr. Tillsammans visar det på en genomgående stark ekonomi.

Avgifter

I avgiften ingår värme och vatten. Ett tillägg för bredband om 139 kr/mån tillkommer och balkongtillägg för de med sådan läggs på avgiften. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Överlåtelse- och pantsättsningsavgift

En överlåtelseavgift om 1 183 kr betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 473 kr/pant.

Gemensamma utrymmen

Modern tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med dubbla tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Det finns även ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum samt en trevlig innergård med utemöbler som kan erbjuda skön vila, fika, grillning och umgänge.

Bredband och kabel-tv

Kabel-tv via Comhem. Föreningen är ansluten till tv och bredband via Stockholms stadsnät (fiber) hastighet upp till 1000/1000 Mbit/s i båda riktningarna. Obligatoriskt bredbandstillägg om 139 kr/mån.

Medlemskap

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem. Delat ägande mellan exempelvis sambos godkänns.

Kontroll

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning 2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Övrigt

Enligt föreningens information är lägenheten 74 kvm, men den är på senare år uppmätt till angiven area.

OMRÅDET

Att ha lika nära till restauranger och barer som till två härliga parker är ju en fulländad kombo. Den mindre oasen Högalidsparken eller stora lungan Tantolunden, det är bara att välja. Kollektivtrafikläget går ej heller att klaga på med placering mitt emellan två tunnelbaneuppgångar och nära ett stort antal busslinjer vid Hornstull, där man även hittar olika butiker, Hornstulls galleria och allehanda service. Sommartid är Hornstulls marknad och Boulebar begivenheter i närheten och den som vill har heller inte långt till ett dopp vid Tanto strandbad eller på Långholmen.